Jump to content

dande

Members
  • Posts

    54
  • Joined

  • Last visited

dande's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. Da har jeg prøvd programmet som jeg la ut. Resultatet ble: Hold 1: 5 av 7 Fyrstikker ingen minuspoeng. Tid brukt 4 min 40 sek. Hold 2: Treff på 25, 40, 60 og 80m, ikke skutt på 100m. Tid brukt ??? glemte å sette på klokken, men det gikk ganske raskt. Hold 3: 2 treff. Ingen minus. 5 min 10 sek. (ikke treff på siste skuddet) Skyteforholdene var ikke optimale, 2-5 m/s vind. Etter jeg hadde skutt programmet testet jeg på nytt hold 3 og brukte 12 skudd på å treffe alle 7 patronene... Da var det selvfølgelig vindstille en liten stund... Håper at noen andre også tester dette programmet og skriver hvordan det gikk.
  2. Tja, ikke helt enig i at det er bare å stille litt på sikte selv om du skyter med tofot... Selv med 22LR skal du ikke endre mye på rekylopptaket før du sliter med å treffe fyrstikker på 25m eller treffe flere 308 hylser på 100m. Jeg sliter med å skyte bedre med tofot til tider enn med reim. Og vi snakker om blinker som er temmelig små. Ja denne runden var det ikke annet enn liggende med tofot/sandsekk. Stillinger som sittende, kne, stående strak arm vil komme også. Tanken er ikke at det skal være for krevende stillinger nødvendig vis men en utfordring for de fleste som kanskje ikke skyter aktivt. Kanskje simulere langhold skytingens utfordringer med å måtte være "ultra presis". For min egen del tror jeg at jeg skal klare 8 av 10 fyrstikker på 50m etter innskyting på en vindstille dag (eller inne) med riktig ammo. " Et alternativ kunne vært å skalere ned PRS skill stagene til 22LR-avstander?" Kjenner ikke til PRS skill, tok bare en rask kikk på Youtube og det minner om det de har gjort i "LRSoU" Så det vil absolutt være et alternativ til en eller flere av rundene. Men så var det det med "å starte en uhøytidelig serie ala den de har i " Long Range Shooters of Utah "" 22LR Marksman Challange er det de kaller serien sin. Jeg kan godt kall det "Utfordringer for MORRO" så slipper vi å diskutere "marksman". Det var en serie inspirert av det de gjør som fikk meg på tanken og det er den jeg refererer til med tittelen på tråden.
  3. Jeg vet ikke, men det er nok ganske mange som blir fort lei av kun å ligge og punche hull i "papir". Og for å telle hvor mange >10,6 du klarer på rad så må man jo ha elektronikk som ikke alle har tilgang på. "marksman" mener jeg at innebærer litt mer enn å bare kunne skyte på et av få hold som du trener på hele tiden. Det å kunne bedømme hold, bli kjent med hvor mye du må skru / holde for å treffe på forskjellige hold er ganske greit når en skal jakte små dyr på varierende hold. Feltskytingen til DFS er kjempefin! Personlig liker jeg ikke å skyte med diopter, så det spørs om jeg kommer til å skyte jegerklassen denne sesongen. (Må bli i klasse 1 pga skavanker som gjør det nesten umulig for meg å skyte kne/sittende og stående.) Hvorfor trenger så mange forskjellige hold? 100 og 200 vil gi utfordringen med vind, 15m vil ikke det. da har du spent ut den variabelen. For å danne seg et bilde av hvordan kulebanen til 22LR faktisk er og bli kjent med dens ballistikk. Og slik som jeg har erfart det er det ikke alltid at man bør/kan stole på ferdig kalkulerte tabeller til feltskyting. Spesielt siden det ikke er lett å finne så veldig god data på 22LR. Da er det erfaring og testing som må til, og denne erfaringen kan videreføres til feltskyting og langhold. Kan jo nesten kalle dette "budsjett langhold" for de som ikke har lange hold.. (liten påstand fra meg... det er lettere å treffe noe på 400m med 6,5X55 enn på 200m med 22LR) En liten tanke; Noen kjører på ski fordi de synes det er morsomt, og ikke for å konkurrere. Noen av de synes det er morsomt å ta en førstemann ned også...
