Jump to content

huntingdaddy

Members
  • Posts

    220
  • Joined

  • Last visited

About huntingdaddy

  • Birthday 05/24/1982

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

huntingdaddy's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • Collaborator
  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

3

Reputation

  1. Gratulerer til de som har fått noen flotte opplevelser og også Mikkel i bakken. Da er mulighten min kommet for å ta seg sin første kveld/natt ute. Dessverre så er det slik at der reveåte er for øyeblikket ikke mulig å jakte på, så tenkte å prøve ellers ett annet sted og da med lokk. Her er erfaringene mine veldig få og lurer på derfor på om det er forskjell på når reven kommer. Ved åtejakt har jeg opplevd å ha rev på åte i nesten all slags vær, men dette er kanskje ikke det samme ved lokkejakt? Ser for eksempel på værmeldinga for i kveld at det skal snø med lett bris rundt kl 22 og være opphold med flau vind kl 02. Hva ville ha vært best? For jeg er ingen hardbarska villmarksmann som sitter uten skjul fra kl 21 - 03 i ett strekk på natta, så må velge en tid å prøve. Nå kommer også et til spørsmål det sikkert finnes mange svar til, men hvilken lokkelyd funker best akkurat nå? Musepip eller andre ting?
  2. Ikke prøvd annen vilt på grillen enn elgburgere før i går. Ved en feiltakelse (feilmerking) tok jeg ut tiur istedenfor orrfuglene fra fryseren. Skulle egentlig lage gryte med det, men så tenkte jeg skulle for morro skyld prøve meg på grilling med de to store fine brystfileter fra fjorårets tiur (4,6 kg). Gnidde inn stykkene med knuste einebær, knust rosamarin, Himalayasalt (funker sikkert helt fint med havsalt, men hadde det i skapet) og pepper. Hadde ikke tid til å lage marinade, men skal prøve på det neste gang. Kjørte 50/50 methoden (som stek i ovn, kull på en side av grillen, drypppanne på andre siden) med lokk over grill. Grilla alle sidene først over direkt varme for skorpe og så over til indirekte varme (kullet drypppanne (to stk utvaska fiskegratengformer) under lokket med steketermometer inn i den tynneste brystfileten. Tok de av ved 57°C og lot de hvile i 10 min i alufolie før de ble skjært opp, kjøttet ble lett rosa. Grillet potet og stekt rosenkål med bacon sammen med skumsoppsaus er forresten fortreffelig tilbehør. Konklusjon: Denne methoden burde gå foint for annen stek/biff osv. Funker sikkert i mitt tilfelle bedre med ungtiur og burde ha tatt den ved 55°C. Vurderer også om å ta den i panna for for å få en fin og jevn stekeskorpe eller kjøpe en stekepanne for grillen. Sluttproduktet ble alikevel veldig godt og for å ha grillet for første gang noe annet enn (elg)burgere, pølser eller koteletter var jeg ganske fornøyd. Det samme var gjestene som, som meg, aldri har spist skogsfugl før.
  3. http://www.dagbladet.no/nyheter/to-nye-ulver-kan-felles-utenfor-ulvesonen/67421356 To nye ulver kan felles utenfor ulvesonen, opplyser Miljødirektoratet
  4. Dette er ett tema som jeg tenker er, som du nevner @JegerStineNo, viktig at man legger mer fokus på igjen. Nå har jo det meste blitt sagt og snakker uansett ut av mitt ståsted.Synes selv det er en spennende jaktform, både åte- og lokkjakt. Skøyt en rev på ett åte to år siden etter 8 netter ute, men så mange flere. Den ble forresten lokket inn nærmere med musepip (eneste event. lokk på åtejakt) og datt rett ned etter en hagleskur på 8 m hold. Jeg prøver å få den lokale jeger foreningen i gang til å sette i stand åtejakt for alle medlemmene i de terrengene vi har, men det er ikke bare bare. Som sagt så er jaktterrengene også turterreng for turfolk, joggere, syklister, skifolket og ikke minst de med fatbike som sykler der ingen utenom jegerne går. Foreningen har en åtebu for ungdom som det ikke er mye trafikk på, men vi trenger flere og også muligheter for de som ikke er ungdom og som ønsker å jakte rev. Tror at spesielt i de mer urbane stedene så er det vanskeligere å få tilrettelagt revejakt for det er jo som sagt så mange som vil ha en bit av