Jump to content

300kongen

Members
  • Posts

    1,225
  • Joined

  • Last visited

About 300kongen

  • Birthday 08/23/1910

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

300kongen's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Her tror jeg ordlegging er litt uheldig, søkes eller meldes. Det som kommer frem av brevene med POD i sin tid, send til tidligere leder av forbundet tilbake i 2009 som svar på søknaden om å få forbundet godkjent som organisasjon, er følgende: Det forutsettes at endringer i forbundets program og/eller tekniske reglement som kan få innvirkning på antall og/eller type våpen som kan erverves av medlemmene til skyting innen forbundets godkjente programmer blir forelagt direktoratet for godkjenning. Hvorvidt dette skal da meldes eller søkes kan sikkert diskuteres, men det skal i hvert fall godkjennes, og det er basis for brevet sendt POD der regelverket ønskes godkjent i henhold til brevet mottatt tidlig 2009. Jeg har selv skrevet brevet til POD angående F-class på bakgrunn av nevnte brev mottatt for POD. Presiserer at jeg ikke uttaler på vegne av styret i dette innlegget, men fant det greit å bidra til å oppklare akkurat dette.
  2. Beaglen her i huset gjør akkurat det samme, og har alltid vært sånn. Når det først røytes, så røytes det reelt. 3 beaglen jeg har, men alle har vært forskjellige. Syk er hun i hvert fall ikke.
  3. Hovedgrunnen til at man kan gjøre noe slik i benchrest avhenger av avtrekket. Har man en avtrekksvekt < 40 gram trenger man ikke å holde i mot, det være seg jekk, skrustikke eller ikke. 1,5 kg derimot så sier det seg selv. Forøvirig intr. lesning M67!
  4. Jeg har brukt 25 % av mengde veske med 7% edikkoppløsning. Har funnet ut at mer enn dette ikke har noen betydning. Har ikke opplevd noen røde prikker av det. Men ta en runde med "lunkent" rent vann til slutt, evnt. tilsett litt bakepulver i den runden. Har også testet å bruke litt sitronsyre i vannet, det også tar godt. Pr i dag skyter jeg hylsene så hardt at de sjelden rekker å bli møkkete før de kasseres...
  5. Der jo nevnt, men slike jigger får du også kjøpt billig som senterer den perfekt. Dette er også litt avhengig av hvor tight rekylklakken er beddet i kassa di, har du litt slingringsmonn kan du sentrere den selv når du drar til løpet om du passer på underveis. Det krever litt øvelse, men i nøden går det fint. En rekylklakk skal ikke være festet permanent til kassa. Merk forøvrig at gamle fabrikkmonterte piper kan sitte som f... første gangen de skal taes ut.
  6. Litt eddikk i vannet pleier å gjøre susen.
  7. Tullprat! Ei løpstvinge får du fra USA for 300,-, barrel wrench koster toppen det samme. Hvor mange ganger du kan skru av og på? Jeg bytter løp flere ganger i måneden - head space er nøyaktig det samme fra gang til gang. Du kan bytte løp svært mange ganger. Head space er ingenting du kontrollerer når du skrur på et løp, det kontrolleres når løpet kamres og gjenges til tilpasse din låskasse. Om du tenker deg om så skrus løpet tilstrekkelig fast hver gang, følgelig er head space identisk fra gang til gang med mindre du drar i filler gjengene på låskassa di.
  8. Det kommer an på grovheten av krutten, men svaret er ja dersom kruttet er fint nok. Mitt Harrels mål holder seg innenfor +/- 0.1 gr. For de statistisk interiserte så har det et standardavvik på 0.06 gr etter 100 målinger med N133 krutt. Prøver du f.eks. N550 eller tilsvarende grovt leverer det ikke samme presisjon, da "lugger" det betydelig mer.
  9. Gammel tråd, men å necke ned en 6,5 grendel gir deg 6AR som er snappet lenger enn en 6ppc (går også under navnet 6ppcLong). Om jeg husker korrekt rommer hylsa ca. 2.5 grain mer vann så forskjellen er liten, men den er der. Forøvrig et spennenede kaliber med potensiale... En 6ppc hylse er sjelden lenger enn 38,5mm - som regel er den under 38,1 mm.
  10. Da er det fristende å stille spørsmålet om F-class er rettet mot allerede aktive BR-skyttere i en eller annen gren, eller ønsker man å bygge opp noe som også kan tilrekke seg andre folk? At du som allerede er aktiv ser det som en fordel har jeg ingen problemer med å forstå - personlig ville jeg likt om 6ppc ble tillatt i F/TR, men for personer som ønsker å skyte F-class og aldri har vært innvolvert i dette tidligere så blir terskelen straks litt høyere. Dersom man allerede retter seg mot eksisterende langsholdsskytere (eller korthold), hvorfor ikke bare kalle det et UNL-stevne? Hva blir forskjellen bortsett fra at det foregår på bakken og man har poeng i stedet for gruppe? Jeg er fullstendig klar over at man kan vri på min argumentasjon ved å se på hvor stor rekrutteringen har vært til BR gjennom jegerklassen - den er liten. Men poenget mitt blir alikevel at starter man med å lukke døren for noe så er det litt tyngre å banke på også. Jo smalere det blir jo mindre folk trekker man til seg, selv om jeg kan være enig i at det ikke nødvendigvis er mindre intr. for den som allerede er fanget av interessen... Hovedgrunnen til at jeg er imot brems er at å ligge i blåsten til naboen på ingen måte er presisjonsfremmende, og jeg har til dags dato ikke opplevd et system som på en fullgod måte opphever den effekten utover at laget man skyter i er fritt for slike bremser. Det jeg har gjort er å ha plukket opp miragebeskyttelsen min 2 ganger under samme serie på et stevne, og det er ikke moro...
  11. Jeg ser den, men ser man på reglementet i 1.2.1b og 1.2.2b så står det at man ikke ønsker at dette skal dreie seg til "benkeskyting på bakken". Spørsmålet i så måte blir om dette er en kortsiktig gevinst i forhold til at allerede aktive begynner å skyte flere klasser, eller om man faktisk ønsker å trekke til seg nye folk? Dersom hensikten med å lage særnorske regler er å tilpasse slik at flere våpen kan skyte mange klasser, så vet jeg ikke om det er veien å gå på lang sikt. Dessuten, det er ofte betydelig verre å fjerne noe fra et allerede innkjørt regelverk enn å tilføre noe nytt. Det kan selvsagt være at du har rett, men erfaringsmessig så er det å gjøre en klasse særnorsk et effektivt virkemiddel for å lukke dørene allerede i startfasen. I vårt kjære naboland i øst er det jo noen som skyter F-class og jevnlig drar til de Skottland for å skyte. Gode er de og, så det vel ikke helt umulig at de hadde tatt turen til Norge heller? I forhold til å slippe inn 6,5x55 i F/TR så må jeg innrømme at det kunne låkket ut Sauer'n av skapet mitt også. Men i en klasse der 6.5x"alt" + brems er tillatt hadde jeg nok satt den bakerst igjen og heller gått for et spesialbygg å bruke.
  12. Aller først - gratulerer til vinnerene! Mener du at "alle" har brems i Norge? Lyddemper kan jeg se, men ikke brems? Dessuten, en innføring av dette vil vel egentlig stå i strid til å slippe in 6,5 i F/TR da jeg vil anta at dette gjøres blant annet for å få inn de med en Sauer i skapet? Dette er helt sikkert en betydelig større diskusjon og fortjener sikkert en egen tråd - men temaet er i grunn veldig intressant.
  13. Begynner det å nærme seg noen resultater?
×
×
  • Create New...