Jump to content

znopi

Members
  • Posts

    755
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    32

znopi last won the day on December 11 2023

znopi had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

znopi's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • 10 years in
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post

Recent Badges

1.2k

Reputation

  1. Kom påfyll av snø i helga. Fortsatt jaktbart (ikke for mye snø), så vi lot oss friste av litt rådyrjakt. Lang historie kort: Fikk ett rådyr, bukkekje, på 100 meter (veldig cirka) som stoppet litt opp med vitale deler godt synlig. Ned etter underkant av 10 meter flukt. Dreveren på fallet etter 10 minutter, stor stas Lunge inn, delvis bog ut. Pent slakt. Kaliber og kule: 7x57R og 140gr Nosler E-tip.
  2. Rådyrjakt for 2dager siden. Jeg og dreveren min ut i kulda for å prøve lykken. Startet med los som ble tap etter 2 timer. Prøver nytt slipp i annet terreng. Los her også, etter 10 minutter søk. Losen kommer rette veien slik jeg har plassert meg. Ser 2 rådyr krysse jordet omtrent 160 meter fra meg i god fart. Ja det var det, tenkte jeg. Og starter må gå mot der det krysset for å få tak i hund. Men bråstopper da det kommer "noe" løpende i skogen langs jordet. Losen kan jeg høre ganske godt nå. Ut fra granskogen hopper det frem ett rådyr bare 5 meter fra meg. Rådyret, ett bukkekje, bråvender og da skyter jeg. Treffer nakke, og rett ned i smellen. Pent slakt, om vi ser bort i fra nakke/hals. Dreveren var på fallet etter 2 minutter. Kjempefornøyd med hunden som overøses med skryt. Kaliber og kule: 12/70 og Kent Impact Tungsten Matrix no1.
  3. Samme her, Får en langt billigere løsning enn en ferdig pakke (nå er det noen år siden, da prisene var noe lavere, men uansett.....). Ja, det er Lego (kan selvfølgelig være unntak, men ikke opplevd trøbbel selv)
  4. znopi

    Elgjakta 2023

    Sitter på post i dag. 15 minus. Bandhund drev og ei ku som er igjen på kvota. Det blir ett langt drev hvor det må brytes en gang på grunn av feil elg (okse). Da det igjen må brytes (rådyr), er det ikke mye igjen av dagslys, og det vurderes om vi ikke bare skal gi oss for dagen. Da kommer det ei elgku gående på andre siden av hogstfeltet hvor jeg er på post. Avstanden er 120 meter når kua stopper opp og jeg skyter. Blir stående litt å svaie etter skudd, prøver å gå men velter med stive bein. Bog inn og ut. Kaliber og kule: 9,3x62 og Hornady GMX 250gr
  5. Ute en tur med dreveren min, bare vi 2 Starter med los ganske tidlig, og kort tid etter uttak kommer ett kje i full fart mot meg. Bråstopper 20 meter fra meg, vinkler unna og løper videre, men stopper omtrent 60 meter unna for å se i min retning. Det blir skuddsjansen min, og kje velter omtrent 5 meter etter skudd. Bukkekje, lunge inn og bog ut. Dreveren min er på fallet etter kort tid. Masse skryt og kos til hunden (viktig ) Kaliber og kule: 7x57R og 140gr Nosler E-tip.
  6. Rådyr action i helga. I går kom dachsen med ett kje foran seg, og jeg fikk skutt på omtrent 15 meter. Ned i smellen. Dachsen bustet heftig da den ankom fallet, men jammen kom det ett rådyr til med dreveren min bak i full los, vinklet av før det kunne bli skuddsjanse, og guffet på videre. Men dachsen ville ikke ha noe av at en drever driver alene, så den hektet seg på losen den også Losdyret blir felt på en post ikke lenge etter, en spissbukk. Og der ble begge hundene våre koblet. Kaliber og kule: 12/70 og Kent Impact Tungsten Matrix no1.
  7. Ser ut til å være .270. Kan bare finne den kula i det kaliberet. I 6,5x55 er det vel 127gr med nevnte kule, men ja: med langt nok løp kan vel det bli tilsvarende hastigheter (om man ønsker å drasse rundt på ekstra langt løp da).
  8. Gratulerer Hvilket kaliber er det snakk om (imponerende hastighet)? Har brukt 6XC med 80gr GMX på bukkejakta i år, og med hastighet på V0: 1030ms, var jeg spent på resultatet. Med 4 felte bukker er grunnlaget syltynt, med jeg ble motivert til å fortsette med kula. Skuddskadet kjøtt og fluktavstand var bare gulle godt. Skitt jakt videre
  9. Det er vel det eneste sikre en kan si om saken Mange forhold som spiller inn, og summen av disse gir vel utslag på kvaliteten på viltet. Har deltatt på en del møter angående elgforvaltning, og de med formell kompetanse på området er vel de minst skråsikre. Så er det de som ser alt i svart/hvitt som har alt klokkeklart Uansett, en liten anekdote fra da den magre kua ble felt. Fra post som felte kalven til kua: "jævlig dårlig ku, stakk av når kalven fikk trøbbel". Senere når jeg meldte om at kua er felt, og antydet at den er undervektig (fra samme post): "fan ikke rart som hu der flyr villmann rundt i skauen, blir ikke feit av det".
  10. znopi

