Jump to content

HyprJinta

Members
  • Posts

    1,279
  • Joined

  • Last visited

About HyprJinta

  • Birthday 06/23/1987

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

HyprJinta's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hvordan er varme-egenskapene? Tåler den litt fuktighet, eller blir den en svamp?
  2. En bilyd er en fellesbetegnelse på en suselyd på hjertet. En veterinær klarer ikke høre annet enn i hvilken grad det suser, og kan absolutt ikke trekke noen konklusjoner av dette. Den eneste måten du får rett svar på er å få en kompetent veterinær til å undersøke hunden med en ultralydundersøkelse. Dette gjøres i våken tilstand, liggende på et bord med et hull i. For de aller fleste hunder går dette veldig greit. Tida hunden må ligge i ro tar fra ca fra 10-20 minutter. Etter dette vil veterinæren se på bildene, gjøre målinger og konkludere. Hadde det vært min hund ville jeg absolutt fått hunden undersøkt. Det er ca 3.000 kroner som jeg bruker til helsen hos min hund. Fordelene er mange: - Eventuell sykdom eller større grad av feil kan behandles slik at hunden kan leve et aktivt liv lenge(r). - Hvis det ikke er behov for medisinering, kan en kontroll etter anbefalt tid se om det er endringer og gi en pekepinn på utviklingen (og jeg kan ha en aktiv hund lenge(r). - Er det feil i hjertet er dette SVÆRT VIKTIG informasjon for avlen og rasen sin helse på lang sikt. - Jeg som eier får et svar og slipper bekymre meg, ta hensyn unødvendig osv. Jeg vet hva jeg skal forholde meg til. Selv om det høres en bilyd, er ikke det synonymt med at det er noen sykdom, feil eller ulumskheter hos hunden.
  3. Hei godtfolk Som emne sier - noen som vil dele erfaringer med Norrøna Kvinnherad flex 2 scmock anorak? Hva er du fornøyd med? Hva er du misfornøyd med? Også fint med bakgrunnsinfo om hva den er brukt til
  4. SKO1338: Har du noen link til tilsvarende? Har sett disse, men er litt usikker på om tekst og vare tilsvarer....
  5. Hei godtfolk Er det noen av dere som har gjort dere opp noen erfaringer om div. nødladere/powerbanks? Hundepeiler etc krever mye strøm i jakta, og det er godt å kunne fylle opp ila. dagen. Ser biltema sin kom godt ut i test på din side i vår. Noen erfaringer med denne, spesielt over lenger tids bruk? Sandstrøm er et annet alternativ. Begge har oppgitt(!) kapasitet på 10200-12000 mah, og har pris fra 349-599 kr. Hva er det beste kjøpet? Oppsummert vil det vel stort sett bli lading av mobilen pga hundepeiler spores via tlf. Det kan føre til at den må brukes i løpet av jaktdagen. Alternativt: noen som har erfaring med og kan foreslå/anbefale erstatningsbatteri med større kapasitet (Galaxy s5)?
  6. En real sjekk hos veterinæren er løsningen. Det kan være mye som plager hunden, som vi ikke ser. Hunder er ufattelig gode på å skjule smerte. Hva dette kan dreie seg om er umulig for noen å si uten å ha undersøkt hunden - og jo før jo bedre Lykke til!
  7. Hadde tidligere variocage dobbeltbur, og var fornøyd. Med bakgrunn i at det er så styggtungt at jeg ikke klarte å flytte det selv, så solgte jeg dette og heller kjøpte et stort enkelt Herkulesbur. Ikke angra EN ENESTE dag. Utførelsen på buret er så mye bedre, og litt vegger opp gir mindre hår og søl ellers i bilen. Buret er B: 83, D: 93 og H: 65. I dette buret har jeg fint 3 støvere, og alle hopper gladelig inn i buret. Bakdelen med ett bur er at du bør terpe litt på at ingen får gå ut av buret før de får beskjed (så de ikke sprenger seg ut). En annen bakdel er om en hund blir skadet etc og trenger plass alene. Fordelen er ett bur, litt spart plass, hundene har selskap i hverandre og om hundene må ligge litt i bilen på kjølige dager har de hverandres varme. Gjengen min virker iaf godt fornøyd
