Jump to content

T3 Varmint

Members
  • Posts

    273
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

T3 Varmint last won the day on November 28 2020

T3 Varmint had the most liked content!

Recent Profile Visitors

941 profile views

T3 Varmint's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

56

Reputation

  1. Pellets var strødd ut på egna plass. Reven kom den, og gubben gjorde seg klar. Valg av rifle fra våpenskapet blei i det strålende revekaliberet 358win. Kom i posisjon og fikk reven i siktet, fulgte med til den stoppet opp med siden til. 225 grs kule mot 5,7 kg rev. Kanskje ein ujevn kamp.
  2. Løfter denne. Noen som har tips til hvor en kan få tak i ny avtrekkerbøyle med et klassisk utseende ?
  3. Noen som veit hvilken art dette er?
  4. T3 Varmint

    Zeiss HT

    No er vel ikkje han kjent for å presse prisene ned akkurat… Litt undersøking så får ein tak i den 9-10k under den prisen.
  5. Januar har vert ein kald periode med frost og snø på Vestlandet. Og eg skulle tru det ville komme rev på åte. Men det har ikkje vert rev eller spor å sjå i nærheten av åte... Men så kom mildværet og eg ser igjen rev. I går kveld i 24-tiden blei eg sittende å sjå på ein rev så holdt seg i et område ca 200m unna. Etter ei stund kom det enda ein rev. Mulig løpetid? Men holdet var for langt og dei beveget seg til slutt lenger vekk og ut av syne. Eg hadde åpnet vinduet for å vere klar, og skulle til å lukke vinduet når eg såg ein skygge ved hundepellets’n ca 80 m unna. Hvor kom den fra? Uansett blei rifla forsiktig lagt til rette i vinduet og få sekunder etter låg reven nr 5 for sesongen i stabilt sideleie. Ei tispe på 6,7 kg som var noe mørkere over ryggen en dei andre.
  6. Hei. Blir hodeskallene skadet når måren fanges i feller? (Eventuelt noen felletyper som anbefales i forhold til det) Kunne tenkt meg ein skalle fra mår og vurdere å kjøpe ei felle for å forsøke meg. Ser aasebøfella er til salgs et par plasser og synest den ser enkel og grei ut..?
  7. Ny rev i bakken. Denne beveget seg litt akkurat i det 17hmr’n smalt og ramla overende for så å kravle/sprellet avgårde i retning vekk fra meg. Såg ut som skuddet havnet litt langt bak men tok i ryggraden. To nye skudd fra dårlig vinkel og reven såg ut til å roe seg. Etter å ha hatt reven urørlig i siktet i ca 1 min gikk eg ned og kledde på meg sko og jakke. Når eg kom ut var ikkje reven å sjå. Heldigvis fant eg den raskt 50-60 meter fra skuddplassen. Ny kule og det var game over. Hadde den kommet seg 1 meter til hadde den havna ned i ein gjengrodd bekk og vert veldig vanskelig å finne. Som rev nr 4 med 17hmr gav det meg ein vekker om hvor liten margin ein har med dette kaliberet. Holdet på det første skuddene var bare rundt 60m, men skuddplasseringen var nok ikkje den beste. Heldigvis endte det godt (for jeger) Resultatet ser ein under. Hannrev på 5,5 kg.
  8. Grattis Castor Eg var også heldig med rifla i kveld. Uten å kjenne like mykje på naturkreftene som deg.. Tok ein rev med 6,5’n som nevnt tidligere, og hadde tru på at det var minst ein til i området. Så restene av Coop hundepellets posen blei strødd ut litt strategisk 60-80 meter fra huset der det kommer litt lys fra fastmontert utelys. Og i 22-tiden i kveld var Mikkel på plass. Regn og litt vind kamuflerte soveromsvinduet som sakte glei opp. 17hmr’n var skutt inn dagen før og kamra med 1,1 gram TNT prosjektil. Reven var ikkje av den stillestående typen så det gikk et par minutter før den stoppet et sek. med bredsiden til. Et dempa skudd og reven låg urørlig igjen. Etter ca 10 sekunder stillhet var det vist plutselig litt liv igjen i revekroppen som begynte å sparke ukontrollert rundt. Eg spanderte ei kule til og det blei stillt. Ein fin hannrev på 7 kg Hvor rask må ein være med å flå reven om ein skal ta vare på skinnet ved ca 5’C ?
  9. Handlet med jaktfall for ca 1 uke siden og fikk pakken i posten etter 4-5 dag. Så ingen ting å utsette på handelen. Har også handlet tidligere uten noe problemer.
  10. Rev nr 2 i høst. Dumper ein del hjorte avfall i utmarka ca 150 m fra huset gjennom høsten. Og har sett rev i området fleire ganger. Men avfallet ligger litt i skjul så for å få reven ut på åpen mark blei det investert i Coop extras billigste hundepellets. Strødde utover ca 1 kg der måneskinn og veilys kom til. Og i natt i 24-tiden kikket eg ut av vinduet og fikk sjå ein iherdig skygge som trasket målbestemt rundt i området med pellets. Rifla blei lada og demper skrudd på. Vinduet glei sakte opp og rifla lagt med støtte i vinduskarmen på ein ankel-pøl. Holdet var ca 120 m og lyset var ikkje meir enn det måtte være. Prøvde først med 12x forstørrelse men måtte ned på ca 9 for å ha lys nok. 6,5 mm (eller egentlig 6,7mm) bly og mantel blei sendt avgårde og slo reven rett i bakken. 10-12 hunde-pellets blei med kulen og lungerester ut av kroppen.. Knall og fall og innkassering av 300kr fra det lokale saue-laget i området. Flott tett pels, men såpass med skuddskader at det ikkje blir tatt vare på noe skinn.
  11. Norma as - skytterlag ser ut til å ha på lager. Produktnavnet 813400
  12. Hei Ladebenken. Har du testet ekspansjon på 129 Interbond i lavere hastighet enn 646m/s?
  13. Hei Noen som har erfaring med bergans militær buksen som selges på magasinet.no? Finner lite info om den andre plasser på nettet.. Skal vere slitesterk og 20 000 mm vannsøyle. Vurdere å kjøpe ein til jakt på våte dager. Ønsker ei bukse som ein kan krype og stå med knærne ned i våt bakke uten å bli våt gjennom.
×
×
  • Create New...