Jump to content

GunnarO

Members
  • Posts

    60
  • Joined

  • Last visited

About GunnarO

  • Birthday 04/20/1957

GunnarO's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. GunnarO

    Kulefett

    Blue Line ser ut til å være tilgjengelig fortsatt. Fant det her: http://www.jaktsport.no/blue-line-kulefett.html" target="_blank" target="_blank. Dette er vel samme butikk som Hommersåk Våpen & Servicesenter nevnt over. I alle fall samme adresse.
  2. Problemet med deltakelse er dere nok ikke alene om. Det ville kanskje hjelpe om stevene går lokalt i egen klubb = vante og trygge omgivelser? Norgesfelt kan arrangeres på en 25m bane som er bred nok. 10 standplasser burde holde rikelig til et mini-oppsett med en skytter pr. standplass. Blir det trangere enn det, kan man bytte skiveoppsettet etter halv runde. Har vært på stevner med 2 skytter pr. standplass, og hvor det skytes 2 standplasser for hver anvisning. Tidsbesparende. Altså maks 8 skytter i aksjon om gangen. Det oppsettet kan vel reduseres til bare en skytter pr. standplass hvor det er få deltakere og lite plass. Med absolutt minimum av arrangement, er det da nok med en ekstra person tilstede for å være standplassleder. Kjører man dette på omgang, kan man i teorien arrangere et Norgesfeltstevne hvor det bare stiller 2 skyttere, og hvor de er standplassleder for hverandre Og resultatet kan man sammenligne og rangere mot resten av Norges feltpistolskyttere. Dette må vel være ideelt for et distrikt med lange avstander, få klubber og få skyttere?
  3. Det hjelper å skyte flere stevner
  4. Dere får sette opp noen Norgesfelt-stevner. Krever lite for å få til, og får som regel plass på en 25meters bane. Er blitt veldig populært her i Sør-Trøndelag. 8 standplasser, og en skyteleder som leder alle samtidig. Gir god trening i felt-skyting, spesielt i å skyte på små skiver (som du stort sett også kan velge bort, om du ikke har noen sjanse til å treffe disse)
  5. Se paragraf 8.25.15.3 om "Oppnåelig poengsum" i NSF pistolregler. Ingen av øvelsene kan benyttes for klassesetting, hvis maks oppnådd var under 85% av maks oppnåelig, dvs mindre enn 80p i dette tilfelle.
  6. For å være klasseførende, må beste resultat i felt-øvelsen være min. 85% av maks oppnåelig. 85% av 93 = 79,05. Det betyr vel at du ikke rykker opp i A basert på dette resultatet?
  7. Eksporttillatelsen må nok HH ha som tidligere, og der er ventetiden blitt betydelig lengre enn før. Gikk vel ca 2 mnd denne gang. Jeg ble spurt etter våpenpass av Security i våpenkontrollen ved utsjekk på flyplassen, men det var ingen problemer at jeg "bare" hadde en godkjent kjøpetillatelse som var underskrevet av HH, samt kopi av eksporttillatelsen. Dette var jo ikke dansk politi, og var egentlig bare interessert i å få notert serienummeret på våpenet for kontroll på at dette ikke var stjålet. Hva som skjer i dansk byråkrati etter denne sjekken, vet jeg jo ikke. Våpenet kom i alle fall trygt fram til Værnes, hvor det ble utlevert mot å framvise legitimasjon. På rødt fantes det derimot ingen tollere til stedet kl. 2300. Jeg måtte derfor ringe nummeret som var oppgitt ved skranken, og i løpet av 20 min dukket en toller opp som tok seg av de nødvendige kontroller og stemplinger. Husk å ta vare på boardingkortet fra turen nedover, eller annen dokumentasjon for når du forlot landet, hvis våpenet koster under 6000NOK og du vil slippe å betale norsk MVA. Husk for øvrig å oppgi at du skal ha med våpen ved bestilling av returbilletten, og at du må sjekke inn i "Assistert Bagdrop". Resten "går av seg selv".
  8. Hva mener du med "tunet"? Kun polert, eller er det også byttet fjærer? Etter vekta på avtrekket å dømme, er det nok bare polert. Har justert ned vekta med skruen som går mot bladfjæra til under 4 kilo, men har ennå ikke fått testet at det smeller hver gang. Men styrken på returfjæra har vel også innvirkning på den totale avtrekksvekten?
  9. Har nettopp vært hos Hunters House i Køben. og hentet hjem en revolver. De har fått orden på de manglene som politiet hadde anmerkninger på, og har igjen lov til å selge våpen. Men kunder slipper ikke lengre inn i våpenarsenalet. Vil du se på et våpen, må de hente de våpnene du ønsker å se på ut fra lagret og inn i butikken. Ellers får de fortsatt ikke lov å sende våpen til Norge. Danske postvesen vil nemlig ikke frakte våpen, og om HH forsøker å sende noe som bare ligner et våpen eller våpendel i posten, får de det i retur. Paradoksalt nok aksepter norske tollvesen kun dansk Post som transportør av våpen fra Danmark. Dermed kan HH heller ikke benytte andre transportører som ikke har noen betenkeligheter med å frakte våpen.
  10. Har nettopp fått tak i en 686-4 Target Champion DL med tunet avtrekk. Avtrekket er glatt og fint, men føles likevel ganske tungt, spesielt enhånds. Er målt til over 5kg. Denne har tennnålen på hanen. Vurderer å bytte til Wolff fjærsett i håp om at det da blir litt lettere å trekke av.
