Så denne tråden og lurte på hva det var for noe med kjøleskap og øl. Ble veldig begeistret når jeg oppdaget at det handlet om øl som IKKE bør stå i kjøleskapet!
I skrivende stund har jeg akkurat konsumert en Nøgne Ø Porter, brygget 13.08.2012 altså for etterhvert 4 år siden. En god venn av meg jobber på bryggeriet og krafser iblant slikt opp et eller annet sted. Best før dato var satt til 13.08.2015. Jeg er ikke i tvil om at den var best nå! Skikkelig snadder! Synd at det er så vanskelig å lagre øl så lenge. Jeg har feilet så langt...
Anyways: Trivelig tråd! Ikke minst for en gjerrig, dansk innvandrer (som er vant med godt øl til lave priser til salgs på alle butikkshyller) som akkurat har tappet sin første helt hjemmebrygga øl. Førnevnte kompis hjalp meg med første brygg her på gården, men denne gangen prøvde jeg meg på egen hånd. Jeg jobber tilfeldigvis rett på siden av lager og butikk til Ølbrygging.no og kastet meg ut i en Indian Saison som jeg hentet bryggesett til der. Ølet er brygget i en svær alu-gryte på vedkomfyr, kjølet i brønnen og gjæret på pappas gamle glass-ballonger i kjelleren. Det trenger tilsynelatende ikke være så avansert, om man ellers er flink til å vaske ----- eller kanskje bare har flaks. Ølet ble iallfall godt! Det jo strengt tatt ikke ferdig ennå, men det jeg suget opp i heverten da den skulle stikkes om og tappes var nokså vellykket. Jeg fikk iallfall suget litt mer enn det strengt tatt var behov for.
Jeg finner ikke opp ølet selv, så mine bidrag på tråden blir kanskje ikke så høytsvevende, men jeg ser fram til å følge med!