Jump to content

Klatremusa

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Klatremusa's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Den Leica-kikkerten jeg kan få brukt koster forresten ny £1100 her borte! Så 4000 er kanskje ikke så ille da. De spurte meg om jeg var interessert i å kjøpe våpen hos dem, så skulle de hjelpe meg med importen i Norge. Men jeg har ikke godkjent søknad enda, siden jeg ikke har bestemt meg for kaliber. Stykkjunkeren: Kvinnelig intuisjon, et resultat av titusenvis av år uten å ha måttet tenke for oss selv?
  2. Oi! Tusen takk for tanken, Stykkjunkeren, det var utrolig hyggelig! Men jeg er sikker på at det er mange som fortjener og trenger dette flotte våpenet mer enn meg. Jeg er i den heldige situasjonen at jeg kan sette av penger til denne hobbyen, mens det nok finnes studenter og yngre nykommere her som kanskje ikke er like heldige. Dette er uansett et flott tiltak, og den som får den til slutt kommer nok til å sette pris på den!
  3. Takker for kommentarer! Skal ikke være lett det her. Jeg tenker som så at jeg kjøper noe skikkelig med en gang, så slipper jeg å angre de første årene. Så hyggelig da, Xesray! Men jeg er i England en uke fremover.. Og vet ikke hvor Kismul er. Jeg valset like godt inn i en jakt og friluftsbutikk her og spurte om jeg fikk kjenne på noen av riflene de hadde stående. Det sto tydeligvis av seg at en dame spør om sånt, og gutta hadde et fæla styr med å vise meg det ene og andre. Jeg fikk også kjenne på en Kimber 84M med en flott trestokk som føltes veldig 'riktig'. De hadde ingen Mountain Ascent inne, men skulle se om de fikk tak i en til neste uke. De påstår at de har 7-800 rifler og 2000 hagler der, og jeg tviler ikke! Et skikkelig mekka for det fleste her inne vil jeg tro. De anbefalte Leupold om jeg ville holde vekta nede, og swarovski om jeg ville ha lettvekts toppkvalitet.
  4. Takk for velkomsten og alle svar! Jeg har skutt med en Tikka T3 Lite (tror jeg, svart plaststokk med 'netting' på pistolgrepet?) og likte ikke grepet. Jeg har kanskje små hender i forhold til høyden, men fingerlengde er ikke et problem. Det var mer at den ikke satt riktig mot håndflaten. Xesray: Hvilken Blaser er det du har da? Hva veier den med kikkertsikte, og hvor billig kan den bli? Jeg har veldig lyst å prøveskyte en Kimber Mountain Ascent før jeg sier at jeg vil ha noe annet. At jeg kan komme ned mot 2,6 kilo med et ok sikte høres helt fantastisk ut. For som Hr.Stykkjunker sier; vestlandsliene er stupbratte, og all ekstra vekt vil jeg helst slippe. Kanskje litt tidlig å bli gramjeger som nybegynner, men. Jeg har funnet en brukt Leica 2,5-10x42 på en lokal facebookside. Selger skal ha 4000 kr for den, med montasje og småskraper og sier den veier ca 450g. Hva tenker dere om den? Jeg ser den har fått gode omtaler her før.
  5. Hei! "Jente" på 28 år her! Jeg tok jegerprøven i fjor vår, men fikk ikke jaktet noe i året som gikk. Jeg håper sjansen kommer i år! Kammeret har vært nyttig og god underholdning i noen måneder nå, jeg lærer utrolig mye her! Jeg har drevet mye med fjellklatring og fjelliv, og ser vel mest for meg at det blir hjortejakt hos familie på vestlandet, samt rypejakt lenger inne i landet om sjansen byr seg. Med det i tankene: Hagle har jeg ordnet meg, men er den noen som har anbefaling for en VELDIG lett storviltrifle for vettige penger? Jeg har kikka litt på Kimber i .308, men har ikke bestemt meg for noe. Jeg er ganske lang, så det er ikke snakk om noen damemodell e.l. Supert om noen også kunne peke meg i retning av et lett kikkertsikte som er godt i skumring og 2-10x40 eller deromkring. Budsjettet ligger rett sør for 20.000 tenker jeg vi sier.
×
×
  • Create New...