  11. Hva blir avtrekksvekten i DA med Wolff-fjærene?
  12. Nå var det halvmaske/filtermaske jeg helst ville unngå å bruke. Har brukt en vanlig filtermaske kjøpt på Biltema. Den gjør nok jobben godt nok med rett filter, men det er litt ubekvemt å bruke denne over lengre tid, med dugging på vernebrillene som en bieffekt. Har i tillegg en vifte gående, og med åpne dører er det god gjennomtrekk i garasjen. Når jeg støper kuler, dropper jeg derfor masken. Men å bare basere seg på luftingen synes jeg blir litt risikabel;. vindretning kan snu å oppheve effekten av viften. Dessuten er man dårlig beskyttet mot bly-sprut. En helmaske med friskluft, som beskytter hele ansiktet, og som ikke er tung å puste i, var mitt ønske. Jeg fant til slutt en brukt maske beregnet på bl.a. sprøytelakkering, med en batteridrevet friskluftvifte som henges i belte: 3M™ Jupiter™ 085-00-10P Batteriturboenhet Tok så kontakt med 3M med spørsmål om hvilke filter for Jupiter som er best egnet ved smelting av bly. Måtte sende inne et HMS-skjema/produktark for blylegeringen før de ville svare noe som helst. Lastet derfor ned dette sikkerhetsbladet for Antimonbly fra Metallhuset Bergsøe AS, og sendte det inn. Fikk da oppgitt at TH2PSL partikkelfilter for Jupiter kan benyttes ved handtering av bly. Ellers ble disse 3M støvmaskene anbefalt: Aktuelle støvmasker i klasse FFP3: 3M 8833 3M 8835 3M 9332 Håper dette kan være til hjelp, om det er flere som lurer.
  13. Vurdere å finne en friskluftmaske å bruke når jeg skal smelter bly til kulestøping. Kan være mye guffe både i kulefangerbly som hjulvekter, så man bør nok beskytte seg i den grad det er mulig. Også mot eventuell blysprut. Har benyttet en vanlig filtermaske, men den gir jo ikke så mye beskyttelse mot sprut, så da må det på vernebriller i tillegg. Det blir en bedugget og tungpustet tilværelse bak alt dette. Da tenker jeg at en helmaske med filtrert friskluft må være både sikrere og mer behagelig å bruke. Er det noen som har erfaring med noe slikt? Som denne for eksempel: 3M™ Airstream™ Batteridrevet åndedrettsvern
  14. Tid for litt oppsummering og konklusjoner på denne tråden. Årsaken til problemet, og løsningen ble nok litt mer komplisert enn hva jeg hadde forestilt meg. Lee støpeblokken med mikroriller måtte jeg til slutt bare legge til sides. Uansett hva jeg forsøkte, så klarer jeg ikke å stabilisere kulene, og samtidig oppnå faktorkravet på 120 for militærfelt. Med svak nok ladning går de fint, men da med faktor på bare 115. Mikrorillene ser ikke ut til å gi godt nok grep i riflingen på Shadowen min når utgangshastighet blir høy. Resulterer nok også i mye blying. I tillegg måtte kulen settes så dypt at kulebasen ble stuket til en diameter på under .355. Noe som virker ytterligere negativt inn på presisjon. Det hjalp altså lite å kalibrere kulene til .357 eller .358. Grunnen til at kulen må settes så dypt, tror jeg må være at riflingen startet nærmere kammeret enn hva det gjør i andre våpen, i alle fall sammenlignet mot min gamle CZ 75. Jeg forsøkte deretter med to andre støpeformer. En fra Accurate Molds med standard smørerille, og en fra Hardline helt uten smøreriller. For sistnevnte måtte altså tradisjonelt kulefett erstattes med noe annet, og en ladning Hi-Tek polymercoating ble skaffet for å belegge disse. Takk til Sir som tipset om dette, og som sendte meg noen kuler belagt med Hi-Tek for testing av stoffet.  Begge disse kulene gikk stabilt uten å tumle, men fortsatt var det problem med at basen ble stuket. Disse kulene måtte også settes dypere enn hva hylsen blir utvidet med standard 9 mm ekspanderer. Om ikke kulen sitter dypt nok, så kamrer ikke patronen i Shadownen. I verste fall setter kulen seg fast i riflingen, og må fjerne med verktøy. Har nå fått prøvd hylser som er ekspandert med en M-type ekspanderer for .38 Super. Hylser velvillig tilsendt meg av Graakall for testing.  Denne utvider hylsen litt mer, og ikke minst dypere. Dermed beholder kulene formen også etter setting og crimp. Testet resultat på skytebanen forleden, og det var en markant forskjell i presisjon på de som ble skutt fra .38 Super ekspanderte hylser, og de som kom fra 9 mm ekspanderte. Skutt med støtte på 25m holdt første samling innenfor 10’er ringen på press.skiven, hvor 3 av 5 satt i samme hull. Kulene som var blitt stuket satt mere spredt, og holdt seg knapt innenfor 9’ern. Det blir nok derfor ryddet plass for en «Redding Expander 38 Super» i pressa mi med det første. En helt annen effekt av prosjektet er at jeg nå er kvitt kulefettrøyken på skytebanen. I stedet lukter det litt svidd fra de Hi-Tek belagte blykulene jeg nå har begynt å produsere.  Stor takk til alle som har kommet med gode råd og ideer.
×
×
  • Create New...