Jump to content

Nyati

Members
  • Posts

    426
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Nyati's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

44

Reputation

  1. Vågsland i Drangedal brukte over tre år på en liten jobb på dobbeltrifla. Nå bruker jeg rafdal, han kan kalenderen. Anbefales!
  2. 375H&H Kule 300grain, Nosler P, Hornady eller annet merke. Krutt Vitavouri N160 80grain. Krympes med Lee Factory crimp die Har virket utmerket siden 1980 på tre kontinenter, alt fra rådyr til bøffel
  3. Kan noen annbefale et enkelt og greit program?
  4. Det har vært mye snakk om ekstraktoren på Remington 700. Mange mener den er dårlig og upålitelig og kan svikte. Er det noen som har slike erfaringer? Vet at USMC har brukt Remington 700 i mange år. Vurderer en børsemakerjobb, ombygging til Sako eller M16 ekstraktor. Noen med erfaring?
  5. Mye rart i denne tråden.....? Kort sagt: M98 er den beste boltriflen som er laget. Etter 1898 har det egentlig ikke skjedd noen ting. Diverse kopier er laget, enklere for å gjøre produksjonen billigere. Se bare til Afrika, jeg har aldri sett en PH med "moderne" rifle, da mener jeg diverse rettrekkere osv. Hvorfor? De gutta vil ha noe som tåler støv, dritt og hard behandling og som smeller HVER gang. Når elefanten eller bøffelen blir nærgående må rifla virke....... Valget er enkelt, M98 eller noe svært lignende som en Brno eller Winchester M70.
  6. Takk for linken! En flaske bestilt, skal prøves.
  7. Jeg har flere rifler som er kamret for patroner basert på 30-06 hylsa. Vil gjerne "farge" litt av hylsa. Er det ett eller annet som setter varig farge på messingen? Helst noe som er greit tilgjengelig
  8. Vi "jaktet" i området for en del år siden. Skriver "jaktet" fordi det aldri var dy i terrenget i hele jaktperioden, feil vindretning hele perioden. Terrenget var bratt og tungått. Råder deg til å finne noe bedre.......
  9. Jeg fikk laget rifle kamret for 450 Marlin, så mulig problem med hylser. Husker da når patronen ble lansert var det umulig å skaffe ammo og hylser Fikk børsemakeren til å bruke vanlig Belted magnum tolk. Kammeret ble da ca 1mm kortere enn vanlig 450 Marlin. Hylser kan jeg lage av hvilken som helst Belted magnum. Det er sikkert mulig å få børsemakeren til å dreia av pipa slik at du får et slikt kammer som jeg har. Rafdal i Etne er rett mann til denne jobben. Har desverre ikke skutt så mye med denne rifla. For en el år siden hadde jeg en 458X2" den var en utmerket elgdreper.....!
  10. Vi diskuterer dette. Jeg mener det var i august 1990. Er det noen som vet?
  11. Nyati

    6mm 223 / 6x45

    Løpslengde 55cm. Kule for jakt 85gr Nosler P. Sjekk ladeboken for data. Jeg bruker Vit. N130 Har bruky Winchester hylser, blir ikke "smultering" i disse
  12. Mener å ha sett dette omtalt et eller annet sted....? Tenker på kuler til 458 Win mag. En hylse i 308 W har nesten riktig bunndiameter .466. Kappe hylsa til passende lengde. fylle med bly eller sette i en passende kjerne. Forme nese med en passende die, size og så er det ferdig...? Har forsøkt å finne blytråd, men uten hell. Har noen tips til hvor jeg kan finne info og eventuelt blytråd i forskjellig diameter?
  13. Nyati

    6mm 223 / 6x45

    Har brukt 6x45 på rådyr, utmerket patron! Synes den dreper mye bedre enn 223 eller 22-250. Har en ganske stor Hausken lyddemper og den demper svært bra. Rifla er baser på en Sako Vixen. Anbefaler kaliberet.
  14. Det er bedre å lage 7x57 fra 30-06 hylser. Antar at det bare er å presse og trimme lengde. 30-06 hylser kan man plukke på skytebanen.
  15. Finn en kleshenger av tre. Ta av tverrpinnen. Kapp til riktig lengde og monter. Enkel og greit!
×
×
  • Create New...