  8. Sorry; Ikke stilt på jaktprøve, ikke stilt på utstilling, viser tegn til mulig HD/forkalkninger/etc som ikke er utredet, forelder med HD, hunden ikke røntget selv og samtidig en gammel hund. Som oppdretter vil jeg si dette ikke er aktuelt i det hele tatt - sett fra et generelt standpunkt for avl. Det jobbes mye med avl nettopp for å bringe ting ett skritt videre. Vi stiller på jaktprøver for å finne individene som har de jaktegenskapene vi ønsker å bringe videre (og å utelukke de vi ikke vil bringe videre). Vi stiller hunden på utstilling for å avle på individer som er innenfor rasestandarden. Det er veldig mye flotte og gode beagler. Mitt råd er å ta kontakt med avlsårdet for rasen og fortelle hva du er ute etter, og deretter få anbefalt noen avlsdyr du kan undersøke videre og evn ta kontakt med oppdretter, og skaffe deg en valp
  9. Dryg påstand uten hold!!! Det er ikke verre enn at man får den hunden man fortjener. Av de vanligste harehundene så får du en grei familiehund nesten uansett - men noen har litt større krav enn andre, både raseavhengig og individavhengig. Noen KREVER den daglige gåturen, holder sirkus et kvarter når dem kommer inn og må tenke seg om før dem hører. Mens andre er fullstendig uproblematiske og bryr seg ikke om det ikke ble tur den dagen...
  10. Kjøp valp, sier jeg. Der vet du ikke hva du får... Det er ALLTID en grunn til at noen kvitter seg med en "svært lovende hund". Prisen er også stiv nok. Valpeprisen i dag ligger på ca 9.000. Men vær kritisk til hvor du handler valp ifra. Er dessverre mye beagler på markedet som ikke er JAKTpremierte. For meg duger ikke en sporpremie på en beagle.
  11. Er nok en del hundekjørere som får disse fjernet. Kjenner til problemet ditt ved bruk av sokker. Om du er avhengig av sokker så ta en prat med veterinæren - forhør deg gjerne med noen hundekjørere også - det er de som kan dette med sokker!
  12. Det høres ut som - som mange andre her også skriver - at hunden blir stressa og redd. Starter det med at den gir tegn på usikkerhet allerede når burdøra lukkes, så synes jeg du skal starte allerede der. Inn i buret - lukk døra - åpne døra. Utvid med å lukke bil døra, men prøv å få lukkinga av bildøra ok først Osv.. Anbefaler også at du kan prøve Adaptil og iHarmoni i denne tilvenning/"innlæringsperioden". Ene hunden i mitt navn flyttet nylig i nytt hjem, og det var stor overgang fra stille og rolig besteforeldre-hjem til et aktivt småbarnshjem. Hennes problem var å være hjemme alene. Jeg hadde henne et par uker i sommer, og jeg merket veldig stor forskjell på hunden, fra de dagene hun fikk iHarmoni. I helga hadde jeg også med meg en hund på utstilling, som hater å kjøre bil. Buret hennes ble sprayet med adaptil-spray før avreise, og hun hadde også på seg et skjerf sammen med halsbåndet, som var sprayet. Adaptil inneholder endorfiner - som er det samme stoffet som tispa utskiller til valpene for at de skal roe seg i valpekassa.
  13. Hvordan mener du at du unngår regelverket om tillat høgde på hunden for å jage rådyr/hjort? Jeg spør fordi jeg er nysgjerrig på det svaret.
  14. Hva med et på deling? Jeg hadde dobbelt variocage, men har nå bytta til det største enkle buret fra Herkules. Anbedales virkelig! Variocage er bra, men altfor tungt dersom det må flyttes på. Liker Herkules' høye vegger og genial enkel lukking på døra.
  15. Veldig individuelle forkjeller. Hovedproblemet sånn jeg har sett det på min NEG, som ble kastrert pga svulst i ene testikkelen, er at han er fullstendig mat-gal. FULLSTENDIG. Mat går forran alt anna. På andre siden kan kastrering på en fullstendig tispe-gal hanne gi resultater på jakta i stedet. Det jeg derimot kan anbefale, er å prøve en kjemisk kastrering (hvis det dreier seg om hannhund) i første omgang. Da får du indikasjoner på hvordan ting kan bli.
×
×
  • Create New...