Jump to content

Erikr

Members
  • Posts

    1,321
  • Joined

  • Last visited

About Erikr

  • Birthday 12/01/1982

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Erikr's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

2

Reputation

  1. Erikr

    Lokking av rev.

    Mine favoritter: 1. Red river bandit (beste allround hareskrik som finnes) 2. Red river fox (lysere og kanskje mer realistisk. Men når ikke så langt) 3. Cronk killer (brukt med stort hell på fjellet eller andre området der lyden har mulighet til å nå langt. Også i vind). 4. Tysk kaninskrik fløyte av klaus demmel. (Brilliant sommerføyte og nærdistanselokking) Utenom dette har jeg lokket inn rever på nordik predator, peewee, dan thompson pc1, dan thompson weems replica, demmel fugleangstfløyte, psycho tweety bla.. Tror ikke fløyta er så viktig. Det viktigste er at du mestrer å bruke den.
  2. Skal ikke påberope meg noen ekspertise her. Vi er så smått blitt litt erfarne i ølbryggergamet og ville prøve cider i år. Presset ca 100 liter med eplesaft. Vi rådførte oss med både norbrygg og per inge hos ølbrygging.no i grimstad. Vi pasteuriserte 50 liter. Jeg ville absolutt ikke kokt det. Vil tippe det taper seg veldig i smak da. Vi tilsatte så i den ene dunken endel spiseskjeer pæreekstrakt, vaniljestang og 2 kg sukker. Gjæren husker jeg ikke hva heter, men det er en gjær beregnet på cider. Cideren bør stå veldig lenge og gjære. Ca 1-2 mnd. Deretter fra 6 mnd til lagring. Har så smått smakt på cideren og det er helt i toppsjiktet av hva jeg har smakt av cider. Litt ung enda.. Den uten sukker og pæreekstrakt ble grei nok, men alt for sur for min smak. Vi har imidlertid en ny dunk på gang.
  3. Om det er slik jeg forstår deg: du har leupold std ringe og baser. Disse kan side justeres. Det er 2 skruer, en på hver side. Du løsner den siden du ønsker å dra kikkerten til. Skru til skruene. Ville evt tatt ein loddebolt bort til skruene, varmet de og sett om dette løste opp locktiten noe. Dette har skjedd for mange her på min lokale skytebane og det har alltid løst seg ved å løsne på skruene og sidejustere kikkerten. Midtstill kikkerten før nye testskudd.
  4. Det tok flere uker før det ble nevnt. Traktormek. Om Grevlingen har snakket med testskytteren vites ikke. Ei heller hvilken link han har til Landrø. Men hvis de opplysningene stemmer er ikke presisjonen så ille som TS gir utrykk for. Nei folkens. Her gidder jeg ikke med å diskutere lengre...blir jo latterliggjort og totalt feilaktig fremstilt av enkelte her. Bruker heller tiden andre ting da..... Om det er slik at grevlingen1 jobber i politiet, så har iallefall jeg mistet all respekt for politiet. Grevlingen har ikke inside info. Da hadde han visst hvem forhandler var, han hadde heller ikke kalt børsemaker for traktormekaniker. Grevlingen1 bare synser. Han vet ingenting om denne saken utover hva jeg har opplyst om her. Det er også sannheten.
  5. Jeg har lang erfaring fra denne jakttypen, på sørlandet. Om folk er interessert kan jeg godt arrangere et lite praktisk kurs i kråkelokking. Send Pm.
  6. Det virker ikke sånn Sauerhansen Kan du utdype dette?
  7. Ja. Har selv hatt flere våpen gjenget hos han. Folk som gjør dårlige jobber og yter klein service holder jeg meh unna. Har mange andre butikker å velge i her i området. Men uansett så kan alle gjøre feil. Vi har bla opplevd skeiv gjenging et par andre steder(andre børsemakere). Dette ble derimot kjapt ryddet opp i uten ekstrakostnad. Mitt soleklare førstevalg! Igjen, denne butikken har ytt mer enn jeg forventet. Jeg nevner ikke navn som nevnt
