Jump to content

aps

Administrators
  • Posts

    3,064
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

aps last won the day on June 20 2020

aps had the most liked content!

4 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

aps's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • 10 years in
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post

Recent Badges

478

Reputation

  1. Vil du kjøpe ny pistol igjen når du innser du har handla litt dårlige greier? gjerne noe som er vanskelig å selge uten betydelig tap? Kjøp ukjent/tyrkisk.
  2. Det er 3 norgesmestere i IPSC som kommenterer i tråden, så får man gjette hvem det er og uttøve kildekritikk og skape egne konlusjoner ut av det.
  3. Du lærte fortere enn meg som barn. For jeg hadde gjenntatte episoder med svidde ting som barn såpass ofte at jeg slapp forklare så mye etterhvert.
  4. Regeltolkning er fascinerende greie, bland inn engelsk også, ikke engelskspråklige, frivillig arbeid, varierende bakgrunn, intensjoner fra de som skrev de, og tolkningene som kommer ut er ikke alltid helt like, tidvis litt kreative. RO'er som finner på egne regler er en greie som tidvis kommer, mye p.g.a. feiltolkninger. Eksempel her at fascinerende mange feks svarer nei på at tjenestepersonell i uniform kan bruke tjenestehylster. Heldigvis får de erfaring jo mer de jobber og skyter, og kompetansen økes. Tror ikke noen har påstått at IPSC regelverket er perfekt, fra ene eller andre siden. Vi skal ikke lenger enn til EM for å se dette. IPSC sliter litt med at de som lager regler/adminstrerer regler, ofte ikke har skutt på mange år, eller kun skutt på lavt nivå, så de aner ikke konsekvenser da de ikke helt har skytterkompetansen/nivå de trenger for å forstå det.
  5. Jeg har hylsteret mitt på absolutt laveste jeg for lov til og fortsatt gå igjennom utstyrssjekken på større matcher.
  6. Mener du LARP'e folk er nederst på listen @Wintel eller hva er referansen? For toppen er det mye politi og forsvar og skyter ipsc på fritiden. Militæret NM sin resultatliste hadde de samme folka som IPSC nm på toppen i flere divisjoner.
  7. brukt shadow1 eller shadow 2 hvem sier bra ting om caniken?, som ikke er sponsa og er gode
  8. De på pallen på EM! (sykt bra jobba!) Vanlige laget gjorde det også bra i år! nivået generelt er opp.
  9. på landslagssamlingene kjører vi ymse drills, magbytte med openskyttere er alltid facsinerende å se på, selv på høyt nivå. jeg har heldigvis skutt nok standard/classic til å ha lært det
  10. Man bør klare treffe en popper på 30 meter, med trekk <1,5 sec PAR mr AGR sine momenter er riktige/viktige Jeg vil si presisjon er viktig, selvom du ikke skyter felt så mye, bør du klare skyte snusboks på 25 meter, så sørg for å skyte presisjon/samlinger også. Du må ha fart, du må ha presisjon. det ene uten det andre funker ikke.
  11. Kildekritikk her! moa != moa så 6 moa på ett sikte er gigantisk, eller mikroskopisk vs 6 moa på annet sikte. så.. 2 moa, noen sin 2 moa er veldig mye større enn andre sin 3 moa, og tilsvarende flere 3 moa kan være nærmere 5moa på SRO hvor gamle er personene? hvor gode er personene? folk på 50+ sier ofte 6 moa, og mange dårlige skyttere sier ofte 6 moa, fordi de ikke finner prikken jeg velger alltid så lite jeg kan kan få. eneste gangen du trenger 6 moa, er på vm i veldig varmt land, i medsol. og selv da er det ofte for stort. på EM hellas nå, byttet ene deltakern fra 6moa til 3, da han sleit med målene og presisjonen han trengte, spesielt små poppere etc er prikken større enn poppern plutselig om du ikke har medsol. Aner ikke hvor og hva slags matcher dere andre skyter,men for å klare trange NS, eller småstål på hold, er 2-3 helt sjef. skal du skyte skiver på 2-3 meter med HF 15 med gutta utendørs på sommern er 6 moa fint, men det klarer jeg med 3 moa også. Jeg har kjørt 3 moa romeo 3 siden vi ble kvitt c-more slideride, da hadde jeg 6 moa, og nå romeo 3 XL, med 3 moa. Har også 2 moa 507 comp og 510 på pcc (og romeo 3 xl 3 moa). Vært storbruker av rødpunkt i relativt mange år, og har både eid og prøvd ... ca absolutt alt. gammel slideride 6 moa, er ca som en romeo 3 xl 3 moa SRO sin 5 moa er minste 5 moa du får , og drastisk mindre enn mange andre sin 6 moa Motsol er mye mindre issue enn medsol, medsol er forbanna drit. stiller meg spørrende til hvorfor 6 er raskere enn 3 moa på målveksling
  12. noen hylser er drit å lade i, noen har små hettelommer, noen små tennkanaler, noen steps som gjør at den har større sjangs for hylse deformasjon, og ... masse berda. derfor sorterer man hylser.
  13. ladeboken er ok på rifle, og generelle tips, men veldig dårlig på det som skytes av håndvåpen i norge, og hva som faktisk lades, og veldig dårlig på progressive presser. Mildt sagt moden for en modernisering. 105gr er nok vanligste revolverfelt kula du får
  14. 45acp er fett i revolver, men skal du vinne nm/em/vm om de gode er med, er det 8 skudd 929 som er greia. 6 skudd major 8 skudd minor skal du bare hevde deg, kan du finfint bruke 45en du har, for.. det er få revolverskyttere, det var 2 på nm i år. sist gang det var mange på nm revolver er lenge siden, da hadde man rent nm revolver også, og folk gjestet innom klassen, husker ikke hvor mange år siden det er vi hadde 10 i revolver, men er noen år. Revolver er drastisk vanskeligere for nybegynnere, hurtig omladning og stage strategi er vesentlig vanskeligere, dette gir igjen lavere mestringsfølelse for de fleste. Det er faktisk flere gode norske revolverskyttere, men divisjonen er så liten, at mange ikke orker å skyte der over mange år, for kommer ikke frem hvor flinke de faktisk er, men de gjør det latterlig bra i andre divisjoner når de skyter halvauto pistoler. skutt revolvermatch før, blandt annet med @slemmo, er vel på tide igjen. bakkelitt loadere, lær hylster og tasker ftw.
×
×
  • Create New...