Jump to content

HLM

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

HLM's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Tidligere har jeg hatt reim på hagla og har brukt å ha hagla på ryggen fra bilen og frem til stedet jeg begynner jakta. Dette har vært spesielt aktuelt på fjellrypejakt hvor det blir en del gåing før jakta starter, men også på annen jakt hvor jeg må gå litt før jeg tar hagla i hendene og er klar for støkkjakt. Nå har jeg kjøpt ny hagle uten reimfester og har egentlig lite lyst til å montere reimfester. Jeg har vurdert å kjøpe sekk med våpenholder eller eventuelt haglefutteral for delt våpen som jeg kan ha i sekken. Er selvfølgelig mulig å bære hagla i hånda også, men liker å ha hendene fri når jeg går i bratt terreng. Er det noen som ønsker å dele hvordan dere bærer/frakter hagla? Kom gjerne med tips og erfaringer med forskjellige futteraler og sekker. Setter pris på alle innspill.
  2. Jeg har noen jakttårn og poster jeg bruker på hjortejakt morgen og kveld. For å komme frem til posten må jeg gå gjennom skogen. Til den ene posten er det ca 40 meter å gå fra bilen og til de andre postene er det 100-300 meter. Jeg går ofte til eller fra post når det er mørkt. Det kan da være utfordrende å klare å gå på den stien jeg har forberedt for å komme så lydløst som mulig frem til post. Jeg prøver å unngå å bruke lys. Er det noen her som har gode tips til hvordan slike stier bør/kan markeres slik at det blir enklere å finne frem? Håper at noen har erfaringer eller tips de ønsker å dele.
  3. Jeg har et kikkertsikte som heter ZFM 6x42 Z som sto på en rifle jeg kjøpte brukt. Enkelte jeg har pratet med mener at det kan være Kahles eller Swarovski, men står ikke det på kikkerten. Er det noen her som kjenner til dette siktet? Jeg har ikke brukt det noe særlig siden jeg har andre kikkertsikter, men er dette et brukbart sikte?
  4. Hei, Er det noen her som har deltatt på skyteinstruktørkurs 1 DFS/HV og ønsker å dele sine erfaringer? Var det så bra/nyttig at dere ville gjort det igjen? Skyter deltagere fra HV med Sauer eller HK416/AG3? Jeg er ikke påmeldt kurs, men vurderer å melde interesse for dette kurset. Jeg har lest informasjon om kurset osv. men fint om noen ønsker å dele sine erfaringer.
  5. HLM

