Jump to content

akalars

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

About akalars

  • Birthday 11/05/1978

akalars's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Er det en regel om når på dagen man kan skyte villrein? Jeg trodde man bare fikk jakte mellom kl 7 og 19, så jeg lot være å skyte på flokken som kom trampende inn i campen min kl 06:00. I ettertid har fant jeg ingen andre på Snøhetta som hadde hørt om regelen, så jeg lurer på om det bare var en Ullensvang regel jeg husket fra 2013 eller om det bare var de jeg snakket om som ikke var oppdatert på reglene.
  2. Bilen er pakket, siste e-post sent på jobb. Klar for Jakt!! Lykke til alle sammen, og til dere andre på Snøhetta la storbukken leve den er min
  3. Noen tips for snøhetta/oppdal? Hvor bør man gå inn?
  4. Som Øystein sa så har jeg fått fritt dyr på Snøhetta. Noen som har et turkart type kart hvor dette området er tegnet inn? Evt noen gode tips for dette området?
  5. Så man må bare skaffe en slik skrue og borre et hull til den? Får da ikke noe gjenger. Vet heller ikke hvor mye plass det er i stocken til mutteren, men det finner jeg vel ut.
  6. Remington 770 har et rem feste, men det er laget i plast som en del av stocken og er trukket inn i stocken så det går lett i stykker. Det gikk i stykker etter bare noen få skudd. Butikken byttet stock, og det var da jeg så at den ikke ser egnet ut. Jeg har en harris fot og er på jakt etter en måte å få festet den på før jakten.
  7. På min Remington 770 er tofot festet kanskje sjabert. Ser egentlig ikke ut som det er egnet i det hele tatt. Er det mulig å ettermontere et tofot feste? Hvordan gjør man dette? Trenger man noe spesielt utstyr for å få det til? --- Edit Glemte å nevne at stock-en er plast.
  8. Vi (Øystein og jeg) reiser inn søndag morgen. Så vi har søndag og mandag til å komme oss på plass. --Edit Problemet er egentlig ut igjen. Blir et slit å få med seg dyr ut fra den grensen. Det er val 30km til bilvei derfra.
  9. Noen som har fått kortene fra Ullensvang i posten enda? Eller vet når de kommer?
  10. Takk for gode tips. Høres ut som jerven er tingen for meg.
  11. Tenkte å kjøpe meg en fjellduk til årets reinsdyrsjakt. Blir ikke helt klok på hva som er forskjelden på Helsport sine og Jervens? Det er typen med litt isolasjon jeg tenker meg. Så Jerven Thermo Hunter eller Helsport Fjellduk X-treme. Noen som har prøvd begg og kan fortelle meg hva som er forskjelden?
  12. Nyheter: Møtereferat fra fjellstyremøte 21.mai 2013 Møtereferat fra fjellstyremøte 21. mai 2013 med treknings resultater på villrein kan leses her: http://www.sollia-fjellstyre.no/images/ ... i_2013.pdf Trekningsliste samt reserver for utabygds jegere kan leses her : http://www.sollia-fjellstyre.no/images/ ... sliste.pdf
  13. Finnes det et bedre kart over denne fredningsonen enn det som er på http://www.hardangervidda-fjellstyra.no/ (evt er det bare jeg som kløner og ikke får opp noe mer en det lille"tumbnail" kartet hvor det ikke går ann å lese noe)?
  14. Har fått kort i Ullensvang. Så da blir det jakt til høsten Tar gjerne i mot tips og råd fra folk som har jaktet i Ullensvang før.
  15. Var på biblioteket op plukket opp: * Villrein - Jakt og Slakt av Jarle Rystad * Jakt på villrein av Dianas Stier (dvd) * Alt om viltkjøtt av Kåre Vidar Pedersen og Finn Edvin Hansen * Vilrein & vinlreinjakt av Stein Lier-Hansen * Jakt på villrein - praktiske råd og vink av Jon Erlink Skåtan med flere Bare den siste jeg egentlig skulle ha, men den de andre ropte fra hyller og magasin om å bli tatt med. Så det ble de. Den første boken av Jarle Rystad var liten, tynn og lettlest. Dette var for det meste en praktisk bok. Den inneholdt mange svar på ting jeg som vordene villrein jeger lurte på. Ulempen er at den er gammel og misstenker at en del av infoen rundt lover og regler kanskje er utdatert. DVD-en var mest "inspirational" og ikke så tung på praktiske opplysninger. Men det var en koslig liten jakt film. Resten ligger fortsatt ulest, skal poste en kort sak om dem så snart jeg kommer igjennom dem.
×
×
  • Create New...