Jump to content

CatLikeFox

Members
  • Posts

    859
  • Joined

  • Last visited

About CatLikeFox

  • Birthday 05/21/1983

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

CatLikeFox's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

1

Reputation

  1. jeg har en sabatti kombi 12/6,5x55 med ekstra O/U hagleløp. Med hagleløpet på er det en helt normal hagle og den hagla jeg skyter best med på banen. Som kombi har jeg en 1,5-6x42 kikkert på og har skutt tiur på opp mot 200 meter med den. Skyter bra med den, men krever litt trening pga uvant avtrekk (haglemekanisme). Men samlingen er mer enn god nok til toppjakt. Bakdelen er at å skyte på fugl i flukt med hagleløpet er vanskelig med kikkerten på.
  2. Jeg ser at trollvettreglene ikke er skrevet ned her inne, disse er alfa omega å pugge før man begir seg ut på trolljakt. 1. Opphold deg aldri i skogen etter solnedgang. 2. Legg ikke ut på langtur hvis du er kristen. Aldri. 3. Vær godt rustet mot troll selv på korte turer. Ha alltid med sterkt ultrafiolett lys. 4. Gå aldri så fort at du begynner å svette. 5. Vær skeptisk til store mosegrodde trær. 6. Ikke lytt til "erfarne" fjellfolk. De vet ingenting om troll. 7. Gå alene, du vet aldri hvem som er kristen. 8. Vend hvis du treffer på monstermaster. Det er ingen skam å snu. 9. Møter du troll, grav deg ned og vent på soloppgangen. 10. Hold deg unna Sogn og Fjordane.
  3. Jeg har hatt både finsk spets og breton. Jeg skal ha ny spets! Dette pga jakten. Det å snike alene i skogen med en spets og vente på at losen starter med påfølgende sniking og felling er tilnærmet den ultimate jaktopplevelsen for meg.. Bretonen var en fantastisk familiehund men bjeffet ganske mye både i huset og i hundegård (har endel vakthundinstinkter i seg). Har sett meget gode bretoner i skogen/fjellet, men har også sett mange dårlige/middelmåldige.. Spetsen var ganske stille i hundegården (bjeffet på folk og katter, men ikke ille), men mere lyd innendørs. Spetsen er for meg veldig lik grå elghund i gemytt om ikke noe skarpere, men med god dressur og klar grensesetting også en flott familiehund. Har mye positivt å si om begge raser, men for meg er det jaktopplevelsene som bestemmer og da er jeg ikke i tvil: Spets!
  4. Er enig med mye av det du sier jense, men jeg prøver å se det fra grunneierlagets ståsted. Dette grunneierlaget dekker ikke hele skogn/levanger. Det er jaktmuligheter mange steder på skogn/levanger på bra områder. Men dette grunneierlaget har som mål at det skal bli skutt mest mulig gås på sitt område fordi de har store beiteskader på våren pga beitende gås. De får erstattet minimalt av skadene. De startet ikke grunneierlaget for at allmenheten skal ha tilgang på billig og actionfyllt jakt. De startet ikke grunneierlaget for å tjene penger på kortsalg (grunneierene har ikke fått utbetalt penger fra jaktkortsalg, alt har blitt brukt til administrasjon, lokkegås og lignende) i tillegg er jaktområdet i et område med bebyggelse på alle kanter. Har vært mye klager på gåsjakta av ikkejegere som blir vekt opp kl 0600 av kanonader rett bortom huset. Så jeg forstår veldig at de tester ut denne modellen (selv om jeg personlig hadde likt billig og actionfyllt jakt tilgjengelig for alle) Jeg tror faktisk denne måten å jakte på, der gåsa får ro til og beite og jakta kun skjer intensivt på rett sted til rett tid er måten å få skutt flere gås på. seks jaktlag kan dekke dette området som det er snakk om, flere blir kaos (det har jeg sett med egne øyne de siste årene) blir interessant å se hvordan det går med dette eksperimentet.
  5. Hei. Jeg kjenner både de som organiserer og klager på gåsjakta på Skogn/Levanger. Har jaktet gås i området i snart 15 år (bor på Skogn). De siste par årene før organiseringen av jakten startet begynte det å bli veldig bra, vi var en fire-fem gjenger som jaktet seriøst i området. Disse gjengene skjøt fra 50 til over 200 gås i året hver. Gåsflokkene fløy faste trekk morgen og kveld. Når det organiserte jakten og reklamerte mye for den lokalt kom det masse unge (og gamle) jegere til Skogn, det ble vanskelig både å få jakt der man ville og det var masse jegere rundt omkring. Dette har ført til at gåsa er skeptisk og det finns ikke system i trekkene mer. Så jeg tror faktisk dette er veien å gå for å ta ut mer gås..... (selv om jeg ikke liker det). Og husk at det er det grunneierene vil, ta ut mest mulig gås. De er ikke intressert i å ha massevis av ukjente jegere liggende rett utenfor huset sitt hver morgen..
