Jump to content

20mm cannon

Members
  • Posts

    1,392
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

20mm cannon last won the day on August 22 2023

20mm cannon had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

20mm cannon's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

83

Reputation

  1. Nettopp! Og det vil nok komme nye angrep fra politikerne, etterhvert som nye begivenheter skrider frem.
  2. Nå har det vært diverse drap, uten forvarsel og foranledning, på buss, trikk etc. I det ene tilfellet sto det en rasende og hysterisk politiadvokat i politiuniform i beste Dagsnytt-tid, og krevde Rambo-kniver forbudt. Men det er fortsatt ikke aldersgrense på kniver såvidt jeg vet. Men det kommer vel. Dessuten, når man ser til Sverige, så er det vel i forsvinnende lite grad at legale våpeneiere som er vesentlig på statistikken.
  3. Tallene er gamle, men gir en indikasjon. https://www.abcnyheter.no/nyheter/2007/05/04/45692/flere-vapen-ikke-flere-drap?nr=1 Tall kan brukes til å underbygge mye rart..... https://www.nettavisen.no/nyheter/amerikanske-forskere-flere-vapen-gir-flere-drap/s/12-95-3677784 Og denne kan gi en indikasjon.... https://www.forskning.no/vold/usa-serbia-jemen-finland-og-norge-har-mest-skytevapen/2193994 Men min konklusjon er at normalt sett lovlydige borgere, er en mikroskopisk del av problemet. Og når det er disse som tråkker over, og begår grove voldsforbrytelser med våpen (kniver, balltre, skytevåpen), så er det antakelig en bakenforliggende årsak, synlig eller usynlig. Skytevåpenforbud vil ikke løse problemet.
  4. Og da ser det vel ut til at det politiske flertallet er etablert.... https://www.nrk.no/buskerud/regjeringen-oppretter-en-partnerdrapskommisjon_-etter-flere-drap-i-naere-relasjoner-1.16824422 Sitat: "– Kommisjonen skal studere eksempler på hva vi har hatt bak oss av lignende tilfeller. Det handler om å forstå mer av hva som kan gjøres for å forebygge og gi oss mer kunnskap. Så skal vi fremme et lovforslag for det, slik at vi får ordentlig tilgang til personopplysninger og får den ordentlig etablert i samfunnet." Så da blir det mindre personvern, og mer overvåkning. Og som enkelte her inne har antydet, at terskelen for å søke hjelp vil bli for mange vesentlig høyere.
  5. En faktisk psykopat, er den hyggeligste og mest troverdige personen du noen gang har møtt. Og forteller familien om psykopaten, blir de overhode ikke trodd.
  6. Ingen, ingen, ingen registrerte noe galt hos AS (Torpo) eller SK (Nes) i forkant av drapene. Ingen! Alle sa at dette var skikkelige folk, skikkelige familier, ikke noe tull, og det hele fremstår som uforståelig. Så hva skulle noen spørsmål fra en psykolog/ psykiater avsløre? Om du ville betro deg til en vilt fremmed psykolog/ psykiater, om du har fått det for deg at du skal ta hele familien? Neppe, for noe slikt ville neppe avsløre noe som helst. Disse hadde vært våpeneiere i flere ti-år. Stødige og stabile. Ingen forvarsel. Og hva vet jeg, kanskje dette var et øyeblikks påfunn? I saken til Phillip Manshaus var det ingen som tenkte at det var så ille fatt med guttungen, selv ikke nærmeste familie. (Nå er det visst kommet frem at han var i psykose).
  7. Ikke noe annet å si enn at vi ble grundig lurt. Jeg også!
  8. Pest eller kolera? På tide å tenke helt nytt?
  9. https://inyheter.no/28/03/2024/hoyre-og-sv-vil-se-pa-innstramming-av-vapenloven/?fbclid=IwAR1gN78mTbZ6q_6TrB2VPDT4P8wMm8wWyjlMGvq3b4JSqxTya07VKpgs-Nc_aem_AWCObmGtN7MhJzuLQHzZ41vSYcWye7sl4PvOJi2noIV74JkGoL_vOzmPbObprkPV19V5ijA5iztH4tfxfQMW1TCD Jaja, så går no dagan. Viktig å vise handlingskraft... Og sammen med politistatspartiet FrP så skal nå dette bli så bra så.
  10. Tøm våpen- Kontroller- BANG!
  11. Om noen andre har gode forslag til hva man kan skrive som høringsuttalelse, så kom med det. Det viktigste er at flest mulig gjør det.
  12. Jeg vil komme med en oppfordring, om at flest mulig sender inn et høringssvar på denne høringen. https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/horingsbrev-forslag-til-endringer-i-vapenlova/id3021851/ Et forslag som jeg sendte inn var slik: Jeg støtter Norsk Våpeneierforbunds høring og ser en fordel meg automatiserte ervervssøknader, så fremt politiet kun bruker sine egne registre for kontroll. Jeg går sterkt i mot høyere gebyrer og at politiet/våpenforvaltningen skal få bestemme nye gebyrer etter eget ønske. Hilsen (ditt navn) Men du kan selvsagt legge inn en annen tekst også, om du ønsker det.
  13. Det er din rett. Ta å slå av reprisen av Trim for eldre på Nrk, og ta å orientere deg om samfunnet du lever i. Er du helt sikker? Sammenlignet med hva? Hva må til for at det skal være et kjent hendelsesforløp? Denne var vel det som skulle til for å toppe innlegget. Makan!
×
×
  • Create New...