Jump to content

xhjortefotx

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

xhjortefotx's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Vel, eg har forsåvidt ikke påstått så mye om TS er egnet eller ei. MEN, et forhold som har skjedd for over to år siden vil ikke ha den samme tyngden som nyere forhold av klanderverdig karakter. Ved tilbaketrekking av våpenløyver så kan enhver kunne søke på nytt etter en viss tid. Alle som søker blir underlagt kontroll. Er det ikke noe annet å utsette på vedkommende enn ett "gammelt" forhold så stiller man jo sterkere enn om det er flere ting som taler mot søker. Da eg skreiv var at om forvaltningsorganet ikke åpnet sak på inndragning av våpenløyver når det straffbare forholdet skjedde, så mister det en god del tyngde om de prøver seg mer enn to år etter hendelsen. Eg tviler sterkt på om det vil holde vann faktisk. Skal man mene at TS ikke er pålitelig så blir det for sent å komme med ett gammelt forhold, da burde man gjort det umiddelbart. Videre så skal reaksjonen stå i stil med handlingen, forholdsmessighet. Våpen uten vital del, våpen med vital del, ammunisjon like ved etc etc. Hvert enkelt tilfelle må vurderes for seg med dertil egnet reaksjon. TS som person vet jeg ingenting om og har heller ikke tenkt å synse. Det kan godt være at forvaltningsmessig vedtak er gjort for lengst også, ikke vet jeg.
  2. Kunne vært interessant å få en avklaring fra TS vedrørende denne inndragningen. Er det som følge av straffesaken gjort et parallelt forvaltningsmessig vedtak om tilbakekalling av våpenløyver? I så fall skal TS ha fått skriftlig begrunnelse for dette med dertil klageadgang. Slik jeg oppfattet det så ble våpnene nå inndratt som en del av forelegget, et såkalt inndragningsforelegg. Det har ingenting med forvaltning å gjøre, men følger straffesaksporet. Er det ikke startet eget spor forvaltningsmessig så blir det ganske så seint å gjøre det mer enn to år etter hendelsen.
  3. Denne type våpenkontroll er forvaltningsmessig, politijurist har i utg.pkt ikke noe med disse tingene å gjøre. Det vil også være slik at våpeneier er part i saken, han har da rett på innsyn i alt av dokumenter. Distriktets våpenkontor vil nok være den beste plassen å starte. Det er mest sannsynlig også der den høyeste kompetansen ligger, normalt sett. Klage må han selvsagt gjøre. Om POD ikke snur så får han kjøre det i retten. Viktig å få teste lovligheten av dette samt vurderingene gjort av forvaltningsorganet. Som alltid, vanskelig å vurdere kun på opplysninger som gis på et forum, da "vi" garantert ikke har det hele og fulle bildet. Lykke til.
  4. Mye flott skrevet der Grevlingen, men å tolke det dithen at avbrytelse av foreldelse er det samme som at saken ALDRI foreldes er rimelig drøyt. Fristen avbrytes og begynner å telle på nytt igjen. Selvsagt foreldes saken om det i løpet av 2 år ikke er gjort noe rettergangsskritt eller annet ihht strl§ 69 som avbryter fristen i en sak der høyeste lovbestemte straff er bøter eller fengsel inntil 1 år.
  5. Nå er det ikke slik at en siktelse medfører at saken aldri blir foreldet. Fristen begynner å telle på nytt. Er det gått over to år mellom siktelsen og forelegget så er straffesaken foreldet, per definisjon. Jeg kjenner ikke alle fakta i akkurat denne saken. Beslag er et tvangsmiddel som gir automatisk status som siktet. Det er ikke det samme som en formell siktelse i saken. Til TS, har du bedt om innsyn i saken? Om du ikke har det så anbefaler jeg at du gjør det nå umiddelbart. Du trenger ingen advokat for å få dette, du får da anledning til å sette deg ned og se gjennom hele saken. Kopi etc får du selvsagt ikke med deg. Sjekk da ut hvilke dokumenter som faktisk ligger i saken og datoen for disse. Å be om råd på et forum som dette er alltid vanskelig. Mange som mener mye, ofte uten å kanskje ha veldig mye kunnskap om emnet. Noen vet mye om emnet men har ikke fullt innsyn i akkurat din sak, annet enn det du selv gir, noe som kan medføre uttalelser på litt sviktende grunnlag. Når du selv sitter på all info så kan det lønne seg å bruke et par lapper og ha en gjennomgang med fagmann på feltet før du tar en endelig beslutning på hvordan du vil gripe saken fatt. Lykke til.
