Jump to content

etho

Members
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

About etho

  • Birthday 10/05/1976

etho's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det er både enkeltpersoner og organisasjoner der ute som jobber for et totalforbud mot bly. Om de vil klare å få dette til er et mer åpent spørsmål. Vi som bruker naturen til å høste fra kan gjøre vårt ved å følge de begrensningene som vil være mot bly, altså ikke bruke blyhagl i våtmarksområder og på skytebanen, slik at vi slipper de negative avisoppslagene som vil komme ved et brudd på reglene. Samtidig så blir det nok fremover enda viktigere med sterke interesseorganisasjoner som kan drive aktiv lobbyvirksomhet opp mot storting og regjering slik at vi (og våre etterkommere) også om 50 og 100 år kan høste av naturen, og at ikke ekstremvernerne får gjennomslag for sine mest ekstreme forslag.
  2. Dette ville jeg ha sørget for å få skriftlig da det etter våpenforskriftens paragraf 79 står: Det er ikke tillatt å oppbevare registreringspliktige skytevåpen i ubebodd hytte, hus eller lignende. Plutselig er det en annen saksbehandler som kommer på kontroll og du risikerer å miste våpnene. Tidligere var det i forskriften åpning for å kun ta med vital del, men det ble fjernet under en av oppdateringene til Stortinget.
  3. Er ikke hjemme så får ikke dobbeltsjekka, men om ikke husken er helt ute så var det 1:12.
  4. Min erfaring med røssler titan er bare positiv etter litt over ett år. Var litt trøbbel med å få 223 sluttstykket til å kaste ut hylsene, men det fiksa børsemakern med å bytte ut kloa da den var feil. Etter det har den fungert upåklagelig. Våpenet er vesentlig mer stabilt enn det jeg klarer å utnytte, men med skikkelig anlegg og stabile forhold samler jeg 5 skudd på to lapper. En bedre skytter vil nok samle enda bedre. En annen fordel for meg er at treffpunktet på de ulike ladningene jeg bruker på 223 varierer med ca 2cm på 100m, så jeg slipper å skru på siktet ved skifte mellom rev- og annet småviltjakt. På 30.06 så er treffpunktet likt mellom jaktmatch og 180gr oryx så der slipper jeg også å tenke på å justere siktet. Variasjon på kruttladningene på oryx'en på 4gr ga tilnærmet samme treffpunkt men trolig noe ulik hastighet (kronografen streika under testinga). Så jeg er fornøyd så langt iallefall.
  5. En ting som ofte glemmes av både debattanter og andre i disse diskusjonene er at det nok finnes noen tobeinete ulver der ute. Altså mennesker som tar seg en "nistesau" eller ti (gjelder forsåvidt også rein). Og det er nok også ganske vanlig dersom man kjører på en å ikke rapportere dette inn, noen hiver den nok fort i bagasjen slik at ingen finner ut av det. Allikevel tror jeg nok at det er ett visst overrapporteringsnivå på rovdyrskadene, men dette er nok også en ønsket situasjon fra myndighetene. Ved å ikke kreve full bevisbyrden på alle dyrene, så sikrer myndighetene seg mot en del av ulovlige fellinger av rovdyr, siden det er en "fordel" å ha noen rovdyr i beiteområdet. Ingen rovdyr gir jo ingen erstatning, og dermed mindre penger for de dyrene som blir borte.
  6. Røssler titan har både .223, og .308. Jeg har den i 223 og 30.06, må bytte sluttstykke og magasin samtidig med pipa, samt skyte inn på nytt. Vil tro at de fleste system våpen har begge disse kaliberne siden de er veldig vanlige.
  7. Fres opp tennhettelommene da vel. Er jo litt jobb, men etter en runde funker det som bare rakkern. Hadde nemlig samme problemet selv, men etter å ha fresa opp lommene var problemet borte.
  8. De som er i forsvaret (les HV) og har AG3 som tjenestevåpen samt godkjenning fra sin sjef kan bruke AG'n på sivile baner til trening og stevner hvor det er lov med militær deltagelse (som stangskyting etc i DFS).
  9. Sjekk ut lovdata.no. Der står det klart i paragraf 29 i våpenloven § 29: Ingen må overdra eller overlate skytevåpen, våpendeler eller ammunisjon til person under 18 år uten særskilt samtykke fra vedkommende politimester. Slikt samtykke kan ikke gis når vedkommende er under 16 år. Bestemmelsen i første ledd er ikke til hinder for at slike gjenstander, uten særskilt samtykke fra vedkommende politimester, overlates person under 18 år til kortvarig bruk under forsvarlig tilsyn, forutsatt at foreldrene eller den som har omsorgen for vedkommende samtykker i det. Bestemmelsen i første ledd er heller ikke til hinder for at slik person under 18 år i egenskap av ansatt gis befatning med skytevåpen, våpendeler eller ammunisjon, når de etter omstendighetene rimelige forsiktighetsregler blir iakttatt. Så du må nok søke politiet om lov dersom du skal gå alene.
  10. Hare er det vel kun rifle/haglejakt, på rype kan du legge til snarefangst i noen områder. På kråkefugl, rev, mink etc så har du i tillegg til jakt med våpen også mulighet til å bruke feller.
  11. Den artikkelen er fra 1993 og omhandler de gamle reglene. Energikravet er fjernet i den gjeldende forskrift (forskrift om utøvelse av jakt og fangst) på småvilt og det er kun krav om at kaliberet er egnet for dyret det jaktes på. Det er dermed hva jegeren selv mener er kraftig nok til å gi en human jakt som er tillatt, men gjennom de gamle reglene så kan man få en viss formening om hva departementet har ment at er nødvendig.
  12. Nettsidene til politet. (Politi.no)
  13. Dette er i henhold til nye retningslinjer fra 1juni iår. Skal være slik i hele landet.
  14. Du kan få dispansasjon fra 18årskravet, men en av foreldrene dine må signere på at du får lov til å få dispansasjon av dem, og at de tar ansvar for at våpnet oppbevares etter reglene. Dette står det om i våpenlovens paragraf 7.
  15. Lokkjakt og ellers bare ha rifla klar i sofa'n. Mikkel lusker 50m fra stuevinduet, så det er like greit å blåse i åte her. Mye skabb for tida, så det er best å få skutt så mange som mulig. Blir bedre både for rev og annet småvilt da.
×
×
  • Create New...