  4. Du har flere gode poeng! Ja, det er ikke alle som har mulighet til å sette opp skiver på ønsket hold. Hva er vanlig utendørs da, 100m og 200m? Blir ikke mye variasjon da En del kikkerter har ikke mulighet til å justere parallakse under 20m derfor har jeg tenkte jeg at det var minimums hold. En del av poenget er å ikke bare være hullmaskin i et stykke papir. Og ikke minst det å skyte på flere hold og måtte justere mellom hvert skudd uten at du vet sikkert hvor skuddet før traff. Konseptet med å skyte på gjenstander "alle" har liggende var også et poeng. En annen tanke var at det ikke bare skulle være attraktivt for "baneskyttere" men også for de som ikke liker "vanlig baneskyting". Derfor ikke DFS skiver. Selvsagt går det jo å sette opp 15m skiva eller 10m luftpistol på 100m, de er jo kurante å få tak i, og det gjør jeg ganske ofte. Til "Og iallefall ikke masse skrot som blir liggende.", så forventer jeg at folk rydder opp etter seg!!! For meg er det nesten umulig å kombinere 15m og 100m, er faktisk litt usikker på om jeg klarer så kort som 25m utendørs uten å måtte gå fremfor standplass.
  5. I første omgang vil ikke jeg kreve dokumentasjon, men det er jo artig å se bilder og film fra det andre har skutt (Skal ta noen bilder og filme litt når jeg skal teste selv) Liten premie, ja det kan sikkert fikses. Det er bare en ting når det kommer premier inn i bilde, og det vil være dokumentering. Da kan det hende at en må ta serien som en kvalifisering til en finale som da må arrangeres i forbindelse med Kammersmellen eller et annet arrangement. Blir dette en suksess, kan det jo hende at en klarer å få sponset noen premier også. Andre alternativ vil være å ha en startkontingent som går til å kjøpe inn premie. (Ikke noe jeg ønsker å være ansvarlig for) Om dette blir noe mer enn en uhøytidelig serie med XX runder kan ikke jeg sitte alene å lage programmet. Da vil jeg fort kunne tilpasse det slik at jeg har fordel og utelukke ting jeg er svak på skytemessig. Jeg ønsker tilbakemelding på det testprogrammet som er i post nr. 3 Er det for lett, for vanskelig? Er det greit å sette opp? Er det ok å starte en øvelse med å lade magasin? ALLE tilbakemeldinger tas imot med glede! Gleder meg til helgen så jeg får testet dette selv.
  6. Ser på avstemmingen at det er jo noen som har interesse for å prøve noe slikt og tar derfor å legger ut den utfordringen jeg tenkte å ta som en test. Planen var å kjøre den selv (kommende helg) før jeg la den ut på forumet så jeg kunne ha noen bilder å vise til. det kan jo hende at noen andre også vil teste "programmet" jeg har satt opp som test til meg og en venn. 22LR Marksmen Challenge Test runde Da vil jeg gjennomføre en testrunde av dette konseptet. Programmet består av 30 skudd inklusiv prøveskudd. Utfordringen blir tredelt og baserer seg på max 5 skudd i magasinet og kun ett magasin. Fyrstikker på 25m kald skyting 7 fyrstikker settes fast på en 2tom4 (48X098) som er 40cm lang, det skal være 5 cm mellom og fyrstikkene skal stikke 40mm opp. På den ene enden skal et kort (spillekort) settes opp med valør slik at skytter kan se det. Våpenet skal ikke være skutt med tidligere samme dag som øvelsen gjennomføres. Skytter har 5 minutter på øvelsen og 