  6. Da blir det dagstur til de svenske skogene på onsdag. Håper å ha med en gammeltupp eller to hjem.
  7. Jeg og en til skjøt to hannrever på 9 og 10 kgpå 5 min i fjor for støver(lå i samme haugen). Skal sies at de lever livets glade dager rundt gårdene med stor mattilgang.
  8. Hei. Noen som har prøvd surstrømming eller rakfisk som åte i mårfella? Satte opp en jervbås i helga. Har ikke spent den, men skjøt istykker en boks surstrømming oppå den og kastet noen frossne ørreter oppi den. I går kveld fikk vi bilde på MMS kameraet av en mår forann båsen. En kamerat sjekket stedet i dag og det var hardtrampet rundt båsen med mårspor og fisken var borte. De to mårfellene ladet med honning og luktstoff som står 100 meter unna har han ikke brydd seg om i det hele tatt.
  9. Takktakk Har et bra privatterreng der vi er de eneste jegerene, ikke så stort men har vært bra med storfugl der. Jeg har skutt 6 tiurer der på 4 år. en på 4,6 og to på 4,8. kompis av meg skjøt en på 5,1 for tre år siden.
  10. Hade tre flotte dager i sverige i helgen. 10-14 minus og snø i trærne. Snødde litt fredag og lørdag men ikke så mye at det var håpløst. Er en del mindre tiur i terrenget enn det var for to-tre år siden, men fortsatt endel å se. Var borti 5-6 forskjellige på fredagen. Ble en flott gammelhane på 4,8 kg på meg. Skutt på 120-130 meters hold. Da jeg kom bort til tiuren satt det to til på 200 m å kikket på meg Jeg syntes det ble litt for svært å skyte to stk på rappen før kl 11 første jaktdag, så jeg lot disse leve. Lørdag hadde jeg en 100 % sjanse på 80 meters hold som jeg skulle være smart å sikte høyt i fuglen for å ikke ødelegge så mye. Ble nok i høyeste laget da den fløy like fint etter skuddet... Hadde opp tre -fire tiurer denne dagen og en snøværet gjorde at de satt litt dårligere i veden. Søndagen var den fineste dagen værmessig, men mindre fugl å se. En av jaktkompisene skjøt et bomskudd. Jeg så to tiurer som ikke førte til noen skuddsjanse. Hadde en orrhane på tpp flere ganger, men den flyttet seg 300-400 meter for hver gang jeg prøvde å snike på den. Så da var sesongens toppjakt over for min del (kalving på nyåret). Blir nok noen turer hjemme i norge med spetsen før jul, men har ingen forhåpninger da det er meget labert med fugl.
  11. Takk for svar Da blir det bytting av halvråttent kjøttåte
  12. Knutis: Hvor mye, og hvordan åter du opp Aasebøfella? Jeg har to Aasebø ute nå, en tampong med honning/stjerneanis knytt fast i hver felle.. Annet spørsmål. Har ei conibear åtet med harehode og honning og ei med størfuglhode og honning. Disse har hengt ute i tre uker med plussgrader nå. Bør åtene byttes nå siden de sikkert ikke er helt ferske mer?
  13. jeg har en S&L classic kkc 6,5x55. Er kjempefornøyd med denne. Er ingen lettvekter, men med demper og Zeiss 2,5-10x50 veier den godt under 5kg. Avtrekket er kjempegodt og sluttstykkegangen er fantastisk. Krever litt omtanke da den ikke er den mest rustbestandige rifla jeg har hatt.
  14. Jeg skjøt to voksne tiurer på topp for to år siden i midten av november på barfrost. Den ene satt i toppen av furu og beitet i en times tid før jeg skjøt den (måtte gå rundt et svært myrområde for å komme på hold). I går var jeg ute med spetsen og hadde en flott los på gammeltiuren, det var barfrost og snøfritt, likevel satt fuglene i tre. Tiuren satt ikke helt i topp, men satte seg i topp da den ble støkket av hunden. Så min erfaring er at storfuglen beiter furu selv om ikke bakken er snødekt. Kaldt vær og lite vind er like viktig som snø. Fredag bærer det inn i sverige på toppjakt. Meldt 10-15 minus og barfrost med 10 cm nysnø oppå, så det kan bli bra
  15. Olaf12: de sender ut fortløpende etterhvert som de får de, så de kommer nok snart. Jeg jobber på steinkjer og er innom med jevne mellomrom, så jeg tinget på for lenge siden. Er det noen som har råd for åting av aasebøfeller? Jeg knøt fast tampong med honning og anis bak i fella og hengte den på en spiker i et tre. Knøt tau fra fella til treet og satte opp oppgangsstokk. Høres dette greit ut?
×
×
  • Create New...