Jump to content

Melk

Members
  • Posts

    381
  • Joined

  • Last visited

About Melk

  • Birthday 12/31/1977

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Melk's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei! Jeg kunne tenkt meg en 308 rifle, men eier fra før en Sako 75 finnlight 243. Finnes det en mulighet der jeg bytter løp på denne til en 308? Er det enkelt? Hva trenger jeg for at min 243 skal bli en 308? Er det like så greit å kjøpe en annen 308 men tanke på hva det vil koste? Liker denne modellen veldig godt, så derfor vil jeg først forhøre meg om dette lar seg gjøre på en enkel måte.
  2. Sjekk ut http://www.isbjorn.no Her kan du få skreddersydd soveposen som du selv vil til en billig penge. De er KJEMPE gode! Tror det koster 2-300 kroner for at du selv kan bestemme hvordan den skal være. Har Bjørnøya og Jan Mayen selv. Ja de veier kanskje noen gram mer, men det viktigste er en god natt søvn etter min mening
  3. tror wingmaster er merka US likt som rotw.
  4. Kan kanskje være interesant for noen..... Plukket fra hverandre en Remington Wingmaster og en Rottweil (bly). Remington Wingmaster #4 Krutt : 32,32 gn Hagel : 152 stk Vekt 10 stk hagel 23,73 gram Rottweil #4 Krutt : 27,31 gn Hagel : 208 stk Vekt 10 stk hagl = 17,57 gram Remington Wingmaster hadde også 14 stk "plast hagel" i øverste laget. Kan noen forklare meg hva det er godt for? Selv om det var samme nummer hagel (#4), var de forskjell på størrelsen fra Wingmaster til Rottweil. Wingmaster var hakket større og jeg ville definert det som en #3. Nå selges ikke Wingmaster lenger, men var bare nysgjerrig.
  5. Hei! Satt å sorterte en del hagle patroner hvor jeg kom til å se at det var en del av dem som hadde startet å ruste! Tok et lite bilde av noen patroner så dere kan få se. For meg er rust en indikasjon på fuktighet. Alle vet jo at når man har et belte med "ammo" vil dette bli litt fuktig etter en lang dag i skogen. Disse patronene er 3-4-5 år gamle, og jeg lurer på om det er noen negative sider ved å bruke disse patronene? Kan jeg risikere at kruttet har blitt fuktig og tørket fler ganger? Bør jeg kvitte meg med disse? Jeg er klar over at hvis man oppbevarer patroner riktig, kan de holde i MANGE år, men finnes det noen "gylden regel" som er grei å følge for patroner som har vært med ut i felten? Synes det hadde vært litt trist om patronen skulle klikke, eller ikke ha nok kraft hvis gammaltiuren skulle dukke opp en tåkefull tidlig morgen.
  6. På Buskeruds JFFs riflebane på Myhrespiten kan vi tilby 50m, 100m og 200m bane, samt løpende elg. Du blir en bedre rifleskytter når du trener hos oss! ​​​​​​​​Vi tilbyr varierte treningsmuligheter for deg som jeger og jaktskytter. I tillegg til den "vanlige" 100m banen, kan du prøve deg på 200m og lø​​pende elg. Vi har også en ny 50m bane som egner seg ypperlig for trening med salongrifle! Vi holder åpent kl.18-21 på mandager og onsdager i mai og juni og mandager i juli. I august og fram til første uka i september har vi åpent mandager og onsdager. ​​Velkommen!​​ fra NJFF sin side.
  7. Lampeolje og symaskinolje til avtrekk og finmekanikk.. pang ferdig...
  8. Jakt med hund er uten tvil mer effektivt, og med denne jaktformen kan man lett "sope" opp alt av fugl på et område. Men jeg har en motsatt erfaring også, og det var for 2-3 år siden. I terrenget vi jakter skogsfugl kom det dagen etter jaktstart 6 jegere med 4 hunder! Jeg tenkte for meg selv " faen, nå soper de hele J@vla terrenget! Dagen gikk, og til kvelds møtte vi jegerne hvor jeg spurte om de hadde skutt noe fugl. Til svar fikk jeg : Vi så 3-4 fugl, men fikk ikke skutt noen. Vi derimot hadde masse oppflukter og 5 skogsfugl hengenes på hytteveggen (2 støkkjegere ganske kjennt i området) Moralen er vell at uansett jaktform må jegere ta høyde for bestanden i gode og dårlige år, og selv i gode år treger man ikke peppre ned alt man ser. Personlig husker jeg aller best de skogsfuglene jeg har på kornet som jeg ikke skyter. Noen ganger når sola står i riktig vinkel, morgentåka ruller inn og skogsfuglen kommer susende forbi blir stemninga såpass fin at jeg rusler videre med opplevelsen i stede. Mulig jeg har blitt litt blaut med tiden, men det anbefales å prøve det i hvert fall en gang, så forstår dere sikkert hva jeg mener Spora kanskje litt av her.... hehe
  9. Melk

    Biltema Riflesekk!

    MorganKane : det var det første jeg tenkte på også, men svaret er soneklart NEI. Jeg finner ingen minus.
  10. Melk

    Biltema Riflesekk!

    http://www.biltema.no/no/Fritid/Jakt/Oppbevaring/Vapenryggsekk-40073/ Okey, for de som gidder å overse denne, synd for dere! Dette er den aller beste riflesekken jeg har prøvd. Nå har ikke jeg så mye erfaring med slike sekker hehe, men jeg vil ikke tro at det finnes noe bedre å gå med, og til den prisen i tillegg. Tror jeg kommer til å kjøpe meg enda en ( i tilfelle den går ut av varelisten) Jeg gikk hele dagen med Rifla i sekken og hagla i hånda uten at jeg merket at den var der en gang. Sitter som støpt. Et lite tips når du bruker den, stikk løpet gjennom "håndtaket" på sekken. Trust me, denne er helt sheriff!!! Dette er årets julegave til en hver jeger med budsjett og uten
  11. Jeg spør kanskje teit, men 243 og 308 er rimelig like hylser. Går det an å skaffe et 308 løp til samme børse, uten å måtte skifte ut noe mer? Skal kanskje på elgjakt neste år, og hvis det hadde vært en mulighet, tror jeg at jeg vil beholde den.
  12. Hei! Hva ligger salgsverdien på denne børsa nå sånn ca? Jeg tenker uten kikkert. Gått et sted mellom 500-600 skudd.
  13. Langt svar da? ☺ Tenkte kanskje at "normalt sett" om man lå over eller under. Hvor mye er spiller ingen rolle.
  14. Kort spørsmål, hvis rifla er skutt inn med 90grn og jeg lader med 95grn, vil treffpunktet stige eller synke?
×
×
  • Create New...