    Feltskyting i DFS

    Takk for mange gode tips Får vel bare komme meg på skytebanen og forsøke å få ordnet et opplegg med blinker/feltfigurer på hver 100/50 meter og få skutt skikkelig inn. Skal sørge for å marker nullstilling og lage meg en egen knepptabell. Fort gjort å gjøre feil når man stiler opp og ned uten å vite hvor nullstillingen er. Det var i hvert fall veldig gøy og utfordrende, så jeg er veldig motivert for flere stevner.
  6. Jeg har nå deltatt på mitt første feltstevne i DFS med HK416. Jeg kjenner godt til våpenet og har deltatt på flere banestevner tidligere, men opplevde fort at dette var jeg ikke godt nok forberedt/ trent til. Nå skal det sies at dette stevnet ikke var tilrettelagt for HK416 med tanke på maksavstander etc. Hadde trolig mestret det bedre hvis det hadde vært et eget opplegg for HK 416 med godkjente maksavstander. Men alt i alt var det et bra arrangement og veldig god trening og resultatet ble som forventet. Jeg hadde ikke fått trent på andre avstander enn 30, 100 og 200 meter i tillegg til nærstridsskyting på forhånd, så riktig forlegging av sikte i forhold til avstand/vind var jeg ikke god nok på. Det jeg lurer på er hvordan dere trener/ forbereder dere til feltskyting i DFS generelt og med HK416 spesielt hvis det er noen som har erfaringer de vil dele. Gjerne bilder fra skytebaner/ oppsett av skiver dere bruker for å trene feltskyting. På "min" skytebane så er det stort sett fokus på kun 100 og 200 meter, samt noen gonger på litt lenger avstand. Jeg kunne tenkt meg feltblinker på alle aktuelle avstander så langt det er mulig. Hva anbefaler dere når det gjelder forlegging vs stille på siktet når dere skyter fektstevner med HK416? Erfaringen jeg sitter igjen med er at feltskyting er gøy og gleder meg til neste stevne. Noen som ønsker å dele erfaringer med feltskyting i DFS?
  7. Takk for gode tilbakemeldinger! Ambisjonsnivået er ikke spesielt høyt akkurat nå, men kan bli det etter hvert. Jeg ønsker derfor å starte med en rigg som er godkjent og fungerer brukbart til både DSSN og NROF. Når ambisjonsnivået og ferdighetene øker så kan jeg heller investere i mer tilpasset utstyr da. Det er veldig stort utvalg og mange meninger, men f.eks denne komplette riggen fra Ghost, se link nedenfor. Vil den være godkjent for NROF? http://www.2alfa.no/ghost-komplett-skyterigg.html
  8. Hei Jeg skal kjøpe en komplett rigg (hylster, belte og magsinholdere) til bruk i NROF. Jeg vurderer å begynne med dynamisk skyting (DSSN) etter hvert og ønsker da å kjøpe noe som kan fungere til skyting i begge forbund. Er klar over at det trolig kan være vanskelig å finne noe som er optimalt for begge deler. Våpen: CZ 75 SP01 Her er reglene i NROF: 12.2. Hylster Hylsteret skal dekke avtrekkerbøylen og holde våpenet trygt på plass. For Nivå 3 skal hylsteret i tillegg være utformet slik at 2/5 eller mindre av sleiden er synlig over hylsterets øvre kant. Hylsteret skal være totalt omsluttende, slik at utkasteråpning ikke er synlig. 12.3. Magasinholdere Ved bruk av magasinholder/-lomme skal denne være utformet slik at 2/5 eller mindre av magasinet er synlig over holderens/lommens øvre kant. Magasinholder skal være totalt omsluttende i de øvrige 3/5. Er det noen som har noen gode tips til hva jeg bør vurdere for å overholde kravene i begge forbund?
  9. Takk for gode råd. Jeg skal forsøke å jobbe mer med stillingen. Merker at jeg får alt for mye vekt på albuen.
  10. Hei Jeg har skutt med jaktrifle i mange år, men har nå begynt å skyte med rifle i DFS og bruker da skytterjakke. Problemet mitt er at jeg får vonde og såre albuer etter å ha skutt. Jeg har ikke hatt dette problemet tidligere med jaktrifle og vanlige albuebeskyttere utenpå jaktjakka, men skyter selvfølgelig mange flere skudd hver trening nå. Hva bruker dere under skytterjakka? Jeg bruker langermet microfiberundertøy. Den er veldig tynn og har ingen polstring på albuene. Bør jeg investere i skytterundertøy? Bruker dere albuebeskyttere utenpå skytterjakka? Er det noen som har noen gode råd?
  11. Jeg vurderer å kjøpe en brukt pistol fra en privatperson som bor så langt unna at våpenet helst bør sendes. Er det noen som kan forklare meg hvordan dere gjør dette? Er det lov å sende våpen i Posten? Skal selger sende våpensøknaden videre til politiet for godkjenning før han sender våpenet?
  12. HLM

    9 mm ammunisjon

    Takker for mange gode råd Skal kjøpe litt forskjellig og prøve meg fram. Hvordan bør man skyte inn en ny pistol? Bør jeg pusse løpet mellom hvert skudd i begynnelsen? Er det eventuelt andre ting jeg bør passe på å gjøre? Det følger kanskje med litt informasjon om dette når jeg mottar pistolen om noen dager, men kom gjerne med tips.
  13. HLM

    9 mm ammunisjon

    Jeg har kjøpt min første pistol i 9mm (CZ 75 SP-01 Shadow). Tenkte å kjøpe litt forskjellig ammunisjon for å teste hva som fungerer best i den pistolen. Er det noen som har denne pistolen og kan anbefale en type ammunisjon som fungerer bra og samtidig ikke koster for mye? Er det noen som har erfaring med Barnaul 115 grs FMJR? Ser at den er ganske billig og forventer ikke at den skal være like bra som dyrere ammunisjon, men fungerer den greit til mengdetrening for en fersk pistolskytter? http://www.jaktdepotet.no/display.aspx? ... rodid=6269" target="_blank" target="_blank Planlegger å kjøpe noen pakker med S&B i hhv 115 og 124 grains også. Noen som har erfaring med denne ammunisjonen? Kom gjerne med andre anbefalinger
  14. Takk for gode svar. Føler at 5000 kanskje er litt mye for en "gammel" GSP, men jeg har et veldig lite grunnlag for å gjøre en vurdering av dette, så det er mulig at det er markedsprisen. Jeg vurdrer også Hämmerli Sp20. Er det noen som har erfaring med disse pistolene? Ser at det ligger en ute til 5000, men det står at sluttstykket har vært sprukket og reparert av fagfolk. Blir litt skeptisk på grunn av dette, men trenger det å være et problem at sluttstykket har vært sprukket?
×
×
  • Create New...