Jump to content

Ooole

Members
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

Ooole's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg hadde i utgangspunktet vært skeptisk til å bruke noe som ikke er beregnet på kolber til en så dyr hagle...men det er altså min "ryggmarksrefleks" og ikke fordi jeg vet hva denne Ikeaoljen består av På nye kolber er det ofte slik at det først og fremst er åpne porer i veden som trenger behandling. Det kan gjøres med vanlig stokkolje, men går fortere hvis man bruker en porefyller. Jeg er veldig fornøyd med CCL sine oljer. De har porefyller og stokkolje i sortementet. De flaskene ser små ut, men tro meg, de holder leeeenge.
  2. Ooole

    første pistoler

    Hva er den store forskjellen her da? Foreløpig har søknaden 1 års varighet (1/2 år + 1/2 år)! I foreslått forskrift 1 år's varighet...... Flott at du valgte å 'rette' ??? på mitt innlegg! Eksisterende ordning: Søknad gjelder for seks måneder. Det er praksis at den kan fornyes en gang, for nye seks måneder. Da må du ta turen innom våpenkontoret, eller på annen måte kontakte dem, før den første seksmånedersperioden er omme. Under kommende forskrift: Søknad gjelder for 12 måneder.
  3. Ser for meg mange takmonterte lekkerbiskner av denne typen montert på låvene rundt omkring på den norske landsbygda
  4. Morsom og vakker fugl som har vært ganske lett å se i søndre Østfold så lenge jeg kan huske. Men jeg innbiller meg at den er avhengig av milde vintre og tilknytning til kulturlandskap (slåtte kornfelt med rester av korn) for å ha særlig sjans til å overleve. Nord-Norge er jeg nok skeptisk til for denne fuglen.
  5. Ja, cookies er på, og det er det samme med meg, jeg står også som innlogget i Opera, selv når jeg er "kastet ut".
  6. Når jeg bruker Opera og logger meg inn, forsvinner innloggetmodus så snart jeg beveger meg fra det bildet som kommer opp etter at man skriver brukernavn / passord (hovedsiden for eksempel). Jeg blir med andre ord auotomatisk utlogget prompte, men uten feilmeldinger av noe slag. Dette har jeg ikke opplevd før. Har også logget meg inn etter at Kammeret skiftet layout, så det ser ikke ut til å være det. Innlogging via Firefox går derimot finfint. Bruker sisteversjon av både Opera og Fireforx (og at annet, hehe). Noen som har noen idéer om hva dette skyldes?
  7. Ser at trådstarter vurderer Offroad vs Offroad Tracking, men ser at noen tar opp Professional også. Mener å ha lest en omtale av Professional-stokken (Vapentidningen?) og der var konklusjonen at denne var en god del bedre enn Offroad-stokken. Og det skiller vel mer en grepsflatene mener jeg å huske, tror både rekylkappa og selve materialvalget var bedre enn i Offroad-utgaven, og tror denne (Prof.) hadde en annen utforming av pistolgrepet også (de som kjenner til dette får heller korrigere her). I f.eks. Landrø-katalogen ser jeg at prisforskjellen mellom Offroad og Professional er ca. to store lapper, det er den bedre stokken kanskje verdt .
  8. Det var litt uvant med en gang ja, men tror nesten jeg heller til at jeg liker denne bedre Dessuten, det hender jeg er innom på en mobil "bredbånds"-linje, der hastigheten kan variere og uansett ikke er på vanlig bredbåndsnivå, og jammen skal jeg si at denne layoutvarianten lastet raskere ja. Fine saker. Selv om man ikke er pålogget kan man klikke på "Se aktive emner", så kommer listen med de sist aktive trådene opp
  9. Nja... Det er vel egentlig en av "fordelene" med randtenningspatronene; du får kjøpt v-max-ferdigammo også i Norge. Har sett det i norske importørkataloger både i 17 HMR pg 22 WMR i hvert fall. I andre kalibre (222, 223 og 22-250 fx) tror jeg nok du er "nesten" nødt til å være hjemmelader. I hvert fall kan du ikke stole på at du finner V-max i disse i hyllene hos en hvilken som helst våpenforhandler.
  10. 17 HMR er en randtent patron, så da er det bare kjøpeammo som gjelder. V-max er en type kule som amerikanerne kaller "varmint", med andre ord en kule som ekspanderer veldig fort og fragmenterer når den treffer. Beregnet for skadevilt og når ting ikke skal spises (for eksempel i rev, da kan man oppleve at kula går inn i reven, lager så mye sår at reven tar kvelden lynkjapt, og at kula ikke går ut igjen på andre siden reven, med andre ord ett lite hull i revepelsen, og ikke ett lite og ett svææært på andre siden, som kan bli resultatet med andre kuler/ kalibre). V-max finnes ellers i andre kalibre også (opp til .308 i hvert fall). V-max til 17 HMR koster ca 3 kroner per skudd (kanskje noe mindre).
  11. Ooole

