Jump to content

Scitech

Members
  • Posts

    394
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Scitech's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

4

Reputation

  1. ja det gikk fort. Heldigvis var det jeg som snappet opp denne Jula kom tidlig i år.
  2. Jeg ble naturligvis misunnelig på Zeiss'en til Hirgon og Jeger'n, men siden denne ikke umiddelbart er å oppdrive så snublet jeg over Kahles Helia 1.6-8x42i - jeg kjenner heller ikke Kahles utover det at det er en av Europeerne. Men når jeg ser på databladet til denne så ser jeg at den veier 585 gram. Samtidig så ser jeg at Zeiss HT 2,5-10x50 veier 525 gram. Når dette er faktum, er det noen grunn til å velge Kahles'en over Zeiss'en? Basert på lynraske beregninger kan jeg plassere Førstnevnte ca. 4mm lavere på kassen som følge av mindre objektiv.
  3. Her har jeg lært en hel del, så takk til alle som har kommet med forslag. Den sistnevnte Zeiss'n så jo snasen ut da, samt Swaro Z3 virker som et godt alternativ. Er det ikke kult med noe under 50mm lenger? Virker som dette er vanskelig(ere) å oppdrive, og sistnevnte her produseres ikke lengre? Også ser jeg jo flere foreslår x50 sikter, og gitt at disse ikke veier vesentlig mer enn x4X sikter så er del vel i og for seg ingen grunn til å velge noe mindre?
  4. Ja, så denne nettopp faktisk! Er Z3 på linje med V4 rent optisk eller bedre?
  5. Jeg er ut etter en ny kikkert til jaktrifla - skal i utgangspunktet brukes til alt, inkludert jakt i skumring/fullmåne. Finnes det noe mindre enn x50 som samtidig gir godt lys, bra glass, og som ikke veier alt for mye? Jeg forstår at man ofrer lys ved å gå ned på objektivstørrelse, og i dette tilfellet er det ok. Målet her er god optikk som ikke veier for mye, men som samtidig egner seg til det meste. I mangel på fantasi har jeg vurdert en Zeiss 4-14x44, men har 0 erfaring med kikkerter fra de tradisjonelle europeiske produsentene. Opplyst retikkel kan være en fordel budsjett rundt 10k, maks 15k hvis det smaker. Takk på forhånd
  6. takk for informasjon og vedlagt bilde, veldig nyttig!
  7. Tenkte å høre med noen erfarne hjortejegere om dere kan oppklare et par ting. Jeg har følgende spørsmål; 1. Hvordan utvikler et hjortegevir seg i antall tagger? Dvs. hvilke av taggene kommer først? Øyetagg, midttagg, issetagg, tre tagger i kronen? Bakgrunn for spørsmålet er at det av og til kan være vanskelig å telle nøyaktig antall tagger i skumringen, og at man da kan se etter hva som eventuelt mangler og trekke noen konklusjoner ut ifra det. 2. Jeg har lest at en fullvoksen kronhjort som er på "topp" kan ha opp i mot 16 tagger (eller mer?) - samtidig sies det at når kronhjorten blir gammel så vil gevir begynne å bli mindre igjen. Betyr dette isåfall at en gammel kronhjort som nærmer seg slutten vil sannsynligvis ha langt færre tagger enn f.eks. 16? Isåfall, hvor få tagger kan en gammel kronhjort ha? (spurt på en annen måte; Hvordan identifisere en gammel kronhjort). Takk på forhånd. PS: Jeg har lest og lært mye av følgende tråd, men sitter fremdeles å lurer på spørsmålene over:
  8. Hei, bruker en redding necksizing die til 17 Hornet, og "mistet" pin (som dytter ut brukt tennhette). Vet noen hvor jeg kan få kjøpt en erstatter? Grunnet kaliberstørrelse må den være liten (usikker på nøyaktige mål, men <=1mm i diameter) Alternativt, hvis jeg vil fjerne brukt tennhette før vask, men ikke vil dytte skitne hylser opp i dia, hva gjør jeg - finnes det noen håndholdt/enkel innretning for dette?
  9. Hei, Har fått sansen for S&L og lurer litt på om ikke jeg skal anskaffe enten en victory eller tactical. Er det noen som kan uttale seg om disse og hvordan de sammenlignes med hverandre? Finnes det noen butikker i buskerud/vestfold/oslo som selger S&L eller må jeg helt ned til Arendal for å se noen børser?
  10. Hei! Noen som har erfaring/kan kjøre Quickload med denne kombinasjonen? Lapua hylser CCI 200 hette COL 71 N550 Nosler E-tip 150 gr Ser for meg å begynne ladestige rundt 44-45gr et sted, men interessant å høre om folk har noen meninger her. Takk på forhånd!
  11. Takk, denne forklarer en del. Kjenner jeg fikk lyst på lenger løp nå.. 49 gr gikk forøvrig greit, muligens marginalt tyngre boltløft, men ingen andre umiddelbare tegn. Hastigheten ble ikke mer enn 810 ms (testa bare ei patron) Av ren nysgjerrighet, hvilken hastighet oppnår du i 70cm vs 40 cm på 165-168 gr kulevekt?
  12. Så lengre løp gir høyere hastighet, men ikke nødvendigvis økt trykk? Isåfall har jeg jobbet under feil antagelse ei god stønn!
  13. Tjæ, 47,5 er oppgitt til maks, men jeg lader som regel stiger over maks da jeg har kortere løp enn hva som stort sett er grunnlaget for slike tabeller. Stopper når jeg ser trykktegn eller når jeg ikke tørr mer Du tar forøvrig opp en ting jeg spurte meg selv her forleden: Om jeg finner en brennheit ladning på vinterstid, som ligger litt under det som ga trykk tegn: Hvordan blir dette på sommeren med varmere vær og teoretisk sett høyere trykk? Bør jeg vente med å finne "hotloads" til sommer og 25 grader? EDIT: Hvor lang er pipa di, hvis det er lov å si?
  14. Hei, Har ikke data på N550 i ladeboka til Hornady, men hadde tilsvarende for Berger VLD 168 gr. Har ladd en stige fra 43 gr til 49 gr (mener maks er oppgitt til 47,5 gr så får se hvor langt opp jeg kommer) Noen som har erfaring med tilsvarende kulevekt og krutt i 308w? Lapua hylser, CCI hette Takk på forhånd
×
×
  • Create New...