10 skudd tilgjengelig, men starter med tomt magasin. Skytter starter stående med våpenet, magasinet og ammo liggende på standplass. Korter er til innskyting og kan skytes max 3 skudd på (flere gir minus poeng). Skudd som treffer trevirket gir minuspoeng. Fytstikkhode må være borte for at det skal være treff. Tofot, sandsekk (og lignende) kan brukes på alle 3 øvelsene. Øvelse 2 Kjenn din begrensning Før denne øvelsen kan fritt antall prøveskudd skytes på 25m. Bruskorker (30mm diameter) på økende hold. Bruskork skrus fast til en planke som settes på de angitte holdene. Skytetid 3min Kun ett skudd pr hold og skytter må ikke prøve på alle hold, men stanser når en selv ønsker. 1. bruskork 25m 10 poeng 2. bruskork 40m 20 3. bruskork 60m 30 4. bruskork 80m 40 5. bruskork 100m 50 Ved bom trekkes fra poengene til den du bommet på fra de du har tjent, og resterende teller ikke om det er skutt videre på flere hold. Skytter kan stanse når en selv vil. Øvelse 3 Som øvelse 1 bare med 308win patron i stedet for fyrsikker på100m, 15 skudd og en større testskive.
  7. Hei. Ville bare lufte en idé om å starte en uhøytidelig serie ala den de har i " Long Range Shooters of Utah ". Mine tanker rundt denne ville være å skyte "korrespondanse" og melde inn resultat på dette forumet. Utfordringen vil da bli annonsert på forumet på et fast tidspunkt og en tidsfrist for utførelse. Eksempel på utfordringer kan være alt fra fyrstikker på 25m, skiver som skrives ut, eller andre gjenstander som alle får lett tak i. Egg på 150m for eksempel... Holdene vil variere fra korte hold på 20m til lange på 250m. Det kan være ulike hold på samme utfordring. Alle våpen i kaliber 22LR tillat men max 10 skudds magasin. Alle kikkertsikter uten avstandsmåler er tillat Tofot, reim, sandsekk vil variere fra utfordring til utfordring. Vindmåler og vimpler kan diskuteres. Skytingen bør bevitnes av en person om mulig. Håper noen andre har interesse av noe slikt. Ønsker tilbakemelding
  8. For målinger av samlinger skutt på papir er et godt hjelpemiddel " On Target " Du tar et bilde av samlingen med noe du kjenner "eksakt" størrelse på. Legger bildet inn på PC'n (eller Mac'n om programmet fungerer på Mac). Velger setter skala i programmet. Velger kule diameter og skyteavstand. Merker kulehullene og eventuelt siktepunkt om det er av interesse. Og du får noe slikt. Det er min måte og fungerer på meget tette samlinger.
  9. Ja, det er veldig likt. Det kan være vanskelig å få stabile kuler, det er lett for at kulen blir for lang i forhold til riflestigningen... Jeg husker ikke hvilken stigning som er i min Sako, men 140 grain kulene mine er stabile. Derimot er 170 grain kulene er understabilisert og har tendenser til ovalt kulehull på en av ti på 100m, og 200 grain får jeg ingen presisjon med. Har skutt mellom 800 og 1000 skudd av denne typen og det var først på slutten jeg klarte å inne riktig kombo som ga meg stabilt 5 skudd samlinger mindre enn 20mm på 100m. Var morsomt å teste siden det er nesten like billig som 22lr å skyte. Ladet for under 1,- puffen... Så om man lader selv og har demper er dette et fantastisk alternativ. Om noen ønsker slike kuler i små mengder (max 50stk) for testing så er det bare å sende en pm.
  10. 308win ladet subsonisk med støpt blykule gjør jobben like stille som en salong, nesten da. Kuler kan jeg støpe, 140 grain har gitt meg best presisjon. Får de til å holde 25-30mm på 100m. Ulempen er jo kulebanen, men det kommer du deg ikke unna så lenge kula går subsonisk.
  11. dande

