Jump to content

jorgenwa

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

jorgenwa's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Foringsautomaten har jeg også hørt mye bra om. Har lest at noen også bruker den på reveåtet med pellets. Da tror jeg det blir et åtelys fra biltema på meg, og så er det bare å krysse fingrene ☺ Takk for alle svar!
  2. Det jo veldig billig, så om det ikke skulle holde mål er det ikke helt krise... Har du også settet med ekstra lys montert, porkpicker?
  3. Her om dagen var jeg innom Biltema og fikk se de selger åtelys... http://www.biltema.no/no/Fritid/Jakt/Utstyr/Atebelysning-2000034753/ Noen som har prøvd dette?
  4. Bare hyggelig. Som jeg sa, så er det godt mulig det er lov å jakte i vannet, men dette må du undersøke siden grensene er tegnet i vannkanten.
  5. Hei Grensen for grunneiers jaktrett mot vann er beskrevet i §32 i Viltloven. https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1981-05-29-38/KAPITTEL_7#KAPITTEL_7 Grensene er fastsatt i Vassdragsloven. https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1940-03-15-3 Grensene for naturreservatet finner du her, du ser de også på norgeskart.no https://lovdata.no/dokument/MV/forskrift/1996-12-20-1278 Sånn jeg kan forstå det gjelder grunneierens jaktrett til midt i bekken og tvers over vannet til grensa på motsatt side ved Akerhaug. Grensene slik de er tegnet inn på kartet som følger jaktkortet, gir deg dessverre ikke rett til å jakte i vannet. Dette finner du jo fort ut av ved å kontakte selger av kortet.
  6. Fant en link som kan hjelpe deg litt å se om kolben er for lav, for høy eller akkurat passe når du har hagla montert. Jeg syns ikke du bør vurdere en rechts hagle selv om den har en ganske rett stokk. http://www2.huntercourse.com/newfoundla ... =7&page=13" target="_blank Denne kolbeforhøyeren monterte jeg på hagla mi, men det går også fint med en trebit, papp eller noe annet som tapes fast på kolben. Så sant kolben er for lav i utgangspunktet. http://www.finn.no/finn/torget/annonse? ... e=44472525" target="_blank
  7. Hei. Jeg kjøpte min første billige hagle hos en av de store kjedene . Var veldig fersk og spurte selgeren spesifikt om hagla passet meg, hvilket han sa den gjorde. Det var ikke mye stas på skytebanen før jeg fikk montert justerbar kolbeforhøyer. Etter det ble det ganske greit. Mitt råd er å dra til en børsemaker/våpenforhandler som kan gi deg gode råd om hva du skal se etter når du skal velge hagle. Med en hagle som passer vil du få en mye morsommere start på skytingen. Jeg mener det ikke er så nøye hvilket merke det er på hagla, det er mye bedre at den passer. Børsemakere pleier også å ha billige hagler og kan i tillegg hjelpe med tilpasning.
  8. Jeg hadde satset på å ha en kikkert til hver av riflene. Du kommer helt sikkert til å få en favoritt blant de tre og da ha Zeissen på denne. Det dukker stadig opp billige kikkerter av kjente merker på finn, og hvis du får tak i to med samme diameter på mellomrøret kan du, om behovet melder seg, likevel bytte mellom riflene forutsatt at montasjen er høy nok. Dette er naturligvis heller ikke optimalt, men baser og QRW-montasjer blir fort tusenlapper som du heller kan kjøpe brukbare kikkerter for.
  9. Den er åpen mellom 11.00 og 15.00
  10. Her er forskriften om vern av Ytre Hvaler nasjonalpark https://lovdata.no/dokument/MV/forskrift/2009-06-26-883 Her finner du vernekartet det er referert til i forskriften http://www.nasjonalparkstyre.no/Ytre-Hvaler/Verneomrade/ Såvidt jeg kan skjønne er det bare i Sone B det er jaktforbud. Håper dette var litt til hjelp
  11. Jeg har en Escort Silver Select jeg kjøpte for et par år siden, og jeg angrer på at jeg ikke kjøpt brukt til samme pris i stedet. Jeg har forsåvidt ikke skutt så mye med andre hagler at jeg kan sammenligne så mye, men noen meninger har jeg gjort meg. Den første gangen jeg prøvde jaktskudd i børsa gikk begge på likt, men det har ikke vært noe problem etterpå. Reimfestet foran har løsnet, og jeg kunne godt tenkt meg ejektor. Ellers er hagla tung som en dregg og det hadde vært behagelig med en lettere en når jeg er på jakt. Bortsett fra dette har den fungert fint, og det er ikke hagla sin feil at jeg ikke skyter 25 av 25
  12. Det kan se ut til at det er muligheter... http://lovdata.no/dokument/MV/forskrift/1992-12-04-930" target="_blank
  13. Der har jeg også leid kano. Ligger fra 1120,- og oppover
  14. Jeg har lånt en Jerven Thermo Extrem av en kompis noen ganger og brukt den i kombinasjon med en billig vår/sommer/høst pose og sovet som en stein i godt under 15 blå. Knallfin pose mener jeg, men det jeg synes er noe herk er at den og soveposen tar så stor plass i sekken, man må jo ha dobbelt opp av både pose og vekt... Nå har jeg en Isbjørn Barents som holder i massevis. Man kan fint dra det litt lenger enn opgitte 10 minus med ullundertøy, en tynn silkepose og bål, og det holder i massevis for min del.
×
×
  • Create New...