Jump to content

haugrb

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

About haugrb

  • Birthday 07/07/1971

haugrb's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Haha...ja....hvordan fylte de opp med soldater mot russland f.eks? Om tallet på falne stemmer på begge sider, hadde de nok folk å ta av for å si det mildt. En annen ting er de som skrøt på seg treff og de som aldri følte behov for å skryte på seg slikt.
  2. Takker, Arnstein! Har begynt å legge ut noen bilder i "Rifler". Rifla er ready to go den. Den tilhørte en krigshelt fra Tresfjord i Romsdal. Han var med fra krigens første dager som en av fortroppene på Dombås og var aktiv til krigens slutt. I tillegg er det reist en bauta på Kleiva i Tresfjord over han og hans søsken til minne om livberging av en russisk krigsfange de over en lang periode gjemte unna fra tyskerne. Han var en meget rolig og uten tvil en treffsikker soldat. Kanskje mang en tysk soldat falt for riflas skudd, men han skrøt aldri over sin historie. Til det var han nok for sindig og jordnær av seg. Men sitt våpen tok han godt vare på.
  3. Hei igjen. Nå har jeg fått henta rifla....og den var ikke så strøken som jeg husket den. Hrrrm...undres om det kan ha noe med et par glass vin ++ å gjøre..hehe. Anyway ei flott rifle jeg nå har plukket ned i detaljer og renset/smurt opp igjen. Herved erfart at silikonfri Kent 400 renser superbra. Har tatt mange bilder, men lurer på hvordan jeg får lastet de opp fra smartmobilen? Serienr. er 91404. Alle deler inkl trevirke er merket 404. Inni kolben lå pussesnor med lodd. Lukter forøvrig teak inni kolben og er teak av farve.
  4. Takk til Kammerherren og Vaquero for rask og koselig respons. Jeg skal få sjekket serienr. og få tatt noen bilder i morgen. Skal samtidig på leting etter tilhørende pussesett. Håper å finne det all den tid gamlefar har vært flink å vedlikeholde geværet. Faren er dog tilstede for at tidligere ryddesjauer i loft og kjeller, har medført tap av utstyret mot noens bedre viten. Får krysse fingrene.
  5. Heisan. Vi sitter med en fin K.J. fra 1910. Denne har matching nr på alle komponenter. Våpenet er i original stand, og godt tatt vare på etter bestefars aktive bruk under 2. verdenskrig. Vi har ingen intensjoner om å selge det, men vi lurer selvfølgelig på om det kan ha noe kroneverdi også. Planen er å holde det vedlike og, få svigermor med på skytebanen og skyte med sin fars flotte gevær. Stokken er pen i treet med en patina der vitner om nensom bruk. Ønsker å olje treet opp igjen, innspill og råd derav er velkomne. Alt stål er rustfritt med fin blånering til tross for aktiv krigsbruk. Har lite greie på hvilken utgave dette kan være...bilde vil komme etterhvert.
×
×
  • Create New...