    Våpenskap

    Nei. Forskriften er vedtatt, men forskriftens ikrafttredelsestidspunkt er det opp til departementet (justis) å bestemme. Overgangsbestemmelsen i forskriften sier at kravet til våpenskap (utover det som gjelder i dag) skal gjelde fra ett år etter ikrafttredelse.
  12. Ooole

    Våpenskap

    .... Verre er det at jeg ikke var i stand til å finne en eneste merkelapp på skapet (lette etter serie nr og Fg godkjenning eventuelt henvisning til annen godkjenning, eller i det minste ett produsent navn). Jeg har mine tvil om skapet er lovligt, og ville ha sørget for at selger fremla dokumentasjon som en kan ta med seg når en kjøper skapet. Ett er sikkert, det blir vanskligt å dokumentere at skapet er lovligt for øvrigheta uten ett eneste merke skilt på skapet. Jøss , sammentreff, jeg var faktisk innom Europris i går, og tok mobilbilde av det jeg fant av identifikasjon på dette skapet (for 5 våpen, kr 2999). Du har helt rett, jeg fant ikke noen informasjon om produsent jeg heller, men på en blå lapp på innsiden av døra sto dette (får ikke overført bilde fra mobil til PC her jeg sitter nå dessverre): Målene så vidt jeg husker 1450x350x300. Edit: Personlig er jeg ikke så glad i løsninger med et fastmontert (knøtt-)lite "skap i skapet" øverst, som det er på dette Europris-skapet og for eksempel på DDS Toppmark-modellene. Synes det er greiere med en rommelig hylle der i stedet, som for eksempel i P.S.S.O. sine.
  13. Den er lovlig, og 17 HMR finnes i V-max
  14. 1. To førsteklasses kandidater er vel Alms sin (de har to typer som passer, en litt lengre, og en kortere. Den lengre vil da dempe bedre enn den korte, med jeg tipper at for underlydsammo vil den gi god demping uansett) og a-tec sin. Tror...jeg har sett a-tec til ca 1000 kr, alms vil være litt rimeligere. 2. Må gjenges. Pris et sted mellom 400 og 1200 tenker jeg.... Med andre ord, ring rundt, og se om det er noen som kan gi gode tilbud på demper + gjengejobb. Husk gjengemoffe (beskytter gjengene når du ikke har demperen montert på løpet). 3. Presisjonen blir i hvert fall ikke dårligere. Vanligvis pleier man å si at en demper på en rifle ofte gir bedre presisjon, fordi løpet blir mer "stabilt" (mindre svingninger), men siden du har en varmintmodell og ikke minst siden det er vesle 22lr det er snakk om, tipper jeg du får akkurat samme presisjon som før (forutsatt korrekt montert demper). 4. Ja. 5. Når jeg skyter underlydsammo hører jeg tennåla treffe patronen, og kula slå inn i blinken. Annen lyd er neglisjerbar. 6. Lyddemperen har ingen innvirkning på effekten av kula. Med standard ammo (overlyds) får du fortsatt overlydssmellet fra kula, med selve kruttgassmellet (smellet ved munningen) dempes vanligvis godt.
  15. Ooole

    308 sabot

    Muligens begge deler? Men, faren til en kompis har visstnok brukt å lade slike selv med 223-kuler til elgbørsa i 30-06, til bruk på reven fra glugga (siden beste nattsiktet var fastmontert på den rifla). Tror ikke de ladningene er blitt hastighetsmålt, men presisjonen var i hvert fall god (nok).
×
×
  • Create New...