Jump to content

Senlar

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Senlar's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Siste bygg de hadde ligger litt sør for Hommersåk i Sandnes kommune. Sørsiden av Frøylandsvannet. Mener forrige bygg lå på Hana i Sandnes. Nåværende bruker av bygget er Fatland Jæren. http://www.fatland.no/newsread/news.asp?N=5157
  2. 59g Norma 204 gir meg 3973 bar i QL, noe som er ganske nært max på 30-06 (CIP=4050bar). 885ms
  3. XXL på Forus har sporadiske gode priser på (vent litt, må inn i skapet å se hva det var igjen) Saga Eurotrap Steel 12/70. Tror prisen var 1,50 kr per poff når disse ble kjøpt inn sist.
  4. Få situasjoner det er greit å fnise som to småjenter, men dette er definitivt en slik en. Kribler godt i hendene når jeg ser på slikt.
  5. Inn hos politidamen på torsdag kveld (langåpent er himmelen), levere følgende søknader: Hagle kaliber 12 Småvilt Rifle .22 Småvilt/trening Rifle .223 Større småvilt Rifle 30-06 Storvilt Knallpistol Skamvilt! Lørdags morgen ligger søknadene fine og ferdig stemplet i postkassen. Glad i kvinnemennesket på våpenkontoret mitt. Litt usikker på hvordan jeg skal begrunne behovet mitt for .338 Lapua Magnum, slemt storvilt kanskje, eller langtbortiskauenpåandresidenavdalen storvilt. Men det går nok greit uansett.
  6. Senlar

