Jump to content

trigged

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

trigged's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Flott å se at dette gir gode svar til flere, jeg skøyt bare etter en av ti fugler den torsdagen, og det var ikke en veldig god skuddsjanse, men rett hold og hadde det blitt treff hadde det blitt fall.. Ptarmigan: jakter i trysil da vi har terreng rett ved hytta, men mulig jeg får tid til en jaktdag i lstfold om et par uker, når vil rugda trekke inn? Og er det noen kjerneområder? Rugde hadde vært gøy ammunisjon? 5 eller 6 hagl?
  2. Hadde en flott dag på torsdag og mye takket være svar her Starter dagen tidlig, sitter på skogsbilveien som går igjennom terrenget alt 07.15, før det blir lyst nok, så en kaffe i bilen med radio på mens jeg skuer inn i en snødekt skog, som jeg skrev sist kom snøen på onsdag, men den kom også la seg nedi terrenget noe den ikke hadde gjort på dagen. Men når man er ute så er man ute, så på tur skulle man.. Jeg valgte på bakgrunn av det Dagl skrev om å velge en tørrere del av terrenget. Hadde ikke store forventninger på grunn av snøen men håpet ble brått stort da jeg støkka en gammaltiurn på 50m og plutselig fløyt jeg litt lettere over bakken til første stand, tidligere i uka hadd jeg bare hatt tomstand på hunden, men nå sto hu inne i en skogkant langs en bekk så lyden av mine vel ivrige gange.. Inni tetta satt det ei røy, men jeg så den bare i 3 sekunder så sjangsen bøy seg ikke Så i løpet av dagen hadde hunden stand på 7 fugl, de som satt i trærne satt litt lett og de som satt på bakken satt inne i tetta, noe som alt i alt ga en skuddsjanse, og ikke en enkel en.. Men ble en flott dag i skogen med bål og kos
  3. Flotte svar Takk for at dere deler erfaringer Jeg prøver å være så mye ute som jeg har tid til, men jobben tillater desverre ikke allverden... Det er en engelsk setter jeg har og, og hun er 6 år, så kan vel hende det går fint om vi skulle møte på en hare til.. Bare for å ha sagt det så var det nok på overvær og støkte den ut fra under skjørtet på ei gran Nå i dag som det var meldt regn hele dagen ga jeg oss en hviledag og fiksa litt andre småting, men i løpet av dagen har jo snøen falt her oppe i fjellet og lagt seg, jeg kommer til å søke litt lenger ned i terrenget hvor jeg tror snøen ikke har lagt seg basert på erfaring fra i fjor også skal jeg ta en hel dag ute på tur med bål og kos, så gjør klar for en fin dag uansett fugl eller ikke Nok en gang takk for alle svar, gir nytt mot til en fersking!
  4. Hei Hatt et par dager på jakt etter skogsfuglen med litt vanskelige forhold Men er relativt fersk jeger uten felt vilt enda så er ute etter tips, triks og hint Det var mye regn i helga og litt lett yr på førstejaktdag, generelt sett ganske vått i terrenget altså. Mandag på første tur ruser bikkja ut i iver og får tomstand på 650m *pustogpes* så etter at hun har løpt fra seg begynner søkene å bli litt tettere.. Så blir det et par turer hvor det for meg ser ut som om hunden gjør gode søk, ut på rundt 100m til hver side for der jeg går.... Frustrerende er det at hunden har mye tomstand og det vi har sett av fugl har vi støkka ut på for langt hold. Det som er litt pussig er at jeg mellom 8 og 9 tia på morgenen hører jeg både tiur og orrhanen spille(?) og prøver å sende hund i retning av der lyden kommer fra eller går rundt skogbeltet for å se om bikkja får færten, men til lite hell... Noen som har noen tips nå som det er litt sent i sesongen og det til og med har kommet litt snø? På ettermiddagen på mandag når vi var ute, så støkka hunden ut en vinterkledd hare, i forfjamselsen over at dette ikke var det jeg jaktet på ble det ikke løsna skudd, ville det hatt noe innvirkning på en fuglehund om jeg hadde felt haren med hunden i hælene? Missforstå meg rett, jeg har kost meg på tur i naturen, men det er ikke derfor jeg har med hagla.. Takker for alle svar eller om dere kan vise meg tråder hvor dette kan være besvart før
  5. Heihei Jeg sikler selv etter en helix, men det gjorde at jeg snublet over den herhttp://schouvapen.no/produkter/vapen/rifler/merkel-rifler/merkel-kr1-lh-std-black-6-5x55/ Og LH må da vel stå for left handed?du kan jo eventuelt ta kontakt med schou som er importør og høre?
  6. Hei Jug lurer litt på om det mulig å "bygge om" hagla fra ejektor til ekstraktor uten å gjøre noe varig ødeleggelse på børsa eller påvirkning av garanti, tenker å sette det bort til en børsemaker om det er nødvendig. Grunnen til at jeg lurer er at jeg bare har lyst til å føle meg frem og bygge noen preferanser med de to typene Hagla er av typen beretta 686 silver pigeon 1 12/76
  7. Dette er da altså 3,75mm, 2'er skudd http://rws-munition.de/en/706/hunting/p ... 270-375-mm Går ut ifra at det er flott på rådyr?
  8. Skudda jeg har kjøpt er http://rws-munition.de/en/hunting/products/rottweil-shotshells.html#!1/90/0 De jeg ble anbefalt i butikken til rådyrjakt, noen som har noen erfaringer med denne eller lignende typer?
  9. Jeg betalte en liten slant for ekstra drep Men joda, der det forventes dyra kommer på disse postene er det mellom 10 og 25m og ja, dette er jo hvertfall det jeg ble fortalt var maks avstand på rådyr med hagle. som sagt fersk så har bare vært med den gang tidligere og bare hatt en post. Men jeg fikk "hagleposten" og god instruksjon av grunneier på post om hvor å forvente dyr osv. Hvorfor vil jeg som ung rådyrjeger velge trang boring? Og hvorfor vil en gammel velge annerledes? Erfaring? Og det snurrer jo stadig tilbake på det å teste chokene med noen skudd på papir/papp, på den/de aktuelle avstandene.. Og det beste er vel å bruke jakt ammunisjonen da, som koster 200,- for fem patroner? Eller har jeg en mulighet til gjøre disse testene mer økonomisk?
  10. Takker! Men da er mitt neste spørsmål: hva vil være et godt utgangangspunkt med tanke på choker for posteringsjakt på rådyr?
  11. Hei Jeg har nylig kjøpt meg en beretta silver pidgeon 12/76 og med denne fulgte det med totalt 5 choker med merkingen fra en * til fem ***** noen som har en god forklaring på hvilken trangborring dette er? Og hvilken choke kombinasjon burde jeg bruke ved posteringsjakt på rådyr? Ønsker ikke kaste bort for mange skudd på å skyte på figur for å finne skuddbilde, da skudda er relativt dyre etter min smak! men dette er jo da anbefalte rådyrskudd fra min lokale jaktforretning På forhånd takk!
×
×
  • Create New...