Jump to content

oleelo

Members
  • Posts

    61
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

oleelo's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hva er bakgrunnen for davidstjernene på noen av disse etikettene? Er det noe med hvem som eide fabrikkene?
  2. oleelo

    Vidaxl våpenskap?

    uvisst om de har lest denne tråden, men det er ihvertfall en linje som er verdt å merke seg her: "Advarsel: Dette våpenskapet er ikke godkjent i henhold til EN 1143-1 så er det ikke godkjent for oppbevaring av våpen eller ammunisjon."
  3. Må bare si at denne tråden er veldig inspirerende og gir meg fryktelig lyst til å gå til innkjøp av kajakk, men da dukker det opp et virrvarr av muligheter, på godt og vondt:) hvor lang bør en kajakk være før den blir upraktisk? Hvor bred for å gi stabilitet? Antar at det ikke er noe poeng med en som er smal i "racing" kategorien? I og med at jeg er usikker på mestring og bruk, så er jeg lite lysten på å investere for mye med en gang. Er det en som kan gi en nybegynner noen gode tips?
  4. Jeg har selv vært på dette området, og ser tydelig spor at folk sitter langs vannkanten og jakter. Så det er veldig lett å anta at det røde feltet er satt opp litt unøyaktig og dermed tillater jakt i vannkanten. Muligens tilbakemelding til SRJF om å merke kartutsnittet med "fredningsområde/jakt forbudt" på vannkanten og utover.
  5. Tanken bak denne tråden er sikkert bra, men etterhvert som jeg leser får jeg minner fra det militære kjøkken på Skjold... Fordi om noe skal være billig behøver det ikke å være prefab. Det går ann å spise godt selv om en er alene. Lag store batcher med mat som tåler å bli slengt i frysen i en tupperware boks. Der kan en spare mye penger. Om en ikke har jaktet eller fisket noe som en kan lage middag, er det en del klassikere som er fryktelig billig og enkelt å lage. -Fårikålkjøtt kommer ofte på tilbud på type Rema og Kiwi. Kan brukes til: Fårikål, eller med hvit saus og grønnsaker så har du lammefrikkasse. Kok det sønder å sammen, lag saus med yogurth naturell og Tandorikrydder(evt lag ditt eget) så har du en fortreffelig indisk inspirert middag. -Kjøttdeig, dens muligheter er uendelige. Kjøttboller,kjøttkaker,hamburger,pastaretter. -Laks, i terninger, finnhakk løk og grønnsaker. Red curry paste, kokosmelk, ris. svi grønnsaker, tilsett red curry paste og kokosmelk. der har du middag til 30 kr. laks kan byttes ut med kylling, svin eller lam.
  6. Jeg kjøpte Nikon Monarch og måtte skru en hel runde for å komme i nærheten av blinken. Da har jeg 3 mm klaring fra løpet.
  7. Nå har jeg forsøkt meg på bukkejakt for første gang, og hvilke opplevelser jeg sitter igjen med. Området jeg jakter på har skogs vei tvers igjennom skogen, bakke opp til skog den ene veien og bakke ned til vann andre veien. jeg har sådd litt viltåler i en myr, samt satt opp saltstein. Første morgen (0530) jeg prøver meg blir det nesten full klaff. På vei til post treffer jeg på rågeit som ikke bryr seg nevneverdig om mitt nærvær, jeg fortsetter å gå videre mot viltåkeren min. Jeg stiller meg etter en stor stein slik at jeg har skjul og godt anlegg. vinden kommer imot meg fra der hvor jeg har sådd litt viltåker og jeg setter igang med lokkefløyten. Etter noen minutter hører jeg knaking bak meg og en liten bukk kommer sprettende på 50 meters hold. Alt jeg er er hode og hals pga buskas og høyt gress. Sammen med høy puls og anlegg bak meg føler jeg meg ikke trygg på å skyte. Lar bukken gå i håp om at den dukker opp på en åpen slette. Dette skjer selvsagt ikke og jeg må reise hjem med uforettet sak. Igår kveld var jeg oppe igjen. Plasserte meg på en høyde hvor jeg traff på rågeita og satt meg helt stille på et kjempe flott anlegg med 300 graders utsikt. Jeg lokker med jevne mellomrom i en times tid uten å høre eller se noe. Jeg bestemmer meg for å bevege meg opp mot viltåkeren. I et skogholdt der setter jeg meg ned og blåser. I min frustrasjon over mangel på respons kommer jeg på noe jeg har sett på jaktfilmer, og finner en kvist som jeg begynner å slå/trekke nedover en gren på et tre jeg sitter ved. 10-15 minutter med dette kombinert med blåsing bestemmer jeg meg får å gi opp da det begynner å bli mørkt. I det øyeblikk jeg reiser meg opp så begynner bukken å bjeffe. 10-15 meter bak meg. Jeg skvetter jo til og hjertet søker første mulige åpning for rømningsvei. Jeg forflytter meg i panikk for å kunne rette våpen i retning av bukken tilfelle jeg skulle se den. Bukken fortsetter å bjeffe mens den beveger seg frem og tilbake. (forbannet på inntrenger eller advarsel?) jeg blåser i håp om at den nå vil komme, men like plutselig som det startet så sluttet det. Sitter igjen med en følelse av skuffelse over å ikke ha fått skutt noe, men allikevel så føler jeg at jeg har lært utrolig mye og fått noen fantastiske opplevelser. Som fersk jeger må jeg si at dette overgår alle forventninger:) Noen som har noen tips til fremgangsmåte videre? Er litt redd for at jeg har skremt vekk bukken for godt nå.
  8. Ser at WD60 er tilgjengelig i 6,5 og kaliber 30. Er kaliber 30 det samme som 308 og 30-06? Noen operer med MAX8 og forskjellige kaliber betegnelser.
  9. Godt å se den tilbake:) Vireklig til hjelp på arter syns jeg. Det å kunne skille mellom lignende fugler. Lokke lydene har jeg ikke fått noe utbytte av. Tror de må brukes med en høyttaler av et slag for å få litt lyd på de.
  10. Etter at de oppdaterte denne så sluttet den å virke. Jeg prøvde å slette min for å så installere på nytt. Men nå finner jeg den ikke lenger. Virker som om de har fjernet den mens de fikser feilene...
  11. http://www.miljodirektoratet.no/no/Tema ... iltjegere/ Ser at noen med fordel kan lese seg opp litt på reglementet.
  12. Da fikk jeg mine Federal Power Shok i posten i dag. Betalte i oppkrav. 400 skudd for totalt kost 3069,- NOK ink MVA Det blir under 8 kr skuddet. Hylsene hadde noe grått stoff på seg, som om de ikke var renset skikkelig. Gikk vekk da jeg gnidde med fingrene, vet ikke om det er noe av årsaken til prisen?
  13. Våpenloftet AS selger Federal Power shok (308) til veldig god pris. http://www.finn.no/finn/torget/annonse? ... power+shok
  14. Den hvite er da til en Carl Gustav 84 mm kanon. Brukes i innsatshylse. Kan jo være at den brukes til "Law" også, men husker av vi brukte slike i militæret. Skal se om jeg klarer å finne min gamle hylse...
  15. oleelo

    Genial revelokk

    Denne skal testes til helgen... Får se om jeg kan laste opp video å legge ut på tuben...
×
×
  • Create New...