kakestykket til de mer begrenset naturområdene. I tillegg så fører det urbane livet og tankegangen ofte til mindre akspekt for den type jakt (jakt generelt også, men det er en annen sak) og man man oftere nei fra grunneiere. De grunneiererne jeg har hittil spurt har jakter enten selv eller har allerede bekjente/familie som jakter der rådyr osv og de tar seg av reven eller ønsker ikke at den skal jaktes for den er fin å se på i tillegg til at den er nyttig (jordrotter). Jeg for min del kunne sikkert ha vært litt mer aktiv i å ta kontakt med flere grunneiere, men tror det er også en del mer begrensninger ifht hvor jeg bor og for de som bor mer landlig til. Er forøvrig enig i det meste som blir skrevet, spesielt ang det med informasjon og tilrettelegging av revejakt og det at ikke holdningene er MÅ, men BØR som @Erebor skriver.
  5. Velkommen skal du være! Kjempeflott innsats med bloggen allerede (du minner meg på hvor mye jeg har ligget på latsiden...)! Stå på og skitt fiske og fiske i Vadsø!
  6. Har han nøkkelkortet? Var ultraheldig og måtte bare ut med 160.- hos Certego ved Slependen. Tok en "hel!" uke fra jeg var hos de til jeg kunne hente. kjapp og hyggelig, ,kjempefornøyd! Skapet er ett eldre Rau foss og emnet er ganske likt.
  7. Magasinet har helgekupp, bl.a. på jaktsekk for fuglejegeren som jeg var innom for å handle. Endte opp med nye turjoggesko også så da blir kona ekstra fornøyd ... https://www.magasinet.no/kampanjer/helgekampanje?utm_source=forsidetilemobuke35&utm_medium=lsmobuke35&utm_content=helgekuppuke35lsmob&utm_campaign=helgekuppmob Edit: sekken blir prøvd ut i fuglejakta
  8. Da er det 37 t til jeg har spist frokost og starter bilen i retning Vestmarka i Asker for å jakte etter min første bukk. Håper (som alle andre ) på fin bukk allerede første natta/uka og har gitt beskjed til familien at jeg er ikke tilgjengelig for noe eller noen verken på morgenkvisten eller kvelden før lørda'n. Har allerede begynt å stryke de første tingene på pakklista mi av lista. wink:
  9. Enig med Nils. Har forøvrig selv ett eldre skap på 151 kg som står på en tynn filtduk. Brukte duken for å skli den inn på plass uten å ripe opp IKEA laminat gulvet.
  10. Fikk den på mail. Står som vara så litt usikker på hvor stor sjans jeg har egentlig, men håpet dør til sist.
  11. Var "heldig" i trekninga og ble satt på ventelista til Eidfjord, men noe og 50. plass er ikke akkurat veldig optimistisk. Noen som har erfaringer med hvor mange som takker nei til tilbud om jakt? Ellers blir det å håpe på Statskog sin trekning, eller da finn.no.
  12. Har en ryggfiletet av et rådyr som jeg skøyt i høst som jeg tenkte å servere til noen gjester, er lang og tynn, og veier 400 gr. Har bare erfaring fra større biter fra elgkjøtt hittil Fant en oppskrift for reinsdyrfilet, men tenkte siden den er jo mye mindre enn en reinsdyrfilet at noen har kanskje noen gode oppskrifter?
  13. Kjøpte selv en Vortex billig-kikkertsikte nå 1 1/2 år siden for 1900.- (nå 3200). Etter 1 år løsna rødpunkttårnet, fikk etter 1 eller 2 uker nytt i posten. Gjett hvilket merke jeg skal kjøpe hvis jeg skulle trenge en til?
  14. Har kjøpt beverkort hos Ullensaker JFF. Er det noen som har observert/tips om noen beverhytter i kommunen? Er3. jktåret mitt og første gang jeg jakter bever. Ser at det finnes en del tjern litt utenfor Gardermoen (se kart nedenfor). Lurer også på om noen har erfaring med eller vet om hvor langt unna Gardemoen man må/burde være for at man ikke får Delta siktende på seg?
  15. Håper selv på Ringebu eller Øyer eller noe annet terreng som er noe nærliggende. Har allerede 1 rådyr og 1 hjort og hadde jeg hatt 4/5 tagger oksa som stoppa opp 7 m i fra meg i fjor, hadde jeg også hatt elg, så nå mangler det bare reinsdyret! Etter å ha jakta i 2 av mine 33 år på denne jorda håper jeg på at det skal klaffe i år. 2 år sida visste jeg ikke hvordan søke og søkte bare 3 steder og i fjor søkte jeg på bortimot alle Inaturstedene samt ett par fjellstyrer uten hell.
×
×
  • Create New...