Jump to content

Jørgen Krag

Members
  • Posts

    250
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Jørgen Krag last won the day on February 16 2018

Jørgen Krag had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jørgen Krag's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • Very Popular Rare
  • 10 years in
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post

Recent Badges

134

Reputation

  1. Primærstabilitet: hvor lekent/«ustabilt» skroget føles sekundærstabilitet: hvor mye som skal til før skroget faktisk tipper rundt
  2. det der er en «Dag», ukjent modell. De fleste ordentlige havkajakker er lagd for å få med seg 50-100 kg bagasje, om du veier 90 eller 120 har lite å si, om du ikke er avhengig av å ha med maks nyttelast (i kg, vanligvis er det volumet av bagasjen som utgjør begrensningen)
  3. Ekstremt lite å gå etter der, mulig et bilde vil hjelpe noen. Generelt er aldri vekten et problem for en kajakk, brukerens lengde (i beina, gjerne kombinert med skostørrelse) kan utgjøre et problem.
  4. Det er dialog nå, på de nyere videoene, ja, men det var det ikke før.
  5. Vel, når det begynner å ulme tar det relativt kort tid å juridisk sett få på plass en mobiliseringshjemmel (mobiliserte 50-åringer er absolutt en greie i Ukraina, ikke så mange i skyttergravene, men i alle andre funksjoner), det tar fort en del lengre tid (varemangel, internasjonal etterspørsel i usikre tider) å skaffe 200.000 erstatninger for AGene vi destruerte. Det går an å ha to tanker i hodet samtidig. Å ikke kappe opp Ag3 hadde vært svært lavthengende frukt man av prinsipp burde høstet.
  6. «Tapping» på magasinet har gått ut av militær doktrine i Norge. Erstattet av å dra i magasinet for å kjenne at det sitter. Grunnet at om du dasker for hardt til magasinet i kampens hete med sluttstykket i bakre stilling risikerer du å bryte det forbi låsesporet med all dævelskapen det medfører. I tillegg var det kanskje noe med bøyde magasinlepper om sluttstykker er i fremre. Apropos nesten ingenting.
  7. @M67 at forsvaret vårt er altfor lite på de fleste måter, og spesielt på personell er nok mange enige om. Det samme gjelder at de som skal forsvare landet fortjener noe bedre enn AG3. Nå er riktignok mobiliseringsforsvaret avviklet, men Norge har allikevel en hel haug med personell i alderen 18-60 med militær utdannelse. (Alle ukrainske menn i samme alder ble nektet utreise fra hjemlandet da fullskala invasjonen var et faktum.) En kategori personell som relativt raskt kunne blitt mobilisert (vi bruker fem uker på å trene opp ukrainske soldater i England - hovedsaklig uten tidligere militær erfaring). Vi har ikke HK416/MP7 til en brøkdel av disse. Vi hadde nok brukt lenger tid på å skaffe våpen (og annen utrustning) til alle de vi hadde mobilisert enn på å trene de opp for fronten (si vi hadde brukt 5 uker). At vi i lys av dette hverken har kjøpt flere HKer ELLER evnet å ta vare på AG3 synes jeg er håpløst. At vi skroter mini14 og valmet petra er en helt annen greie. AG3 er fremdeles et brukbart våpen «for nødsfall i en kortere periode». Kamret i fremdeles kurant NATO-ammunisjon og et våpen mange har utdanning i. At konkurranseskyttere som kan velge velger bort 90% er helt irrelevant. Til de fleste militære applikasjoner holder det i massevis at våpenet sier pang hver gang du drar i avtrekkeren og samler innenfor 7eren på DFS-skiva på 100 m. Man trenger et driftsikkert våpen, selvfølgelig ØNSKER man et lettere, bedre våpen i et annet kaliber, men det er GODT NOK så lenge alternativet er at alle mann må dele som fins i våpenskapene hjemme hjemme. Som andre viste til lenger opp: i Kyiv ble det delt ut AK47, en plattform fra 50-tallet. En annen sak er hvor lenge disse våpnene hadde trengt å virke: mange hadde nok ganske kjapt blitt ødelagt Eller tapt. Resten hadde man forhåpentligvis etterhvert fått byttet ut til noe bedre. Hva hadde det kostet oss EGENTLIG å sortere ut det verste, lagre resten sammen med magasiner og ammo, om vi ser bort fra internfaktureringen?
  8. Det ingen har nevnt er hvor beviselig det er at ikke en annen jeger (eller tyvjeger for den slags skyld) ikke kan ha avfyrt et slikt skudd. Jeg vet ikke hvor tett befolket det aktuelle området er med jegere, men ser for meg at det burde være godt gjort av SNO eller andre å bevise at det IKKE har vært andre folk i terrenget som like gjerne kan lage smell og rikosjetter.
  9. Jeg skal ta en liten råsjans her og sette 25% av den siste lønnsutbetalinga mi på «ja».
  10. Mulig at denne modifikasjonen vil ordne det, om du har en affinity. Det er uansett plenty våpen du kan gjøre det på
  11. Åjoda, søk opp ghost loading. Fungerer ikke på alle modeller, men mange nok. Der det ikke fungerer kan det ofte fikses med dremel.
  12. Hvor mange av de som debatterer her inne har jobbet som, eller virket med, skarpskyttere?
  13. Jeg har aldri påberobt meg å være politi. Jeg bare vet nok om polititjenesten til å vite at det er altfor mye jeg ikke vet til at jeg skal uttale meg skråsikkert om hva de burde eller ikke burde kjøpe.
  14. Folk forstår ikke mer av arbeidet som gjøres selv om de betaler for det ønsker å mene noe, ja, men det betyr ikke at man vet hva man snakker om.
×
×
  • Create New...