Jump to content

Minuteman

Members
  • Posts

    139
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Minuteman's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

6

Reputation

  1. Vel Sitka, heldigvis for unge Hunter på 11 år så er farens hans uenig med deg. Dette er fra Nome, den veiløse delen av Alaska, og det mangler nok ikke på jakterfaring selv om alderen er ung. Kjenner familien og dette er bra folk!
  2. Sønn til en god venn fra Alaska fikk denne på skuddhold. 450 yards, 6.5 Creedmoor, et skudd i lungene. Vurderer tur over til neste år, med 22 LR
  3. http://www.njff.no/jakt/Last%20nedsider ... 202013.pdf
  4. Blitt noen år siden jeg var på utenlandsjakt. Vet noen hva som gjelder for å få med en rifle til USA (Alaska) eller kan gi tips om hvor dette regelverket finnes i den store internettjungelen?
  5. M12 Extreme i 300WM skal hentes i morgen. Baser som passer til M98 passer M12 også. Trodde jeg hadde "all bases covered" da en EGW 20 moa picatinny lå klar og ventet. Men dette ble en altfor høy løsning, med objektivet 2 cm over løpet - nei takk. Ser altså etter en montasje som får kikkerten så lavt som mulig, (helst med litt tilt for langhold, men mulig det ikke går) Kikkerten er forresten en Mark IV - 3,5-10 med 40mm objektiv og 30mm rør. Noen som kan sende meg på rett vei?
  6. Har ladet forskjellige ladninger i både 243win (fra 55-100 grains kuler) og 300 win mag (fra 130-220 grains kuler) De letteste kulene ga alltid minst rekyl. Regner med at det er tilfellet her også.
  7. Takker for svar. Som vanlig mye kunnskap her på Kammeret. Så var det det med de bildene grrr. Vi får tenke litt på saken
  8. Har kommet over en slik http://www.cryptomuseum.com/spy/sweetheart/ etter arvegodset fra svigerfar. Har slike noen verdi, eller er det mest affeksjonsverdi i slikt? Radioen er hel med batterikasse og ørepropper.
  9. Ja det var altså det jeg lurte på....masse websider å gå seg bort i før man finner et svar så takker og bukker dersom noen har kort og grei info
  10. Eplesaft suse!!! Nå som jeg nesten hadde bestemt meg for en Leica Geovid 15x50 HD. Skal jeg måtte vente på 15x50 HD-B nå da? Noen som vet om en slik er i planene for fremtiden?
  11. Sign me up! Armalite'n trenger å luftes!
  12. "Vegdirektoratet ønsker ikke at chopperlignende motorsykler skal kunne benyttes på norske veier, da det kan gi samfunnet et uønsket inntrykk av hva motorsyklister står for. Kriminelle bander benytter ofte motorsykler av slik karakter, og det innføres stadig slike sykler med V-motorer, foot rests, og støyende og blanke eksosanlegg. Vegdirektoratet ønsker å forby alle sykler av chopperkarakter grunnet dette." Noe slik fra en statsansatt tjenestemann burde vel kvalifisert til sparken eller omplassering til feietjeneste øyeblikkelig Forskjellsbehandling basert kun på utseende: er ikke det diskriminering da? Men typisk i slike situasjoner er at den gruppen som angripes (jegere/skyttere/hundeeiere/bilister/ etc etc) går i forsvar for sin aktivitet eller rettighet. Og da unngår man å se det demokratisk problematiske her. En liten gruppe personer (eliten) mener tydeligvis at folk flest (massene) skal gjøre slik de sier. Finner ikke andre politiske sammenligninger for slik tankegang enn facisme - og det er det jeg mener om dette. Byråkrater som driver slik er ikke annet en statsfinansierte facister! Unnskyld ordbruken - men dette synes jeg rett og slett er for dumt!
  13. Jepp Kiwi, det er en ED50 - tror Nikon har andre okularer også....Ellers har jeg kommet til at nummeret på forstørrelsen ikke er det viktigste, hverken på spotter eller riflekikkert Mirage stopper vel ofte praktisk bruk med høyere forstørrelse en ca 30/40 på spottescpoes uansett....
  14. Hmm kanskje ikke svaret du er ute etter...men tok sjansen på litt billigere spotteroptikk etter anbefaling fra JohnnyVang her på Kammeret og kjøpte en Nikon Fieldscope med 50mm objektiv og fast 27x. Må si optikken imponerer og med kun 500gram kan den til og med være med på reinsjakt. Har laget en plate til stativet som både Zeiss RF 8x45 og nevnte Nikon sitter på, og noen ganger synes jeg og andre at faktisk Nikonoptikken (made i China) er bedre enn Zeiss-kikkerten!!! Til jakt er dette i hvertfall svært praktisk oppsett og til langhold ut til 6-700 meter sikkert helt ok for de fleste.
  15. En gal manns verk! Tankene går til pårørende og venner av ofrene. Håper politikere og media kan opptre saklig og voksent og ikke falle for fristelsen til å velge lettvinte "løsninger" som undergraver Norge som et fritt og godt land å leve i. Akkurat nå er det bare trist
×
×
  • Create New...