  8. Du er ikke sann grevlingen1 !! Nei jeg ønsker så absolutt ikke å oppgi hvem forhandler er. Jeg er alt annet enn misfornøyd med de. De har stått på for meg. Da det nye løpet kom brukte børsemakeren av sin egen fritid for å teste løpet. Dette fordi det var 2 dager før elgjakta startet og det hastet for min del. Tommel opp for service ut av det jeg forventet! Dette er en butikk jeg frekventerer nesten ukentlig. Om det er uproft av forhandler å klage på at importør somler, tja. Men det var det som skjedde. I tillegg til at man ikke ble trodd på at løpet var kleint. Ved flere anledninger var jeg i butikken når de ringte for å høre. Evigheter i telefonkø.... Når man er en liten forhandler så skjønner jeg at man ikke kan bruke hele dagen. Mange hårsåre som tydeligvis har trykket landrø tett til sitt bryst Ble veldig mye oppstyr av dette. Men tipper landrø har super service nå fremover og ja jeg kjenner flere som er godt fornøyd med de og med sauer. Jeg har som sagt sikkert bare vært uheldig. Har vært inne og ryddet litt i innlegget. fjernet noen utsagn om andre. BRM
  9. Ser absolutt poenget. Men siden såpass mange i norge har kappede og gjengede løp, så tror jeg ikke så mange av disse er klar over at garrantien forsvinner. Her må der opplyses tydelig fra forhandler at all gjenging skjer på eget ansvar og at garranti forsvinner. Da kan man begynne å bli veldig pirkete og fisefine. Jeg mener at kapping og gjenging utført av fagmann ikke ødelegger løpets presisjon. Det har aldri skjedd hos andre som jeg har hørt om.
  10. Nok en gang bommer du fatalt grevlingen1. Du kan kverrulere til du blir grønn og blå, men var hele tiden løpet. Det nye løpet var også gjenget av denne traktormekanikeren du er så frekk og kaller han . Han har fagbrev og jobber spm børsemaker etter det jeg vet. Synes det er meget uhøflig av deg å opptre på denne måten. Det får man til å huske hvirfor man i utg.pkt sluttet å frekventere kammeret.no. Om det er sånn at løp gjenget av andre enn produsent eller importør mister garrantien - ja da er der nok mange våpeneiere rundt i det ganske land som fortviler. De fleste løp er nok ikke gjenget av importør, selv om nange sikkert er. Her må der isåfall en oppvask til. Vi kan da ikke ha det slik!
  11. Hovedpoenget i denne diskusjonen er at TS henger ut feil bedrift i sin reklamasjonssak. a) Trådstarter har ikke noen dokumentasjon på hvordan løpet var presisjonsmessig FØR første gjengejobb... - det er mange mulige årsaker at ett løp kan ha blitt ødelagt under første gjengejobb som evt ikke fullt ut kan utbedres med ny kapping, gjenging, kroning. b) Trådstarter har heller ingen dokumentasjon på hvordan løpet faktisk var presisjonsmessig etter andre gjengejobb hos Landrø AS... Landrø AS leverte løpet tilbake med testskive som de mente viste at løpet var iht spec. Du skriver " for at forbrukerrettigheter skal svekkes må det være årsakssammenheng mellom kapping/gjenging/demper" og presisjon før etter noe som er helt rigtig...: - Hadde presisjon vært bra før og dårlig etter gjenging var det reklamasjon mot lokal børsemaker.. - Hadde presisjonen vært dårlig før og selvsagt da dårlig etter gjenging hadde da reklamasjonen vært mot lokal våpenforhandler... I saken til TS vet vi ikke når evt dårlig presisjon oppstår og om det evt er dårlig presisjon...Landrø AS leverer tilbake våpnet med testskive og mener det er ok... MEN i alle tilfelle er reklamasjonen ett forhold mellom TS og stedet der våpenet er kjøpt dvs lokal forhandler og der våpenet først er ombyggd dvs lokal børsemaker. Man må få slutt på at lokale våpenforhandlere og lokale børsemakere skyver sitt ansvar etter forbrukerkjøpsloven over på andre... Videre er det så mange selvmotsigelser og feil i TS sin dokumentasjon i tråden at det mest sannsynlige er at han skyter for dårlig / andre tekniske feil på sikter, demper mv... Lurer på hvilken våpensjappe du jobber/har jobbet for....for her kommer det mer og mer frem at du er irritert på forhandlere... Men må si du provoserer meg kraftig i dine uttalelser om at du antyder at det er skytter/feil med våpen utover løpet som har skyld i den kleine presisjonen. Det er den største skivebommen du kommer med. Her har du rett og slett ikke peiling på hva du snakker om. Når jeg attpåtil får igjen samme våpen, med samme sikte, med nytt løp og dette løpet går såpass bra at jeg antyder at det er et av de mest presise våpen jeg ha eid. Og du mener det er mest sannsynlig det er feil på kikkert, demper, skytter etc. Jeg klarer ikke ta deg seriøst, rett og slett.
