Jump to content

Thomo

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Thomo's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har hatt noen dager i Østerdalen nå. Både bikkje og jegere er over snittet klønete, men har både sett og hørt mye fugl og til slutt fikk vi skutt en. Ble ingen jakt i fjor, men jaktet en ukes tid i 2014. Mitt inntrykk er at det er langt mer fugl i år enn i 2014.
  2. Er ganske fersk som skytter og har gjort denne øvelsen. Når jeg forsøker å legge an naturlig og fyrer av mot en pappskive på ca 25 meters hold, ser jeg at skuddet går ganske mye for høyt. Hvordan kan man bøte på dette? Har regulerbar kolbe, men har ikke rørt noe på den.
  3. Godt å se at det er flere som ikke lykkes helt. Er temmelig fersk som jeger, og har nå lagt bak meg to lange jaktdager i Østerdalen, dels med hund (utrent sådan) og dels uten. Foreløpig har det ikke blitt løsnet et eneste skudd. Det nærmeste jeg har vært var en diger fugl som lettet fra en busk ved siden av meg, men som jeg aldri så samt en orrfugl som trallet langt unna på morgensiden. Når utbyttet er såpass magert hjelper det jo mye at været har vært fantastisk og at det er flott å gå i skogen. Jeg har skjønt at støkkjakt er vanskelig og jeg jakter med små forventninger om vilt i sekken, men det er allikevel litt kjedelig at man føler man ikke gjør seg erfaringer som gjør en bedre rustet for turer i framtida.
  4. Leverte min første våpensøknad for to uker siden (30. mai). Fikk den i retur nå med beskjed om å huske å signere blanketten Jaja, det er jo ene og alene min feil. Det som uansett slår meg er at politiet har brukt to uker på dette. Er det noen som vet hvorfor politiet noen steder (les Hedmark) bruker så lang tid på å behandle våpensøknader. Jeg skjønner at de må sjekke vandelen min og at de må dobbeltsjekke at jeg er med i jegerregisteret, men hva mer gjør politiet i disse sakene og hvorfor tar det slik tid?
  5. Jeg fikk øya opp jakt i relativt voksen alder (fyller 30 til sommeren) og tok jegerprøva sist sommer. Jeg kom meg ut på to turer i fjor, helt uten resultat, men det ga mersmak og det skal bli langt mer til høsten igjen. Jeg er også helt fersk med tanke på skyting, og har ikke skutt mer med hagle enn de fire patronen vi fikk fyre av i forbindelse med jegerprøva. Jeg ser jeg trenger mye mer opplæring og trening før jakta blir någenlunde human og bytterik. De eneste nybegynnertilbudene jeg finner i nærheten (bor på Hamarkanten) er damekurs, og det er jeg ikke kvalifisert for Det ser ikke ut til at det er tatt høyde for at også gutter kan være helt blanke på dette feltet. Hvordan bør man gå fram får å få den nødvendige basistreninga for dette (stilling, sving osv.)??
×
×
  • Create New...