Jump to content

amatør

Members
  • Posts

    8,524
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    35

amatør last won the day on April 11

amatør had the most liked content!

2 Followers

About amatør

Recent Profile Visitors

6,912 profile views

amatør's Achievements

GreatGrandMaster

GreatGrandMaster (16/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

1.6k

Reputation

  1. Da tror jeg du ikke har skjønt det riktig. Jeg tipper du har lest en engelsk tekst hvor "cactus juice" er omtalt som "resin" og antatt at da var det epoksy. Det engelske ordet "resin" betyr harpiks på norsk. På engelsk kalles epoksy ofte for "epoxy resin". På norsk kan man også si kunstharpiks om epoksy.
  2. Har du forresten sett hvordan du justerer det siktet @Skaubjønn? https://kyuri.my.salesforce.com/sfc/p/#20000000MWc0/a/6M000000kyA3/iWqX4QJwkSZlCJgLbzNFzjYIUbPxuAJKDBr5qySictY bildet viser o-ringene under justeringslokkene (7). Disse kan man bytte selv.
  3. Om man sender siktet på service, slik at man får byttet tettningene, er det ingen viktig grunn til å bytte ut det siktet. Men gjør man ikke det, så må man nesten regne med at man vil få duggproblener før eller siden. Jeg snakket med Zeiss Norge for ikke så lenge siden, og de sa at de hadde sluttet med service på så gammel optikk. Men som jeg linket til over, så er det andre som kan vedlikeholde slike sikter. Man kan godt legge en del penger i det, det koster med et nytt sikte, og nye hakemontasjer.
  4. Du kan få det gjordt, samt service, rens, smøring, nye pakninger og nitrogenfylling. https://cop-community.zeiss.com/s/article/Wo-können-noch-historische-Zielfernrohre-von-ZEISS-oder-HENSOLDT-Made-in-West-Germany-bis-1990-repariert-und-gewartet-werden?language=en_US&productGroup=Riflescopes
  5. Om du ikke har solgt den andre drillingen, så har du jo en Hensoldt til den. Har spurt før, uten respons. Men kan du ikke ta bilde av begge to, og beskrive om du ser noen forskjeller.
  6. Det var en detalj til jeg så i det dokumentet: Diasta er i stål, og Diatal er i aluminium. Kommer vel av Diastahl og Diataluminium, eller Diatalloy
  7. Jeg fant, jeg fant: https://miniaturebinoculars.nfshost.com/HENSOLDTSCOPES.PDF.pdf 3 1/8 er omtrent 80 mm
  8. Det virker mye med 9 - 10 cm. Ett triks for å måle øyeavstanden er å holde den lyskilde mot objektivet, og holde et matpapir bak okularet, for så å flytte matpapiret frem og tilbake helt til man ser at bildet av utgangspupillen blir helt skarp.
  9. Stemmer det at det siktet er 31 cm langt? Hvor lang er øyeavstanden? 8 cm?
  10. Må ikke koste så mye. Leica Amplus koster halvparten av det. (men du må jo ha nye ringer) Dessuten finnes mye bra brukt. Hva hadde vært drømmesiktet?
  11. Jeg har både tysk å engelsk utgave. Den engelske virker som om den er oversatt av en tidlig versjon av Google translate.
  12. Men har du ikke planer om å få satt på et nytt kikkertsikte?
  13. Eller du kan kjøpe en annen som er finere. Kan jo se hva denne går for: https://www.egun.de/market/item.php?id=19559479
  14. Du kan jo starte med å lakkere bare lokkene til justeringstårnene, og se om det blir bra.
×
×
  • Create New...