Jump to content

Hyttplassen

Members
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Hyttplassen's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • 10 years in
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

0

Reputation

  1. Så det er umulig at skudd går av ved kun slag mot hammer?
  2. Etter en del prat og spm med jaktkameratee kom spm om sikkerhet angående denne våpentypen opp. Spm er hvor sikkert er dette våpenet med skudd i kammer og nedspent hane/hammer?
  3. Ble arcteryx ar. Blir spennende å se. Tidligere mebrandresser jeg har brukt er bergans pasvik og norrøna dovre.
  4. Hyttplassen

    Skallbukse

    Hei! Skal kjøpe meg ny skallbukse er planen. Står foreløpig mellom disse to.Skal brukes på reinsjakt og saueleting hovedsaklig. Må være bra vanntett, vindtett, slitesterk og bra å gå langt i. Noen med erfaring? https://www.bergans.com/no/herre/bukser/skallbukser/rabot-v2-3l-pants-orion-blue og https://www.fjellsport.no/herreklaer/bukser/skallbukser/arc-teryx-beta-ar-pant-men-s-black-2
  5. Har nå prøvd med golden target og det gikk fint. Litt tung å få patron ut av kammer, men går fint med pekefinger og tommel. Som sagt skikkelig gofølelse med børsa og god presisjon.
  6. Ikke noe stort problem for min del, men undres litt hva som gjør det, og om det eventuelt er noe quickfix for å få det til.
  7. Hei! Har nettopp kjøpt meg ei rifle med ny hausken jd 184 xtrem demper gjenget 14-1.Har to rifler fra før som er gjenget 14-1 der jeg bruker en a-tec maxim. Trodde jeg kunne bruke hausken på de to også i nødsfall, men får den ikke til å entre. Hva må eventuelt gjøres for å få til det?
  8. Var slik med begge typer ammo ja. Ble bedre etter noen skudd, mulig kammer da var såpass varmt at det var bedre plass? Får teste med noe nyere ammo når det blir bedre tid. Forøvrig en skikkelig gofølelse med børsa og den var virkelig god å skyte med.
  9. Har ikke hatt 308, før så var dårlig med utvalg hjemme, men hadde noe gammel norma elite liggende, samt nato ammo. Mulig det blir annerledes med ny ammo.
  10. Hei! Gått til innkjøp av ba 13 bergara og har såvidt prøvd noen skudd. Veldig fornøyd, men var litt vanskelig å få ut tomhylsa etter endt skudd. Noen som har tips i den forbindelse? Blir det bedre når det blir slitt til? Kaliber 308 win
  11. Ble til at jeg bestillte et par esker med Hit, så får vi se om den blir brukt på jakt. Tenkte også på e-tip, men syns kanskje det er en fordel med litt lettere kule og litt mer hastighet med blyfritt, derfor Hit. Skadet jo heller ikke med den prisen Men blir nok innkjøpt rws evo, eventuelt geco plus når jaktdepotet får de inn igjen. Norma priser seg jo fullstendig ut etter min mening med 12-1300 kr for 20 oryx. Synd at Lapua mega ikke er å få kjøpt i 8*57. Er det noen som har en formening om hvordan homogene kuler oppfører seg ved treff i kvist kontra litt tyngre blykuler?
  12. Ser j&f har tilbud på rws hit 10,4g i 8*57IS fabrikkladd. Er helt fersk angående 8mm og lurer på om dette er en bra allroundpatron til elgjakt( postjakt,men mest løshundfører) og reinsjakt. Eventuelt ekspansjon på lange hold og hvordan den oppfører seg ved treff i kvist. Har tidligere jaktet med 6,5*55 og har der brukt oryx og mega med god erfaring, men ønsker bedre skuddreaksjon på elgjakt. Mulig det da er bedre med en bonded 200grs blypatron?Børse er schultz& larsen med 53 cm løp.
  13. Ingen med mer praktisk erfaring/sammenligningsgrunnlag angående siktet?
  14. Fikk tak i ny skrue å da gikk det bedre.Skruene er veldig myke. Har nå kjøpt med ei victorybørse til. 8*57 med kkc. Så da blir det 6,5 pipa i den og 8mm i jaktstokken. Blir nok på sikt kkc på alt, da originalstokken ikke passer med kikkerter etter min mening og for slakt pistolgrep.
  15. Var på xxl idag å kikket i en 3-12*44, hadde ikke 56 inne. Det var uten lys. Trodde det var standard med lysprikk, men tydeligvis ikke. Kikkerten var grei, kikket og i noen v6’r uten å se den store forskjellen. Men veldig vanskelig å stå i en butikk på frihånd og bedømme kikkerter. Men må vel ta en avgjørelse snart på mitt neste sikte
×
×
  • Create New...