  6. Er siktelsen utferdiget etter fristen på 2 år så er saken foreldet. Sjekk det ut før du gjør noe annet. Skulle saken gå videre, få det prøvd i retten. Slikt sommel fra påtalemyndigheten vil ikke styrke deres sak. Lykke til.
  7. Mye rart å lese her uten at jeg tenker å gå nærmere inn på dette. Du har brutt loven og du vet det selv. Men du har allikevel en del rettigheter. Jeg ber om en bekreftelse på selve tidspunktet for det straffbare forholdet og at det er våpenloven og kun denne som er gjeldende i dette tilfellet? Er det mer enn 2 år siden? Da vil jeg be deg om å sjekke ut straffelovens § 67 (1902), foreldelse. Er det gått mer enn 2 år siden og våpenloven er gjeldende så er forholdet ditt foreldet. Der er fristen 2 år.
  8. Hei hei. Er det noen i området Sunnhordland eller Bergen som skal til årets villmarksmesse i Lillestrøm? Og som kunne vært behjelpelig med å levere et kikkertsikte til Schmidt og Bender sin stand der borte?
  9. Har en 202 i cal. 308win, er den med twist 12:1?.
  10. Tja, innbrudd er en heller dårlig formulering.. Ligger det en straffesak i bunn her eller ikke kan være av betydning. Ifht en straffesak så kan de selvsagt ta ting som kan være bevis eller grunn til inndragelse. Dette beslaget kan du selvsagt la være å samtykke i og kreve at det sendes retten for vurdering allerede på nåværende tidspunkt. Du har krav på "kvittering" opp mot beslaget. Siden du skriver at de tok våpnene dine for ett år siden så tolker jeg det dithen at de ikke var der med bakgrunn i forvaltningsmessig tilbakekalling etc.. Det er ikke et krav om klasking av papir i bordet, dog skal det nedtegnes skriftlig snarest mulig i ettertid, OM det er snakk om ransaking og ikke bruk av andre lovbestemmelser.
  11. Ikkje alltid like lett å få saker som dette prioritert høyt nok hos politiet nå for tiden. Har den fornærmede part i saken sjekket ut straffeprosesslovens kapittel 28 som et evt. alternativ? Dette går på regler rundt privat straffesak. Om muligheten er til stede så kan det kanskje være et alternativ. Foreslår i så måte å anmelde forholdet, påklage henleggelsen og derfra fremme saken som privat straffesak. En advokat kan sikkert mykje meir om dette....
  12. Kjøpte meg en slik for 5 år siden, har vært veldig fornøyd i forhold til prisen. Bruker den til både dag og skumring/måneskinn. Bare husk på en ting vedrørende Nikon Monarch. Okularkappene kan du vri opp og ned. Samtidig er festene mellom kappene og kikkerten laget av TYNN plast. Jeg var litt uforsiktig, vridde feil vei og vips, knekt plast. Tok kontakt med reparatør i Bergen, skulle ha mer enn prisen på kikkerten bare for å fikse ny kappe. Ordnet seg etter noen telefoner, fikk kjøpt delene og gjorde jobben selv. 150 kroner i stedet for 1400. Litt off-topic men men.. Ingenting å lure på, løp og kjøp....
  13. Jeg vil si venstrefoten til en stk. fotograf....
  14. i alle dager, hvor i landet holder du til som skryter over varmt vær.. .. Jeg tolker spørsmålet dit hen at du ikke har kjølerom, som mange andre. Det har da vel vært jaktet i ganske mange år før folk begynte å få seg slikt. Jakt i vei seie eg, heng slaktet opp og følg godt med... Og selvsagt, la det henge så lenge som du absolutt tør, til det NESTEN går for langt... ..
  15. Har alltid hatt lyst til å prøve denne typen jakt. Kan noen som vet sikkert forklare kort hvordan reglene er rundt denne jakta. Tenker da på dette med om man må ha tillatelse fra den enkelte som muligens eier holmen eller skjæret etc.. Vil jo kunne bli fryktelig mye forarbeid om så er..
×
×
  • Create New...