    Rust på T3

    Problemet er vel at fabrikanten fra tid til annen er/var borti partier med stål av vekslende kvalitet. Det er slik som desverre skjer når man skal presse kostnadene ned til kjøpers krav. Dessuten opererer mange våpenprodusenter med andre definisjoner av "rustfri" enn det vi ofte er kjent med. Det meste av "rustfritt" ruster i litt barske miljøer. Selv 304 stål ruster lett i kontakt med urent vann, eller kontakt med sort stål. Men heldigvis er dette som oftest bare overflaterust. Men hadde jeg kjøp ei rifle som rustet etter normal fin bruk, etter så kort tid, hadde jeg nok klaget på dette produket. Vurderte om jeg skulle kjøpe meg ei T3 ss, men er glad jeg ikke falt på det valget. Rust er djevelen!
  7. Kjenne meg altfor godt igjen. Heldigvis har eg fått sånn halveis lov å skyda hos en bonde eg kjenne, men det fins dyr på utmarkå. Så eg må ta hensyn te di, og selfølgeligt te folk så bor i nerheten. Tror eg ende opp me å kjøba meg en gård i ryfylke eller någe, bare for å få skutt fra meg. Men då blir d lange vei te jobb, så nye jobb ligge vel og i den planen. Mye stress for å få lagt di par titalls kilo med tungmetaller, eg føle e nødvendigt i året, i jordå. Klart, Madlaleiren e vel snart te salgs. Men d blir vel litt vel mye..
  8. Hvis du skal skyte rådyr nytter det ikke med en .22 magnum uansett, da denne ikke er lovlig på rådyr. .223 og sekogenhalv klarer rådyrkravet meg god margin. Rem 597 får du ikke i .223..
  9. Regner me du mener kaliber .22 magnum. Remington 597 er bare riflemodellen, ikke kaliberet. http://en.wikipedia.org/wiki/.22_WMR http://en.wikipedia.org/wiki/Remington_597 http://en.wikipedia.org/wiki/.223 Les litt om kalibrene og tenk hva du skal bruke dem til. Jeg hadde aldri kjøpt ei rifle i .22 magnum. Forskjellen prismessig på ammo ivanlig .22 og .22 magnum er for MIN del ikke verdt den ekstra kraften i .22 magnum. Skal du skyte litt større vilt, som hare og rev hadde jeg gått for .223. Jeg hadde aldri skutt rev med .22 magnum.
  10. nei, de tar lappen din så du isje kan bruka bilen..
  11. All Europeisk ål av typen anguilla anguilla (ferskvannsål, som også kan leve i sjøen), gyter i Saragassohavet. Dette gjør den forøvrig bare en gang i livet. Yngelen bruker ofte 2-4 år for å komme seg tilbake der mor eller far opprinnelig levde, om dette var mjøsa eller et lite ferskvann på vestlandet. Grunnen til at ålefiskere setter rusene sine ved elveløp om høsten er fordi ålen kommer ned i elvene fra høyereliggende vassdrag når den første høstflommen setter inn. Det er da ålen vil ned til saragassohavet for å få seg litt. Ålen på bildet er en havål, disse gyter en eller annen plass utenfor portugal.
  12. Leirdueskudd får du for et slikk og ingenting. Ofte nede i 1,50kr på tebud. Kommer du veldig nært duer, kan du bruke disse her, men på avstand over 15ish meter dreper de stort sett bare mygg. Vismut og andre eksotiske metaller koster alt fra 5, til 50kr skuddet. Til trening kjøper du deg en kartong med 250 leirdueskudd på xxl (djevelen) og bli kjent me hagla. Til jakt kan du kikke litt i lommeboka, og la den få vurdere innkjøpene. Dyrere er som oftest bedre, men ikke alltid nødvendig. edit: skriveleif
  13. Har ei .223 og er godt fornøyd me denne. Selfølgelig ikke aktuell til noe større enn rådyr, men glimrende til alt annet. Billig fabrikkammo florerer til dette kaliberet, alt fra american eagle, som er veldig god, til 1,40kr per pang for russisk stål hos xxl as we speek. Siden denne funker godt i rifla mi, har jeg hamstret en go del. Lav rekyl, ikke for mye bråk, spesielt ikke med lyddemper. For alt større enn rådyr, har jeg ei 30-06. Skal montere en perverst kraftig kikkert på .223'en snart, for å få bukt me di jævla fluene på åte som ligger på andre siå av dalen..
  14. Alle de nevnte merkene har stort sett veldig bra våpen. Forskjellen er stort sett utseende på riflene og litt forskjellige løsninger på detaljkonstruksjonen. Jeg har personlig to M77 Rugere, en mk2 i .223 og en Hawkeye all weather i 30-06. Hovedgrunnen til at valget falt på disse, var prisen kontra driftsikkerheten. De innehar kanskje ikke den klassiske sjønnheten mange jegere lyster etter, men er driftsikre til tusen. Det at begge er rustfrie betyr og litt (les: Shiny metal is nice)for meg, da jeg vil ha muligheten til å tomle rundt i all slags vær og rundt saltvann, uten å bekymre meg for mye for rifla. Har demper på .223'en, men ser ikke at jeg har behov for dette på 30-06'en, da det ikke blir skutt så vanvittig mye med denne. Hørselvern er jo et must ved skyting med grove kalibre uansett. Da jeg kjøpte 30-06'en fulgte det med en billigkikkert av grei kvalitet, men denne rakk aldri å få prøvd seg engang, da jeg hadde en Meopta R1 liggende klar. Er veldig fornøyd med meopta'en til nå. Men den er ikke det rimeligste valget. Klart, for 12-14000 kan du lett spandere på deg en kikkert til 5-7000 litt avhengig av riflevalg. Hvis det stort sett er elg du skal jakte, trenger du ikke en heftig forstørrelse og slik på kikkerten, men velg en som virker solid rent mekanisk, og god optisk. Er du heldig kan du finne et fint pakketilbud på rifla du måtte velge. Men som sagt, finn deg en rifle innen de anerkjente merkene du liker rent estetisk, og som føles grei i hendene, putt på en god kikkert, og du blir helt sikkert fornøyd.
  15. Masse bedrifter utpå jæren så maskinere deler te oljeindustrien. Disse e jo kjent for å ha roen på dette me stål og sånt. Tenke meg at en CNC benk og en dugelige operatør kan fiksa gjenger på et vips. Har jo sett at både toleransen og overflaten på ting disse maskinane spytte ut e relativt smooth, sjøl om det va eg så lagde di.
×
×
  • Create New...