    Cz-Klubben

    Da kan jeg melde meg inn i denne "klubben" igjen. Etter mange år uten en CZ i våpenskapen fikk jeg min "nye" CZ 452 Varmint i går Ny stokk blir bestilt i disse dager Denne står nå med en IOR Recon med Spuhr montage Den ble testskutt i dag med: SK Standard (sorterte patroner etter vekt) CCI Standard ( også sortert) Eley Edge (ikke sortert) Presisjonen overgikk mine forventninger så til de grader!! Planen var et nytt Krieger løp men det blir det IKKE noe av når den går SÅ bra som dette. Testskiva ble skutt liggende med tofot, ikke benket!
  12. Hei. Er det noen som har erfaring med å bestille stokk fra rifle-stocks.com ? Jeg vet at de ikke sender direkte til Norge, men har aldri prøvd JC eller noe lignende. Hvordan skal jeg gå frem for å få bestilt? Jeg har lyst til å bestille 2 stokker fra dem, men de har ikke noe eksport tillatelse. Om det blir kostende "litt" ekstra for stokkene så går det bra. Jeg klarer ikke å finne tilsvarende stokker fra noen andre til en Sako AII og CZ 452. http://www.rifle-stocks.com/bench_mark_thumbhole_style.htm
  13. I seg selv er det vel ikke hinsides bra. Men på 50m med CCI Std., så vil jeg si det er nokså bra. Høggern skjøt 250, men NO WAY han skyter 250 med CCI på 100m, iallefall ikke med hvilken som helst lot. Med Tenex er 582 "sådær" middels, men med med såpass dårlig ammo vil jeg si det er nokså bra. Prøv med SK Match eller noe, det er svært god ammo, som ikke koster mer enn ei drøy krone. K Skal se om jeg får tak i noe SK for å teste, men for at jeg skal få testet på en fornuftig måte må jeg nesten ha testbenken som står på utendørs banen... Jeg har planer om å finne noe som går "godt nok" til mengde trening til en grei pris og hva som går "best" i sauer'n min.
  14. Ok, jeg vet ikke om de feste er klar over forskjellen på en 50m ligg ISSF skive og en skalert DFS skive. ISSF 50m ligg så har 10'er ringen en diameter på 10,4mm (K10 skiva) Skalert DFS skive til 50m gir en 10'er ring med 25mm, men jeg mener at den er 21,4mm på elektornikken (M90 skiva) på DFS 200m skiva er 10'er ringen 100mm På M90 skive skjøt jeg samme kveld 499 / 522,7 på 50 skudd. (jævla 9,9 på første 5) også med cci std. Bekledning var HV jakke, albue beskyttere og skyte lue. Har testskutt CCI std. , Eley Club og Eley Edge i kveld med anlegg og kikkert, og det gikk ikke så bra. Er helt ute av trening på den typen skyting for tiden... men cci ga ca 15mm på 12 av 15 skudd (3 slengere) og 3 5 skudd samlinger mindre enn 12mm C-C Eley club ble det skutt en 15 skudd samling ca 15mm C-C Eley Edge var 2 av 4 5skudd samlinger mindre enn 10mm C-C Det ble ikke skutt over kronograf i kveld, siden formålet med kvelden var å montere tilbake diopter så det er klart til klubbstevne i morgen kveld...
  15. Ja ja. Da ser det ut som det blir Sauer'n som blir presisjonsvåpenet inn til videre. Fikk montert kikkert i dag på den. Spuhr montasje. IOR Recon kikkert. Nå skutt inn på 50m med CCI std. Så nå blir det å vurdere hva slags våpen som skal bli i 22LR når 6,5X55 pipa skal på... Bør jo fungere passe bra til langholds skyting ut til 1000m når en lader til 850 m/s +... Men et spørsmål til dere som skyter NSF 60 ligg(50m ISSF skive). Er 582 (610,0) ok når en skyter uten skytejakke og med CCI std.?
×
×
  • Create New...