  12. Det er du som farer med tøv mister. Btw på sitt aller beste samlet våpenet ned mot 40 mm etter det jeg husker,men det viste seg senere å være tilfeldig. Våpenet samlet aldri 30 mm. Det aller meste samlet mellom 50 og 150 mm. Ikke våg å påstå at det er skytter som har feil i det! 30 mm er et minimum. Uansett så går nå våpenet meget bra. Det første løpet var søppel. Landrø var ikke enig i det. De hadde feil forhandler og jeg hadde rett. Case closed fra min side! Nå ser jeg heller frem til ytterligere teskyting med sauere .
  13. Første gjenging og kroning ble utført av min lokale børsemaker ( har gjenget mange våpen for meg og stoler på han). Importør mente at muligens kroningen var feil. Hadde selv ingen tro på det. Våpenet ble sendt inn til importør og kronet og gjenget på ny, da av importørs egen børsemaker. Fikk våpenet igjen med testskivene og det hele. Jeg Gjennomførte da selv grundige tester med våpenet, noe også min lokale sjappe gjorde og de konkluderte også med at presisjonen var alt annet enn bra. All min testskyting ble gjort fra skytebenk. Deretter ble våpenet sikkert en kasteball til det endte med st jeg skulle få nytt løp. Våpenet ble sendt inn på ny. Det låg i evigheter før de hadde sett på det. Da forhandler mottok våpenet var det ukappet. Det var min lokale sjappe som gjenget, kappet og kronet dette. Løpet ble som nevnt testet før kapping og selvsagt også etter. Nå går våpenet svært godt.
  14. jeg har lang erfaring og firholdsvis stor kunnskap når det gjelder presisjonstesting av våpen. I dette tilfellet testet landrø det første løpet med lapua scenar fabrikk og lapua mega fabrikk. Det at testskiva ble kastet den gangen ser jeg at var en tabbe. Men landrø og jeg har tydeligvis veldig forskjellige oppfatninger av hva som er brukbar presisjon. Selv testet jeg det første løpet med følgende: Fabrikkammo: lapua mega 185 grn Rws bly(husker i farten ikke type) Norma jaktmatch Remington core lokt ultra Norma oryx Partizan mantel Winchester xp3 Hjemmeladet: Sierra matchking Sierra gameking Lapua scenar Sellier&bellot Oryx 180, 200 og 165 Nosler 180 grn Barnes ttsx 168 grn Remington clu Rhino sh + flere som jeg faktisk ikke husker navnet på. Her snakker vi over 20 typer fabrikkammo og kuler. Det ble også prøvd mange ulike ladninger med disse kulene. Men igjen det nye løpet samlet med alt jeg foret den med. Ligger muligens an til å være en av de mest presise våpen jeg har eid. Godt under 30 mm det lille jeg fikk testet den. Ikke våg å kom med at det er skytteren det er noe i veien med.. Det var de ammunisjons og kuletypene som ble testet. Og ingen av disse var i nærheten av å samle, nen unntak av varnes ttsx som gikk særdeles bra. Så grevlingen1 du mener altså at fordi løpet samlet med denne ene ammunisjonstypen, så var løpets presisjon godt nok. Men du synes jo at man skal være fornøyd med løpet og at dets presisjon ikke er tellende reklamasjonsgrunnlag. Du mener også at kapping og kroning på ny gjør at garranti faller bort. Dette er rimelig hårreisende uttalelser. Om alle importører og forhandlere er enig ,må all kapping, gjenging og kroning på ny stanses. Dvs en meget stor del av de riflene som selges over disk i norge.
×
×
  • Create New...