Jump to content

gissmo79

Members
  • Posts

    83
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

gissmo79 last won the day on February 22 2023

gissmo79 had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gissmo79's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

36

Reputation

  1. Kom over denne videoen i dag, andre som har opplevd dette? Tror ikke jeg har, men skal jaggu ha det i bakhodet når jeg tester. https://youtu.be/ULVKvt1MCpg?si=g5aNZDDMwpT38ycB
  2. Ron Spomer fikk spørsmål om dette med kuler og blodslåttkjøtt i en av podcastene sine. Han mente det ikke var et enkelt svar på det, han hadde skutt mye dyr med raske kobberkuler og mange med bly som gikk senere og kunne ikke si det ene var bedre enn det andre. Og han sa at faktisk det verste dyret han hadde skutt hadde han skutt med pil og bue, på den var det blod mellom hinnene fra lår til bog. Så jeg vil tro at kombinasjon skuddplassering og få stoppet pumpa så raskt som mulig er det viktigste for å få fint slakt. Har selv jaktet med 270, 308, 9,3x66 og i fjor ble det bare 7mm RM og kan ikke si jeg har sett stor forskjell på slakta fra det ene til det andre.
  3. I gamle dager sendte jeg alltid til mitt lokale kontor, men med det nye systemet ble jeg litt i tvil og hadde et håp om å bare sende alt inn elektronisk. Det gikk ikke og fikk dette svaret: Ringte og snakket med ham og han sa jeg kunne bare sende direkte så slapp de å sende det videre når det ble mottatt. Har ikke hørt noe etter jeg sendte, men tok bildet av papir og våpenkort før jeg sendt det.
  4. gissmo79

    Tikkaklubben

    Slik den er på bildet med rekylbrems, viste kjøkkenvekta 3,8kg. 60cm løp, usikker på profil.
  5. gissmo79

    Tikkaklubben

    Da kan jeg og melde meg inn i Tikka klubben. Fikk meg en T3 i 300wm med varmint løp plassert i MDT HNT26 chassis. Var en tur på banen i går og kjentes lovende ut det
  6. Tror ikke du finner noe raskere og enklere enn merkel helix. Jeg veksler mellom 7mm rem mag, 9,3x62 og 308. Samme bolt hode på 9,3 og 308, magnum hode på 7mm. Bolthode sitter igjen i løpet når du bytter og det tar ca. 15 sek. å bytte løp.
  7. Har egentlig vært litt skeptisk til fragmenterende kuler, men begrunnelsen til denne produsenten var ny for meg. Noen her som bruker fragmenterende kuler og har god erfaring med det?
  8. Har du fått testet noe på denne kulen nå? Ser det lovende ut? Hvilken vekt har du bestilt?
  9. Av nysgjerrighet så har jeg prøvd å samle de forskjellige kulene Moviken har testet i ett dokument for å enklere kunne sammenligne dem. Det begynner å bli ganske mange kuler etter hvert så viser den fantastiske jobben han har gjort. Klarte bare å laste opp bilder her så har gjort sidene om til bilder og lagt ved hvis noen andre og skulle være interesserte i litt lettere kunne se kuler opp mot hverandre.
  10. Beklager feil melding her, var litt rask på avtrekkeren Forrige er slettet.
  11. Var i dag på Sandnes politikammer og skulle levere inn min Marlin 7000. Fikk bekreftet at den var på listen og jeg kunne gått levere den inn, men de kunne ikke si noe om når jeg kunne forvente penger på konto for det var ikke på plass enda. Så fikk mer eller mindre beskjed om at jeg trenger jo ikke levere den inn før om 1,5 år enda så behold den litt til du. Han jeg snakket med hadde heller ikke fått med seg at det skulle gis pant på noen våpen og var litt oppgitt over at de bare får trødd noe lover regler ned til dem uten at det blir skikkelig informert til dem virket det som. Andre som har prøvd å levere inn og fått samme beskjed?
  12. Noen som har testet hausken mega xtrm? Demper den så godt som de reklamerer for? Blir børsa veldig framtung når demperen stikker 30cm fram fra løpet?
  13. Hvis penger ikke er noe problem er det bare å kjøpe beste spotter og beste sikte. Det jeg anbefalte er hvis en skal få til noe på et lavere budsjett.
  14. Var i Sverige for en god måned siden med en C50 på rifla og XM30F i hånda. Syns det var en fantastisk kombinasjon, finner dyrene med den termiske og ser detaljene med C50en. Og ganske kjekt å kunne se farger gjennom siktet helt til det er for mørkt. Jeg ville heller hatt en "billigere" termisk spotter og en C50 enn å bare ha et termisk sikte.
  15. Var innom en butikk i Rogaland, han forventet ikke å få inn tennhetter før Q2 i 2024
×
×
  • Create New...