    Elgjakta 2023

    Gråhunden min hadde uttak på okse, ku og kalv. Kalven blir felt like etter uttak av post, men hunden får ikke med seg det, og reiser etter kua og oksen. De går omtrent 2 km i terrenget før det blir stålos. Smyger innpå og får øye på kua, oksen står bak en del busker og kan bare se omrisset. Nå har vi ikke voksen okse lenger på kvota, så det er kua jeg går for. Omtrent på 100 meter får jeg inn ett skudd, bog inn og ut, kua rett ned der hun står. Legger merke til at denne kua er mager. Tror ikke ho hadde klart vinteren. Etter skudd så reiser oksen med gråhunden min laaaangt avgårde, og jeg får kobla utpå kvelden til slutt. Kaliber og kule: 9,3x62 og Hornady GMX 250gr
  11. Rådyrjakt på vinterføre i dag. Fikk los med dreveren min, kje og geit. Kje blir skutt på post. Dreveren fortsetter etter geita, og ho kom på 40 meter omtrent. Fikk skutt, lunge inn og ut, geit løper 30 meter omtrent før hun velter. Innskuddet så ut til å sitte litt langt bak, men det var litt vinkel, så utskuddet var nærmere bogen. Ikke noe vom/spiserør skade, heldigvis. Dreveren var på fallet etter 3-4 minutter, stor stas og skryt til hunden. Kaliber og kule: 7x57R og 140gr Nosler E-tip.
  12. znopi

    Elgjakta 2023

    Kviga ble veid dagen etter, 82 kg. Hadde vært fin vekt for kalv, men ikke for kvige 1,5 års. Lungeskudd ga fint slakt med lite skuddskadet kjøtt i bøtta, kanskje ett sted mellom 0,5 og 1 kilo.
  13. Rådyrjakt sist søndag. Dreveren min og en dachs hadde los på flere rådyr, og losene gikk i hverandre, så det var en smule kaotisk. Men vi fikk felt 3 rådyr, 2 kje for dachsen og jeg fikk skutt en liten bukk (uten horn) for dreveren min. Sleper fortsatt på rifla i 9,3x62 (fortsatt noe elgjakt innimellom), men i dag skulle jeg hatt kombien med, da det kom en rev på 10 meter før bukken dukket opp på 60 meter. Reven i full fart forbi, noen minutter etter kommer bukken med dreveren min ikke langt bak. Fikk felt bukken, lunge inn og ut, løper 20 meter omtrent før den velter. Kaliber og kule: 9,3x62 og Hornady GMX 250gr
  14. znopi

    Elgjakta 2023

    Elgjakt igjen. Gråhunden min har uttak og det går unna. Vi er bare 3 jeger og 1 hund, så det glipper mellom de postene som var satt ut. Ingen hadde sett elgen som var i los da vi måtte gjøre en ompostering etter hurtigmetoden, men spor kunne tyde på lite ungdyr eller enslig kalv. Losen har stått en halvtime når vi har fått ompostert. Når jeg skal starte å gå innpå losen, begynner det å gå igjen. Mulig ene posten ble oppdaget når han satte seg i nærheten av der losen står, uansett, rett mot meg kommer det i ganglos. På 80 meter får jeg skudd på ei lita kvige, lunge inn og ut. Kviga løper omtrent 30 meter etter skudd før ho deiser overende. Gråhunden min er på fallet og alt er bare velstand. Kviga ikke veid ennå, men tipper på 80 til 90 kilo, ikke stor. Kaliber og kule: 9,3x62 og Hornady GMX 250gr
×
×
  • Create New...