Jump to content

longsjott

Members
  • Posts

    66
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

longsjott's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Reputation

  1. Akkurat. Og det er fordi det ikke står noen steder at : "revolveren skal følge kravene til grovpistol når ikke annet er beskrevet ", det skal derfor kun ses på siktemidler og skjefte når det henvises til ISSFs reglement, som det også står i det nasjonale reglementet.
  2. Vel, din påstand er at: "revolveren skal følge kravene til grovpistol når ikke annet er beskrevet ", reglementets påstand er: "Siktemidler, og skjefte i hht. ISSFs bestemmelser for 25m grovpistol ". Jeg ville holdt meg til reglementet.
  3. Her mener jeg at du tar feil, Paragraf 8.25.7.1.4.1 henviser på hva som er likt med 8.4.3.1, nemlig : "Siktemidler, og skjefte i hht. ISSFs bestemmelser for 25m grovpistol, ref. ISSF 8.12 og 8.13, dog ingen krav til avstand mellom siktemidler (sikteradius) pga. fri løpslengde." Og det sies spesielt at: "Ingen begrensing på løpslengde og totalvekt." Altså skal siktemidler og skjefte være i henhold til ISSFs regler mens de andre kravene blir beskrevet i de nasjonale reglene. Ut fra dette mener jeg at det kun er for fin- og grovpistol at det er krav til: "Senterlinjen i løpet skal ligge over huden (mellom tommel og pekefinger) på skytehånden i normal skytestilling."
  4. Hei magnumforce Du har ikke skrevet noe om hva du har tenkt å bruke denne ladningen til, men hvis den er tenkt for konkurransebruk innen NSF så er den ikke lovlig da det er et krav til kulevekt over 140 grain. Du kan selvfølgelig trene med denne ammunisjonen, men den er ikke lovlig i magnum1. Bare så du ikke bruker tid unødvendig hvis den var tenkt til magnum1
  5. Hassel, har du sendt kjøpstillatelsen din til HH slik at de kunne sende denne til våpenkontoret ditt. Eller er det våpenkontoret som har utstedt et våpenkort bare på grunnlag av en dansk eksport tillatelse. Det skal da ikke kunne utstedes våpenkort før det foreligger den originale kjøpstillatelsen i utfylt stand? Har HH virkelig en mulighet for å få utstedt et våpenkort i Norge uten vanlig dokumentasjon, eller er det gjort en feil på våpenkontoret?
  6. For å være litt pirkete, 45 Long Colt eller .45 LC er er patronkaliber og ikke et våpen. . 45 LC er et kaliber som for det meste brukes i CAS skyting og da med svake ladninger som absolutt ikke holder Mag2 krav, det er vel dette Hawken54 viser til. MEN .45 LC er en patron som uten problemer kan lades til Mag2 krav og godt over det, og det er noen som bruker dette i Mag2. Her må det bemerkes at ikke alle våpen i .45 LC, er egnet til harde ladninger. Så til Fedda og hvor de forskjellige revolverne kan brukes, jeg går ut fra at du skyter under NSF siden du henviser til Mag1 og Mag2, de aktuelle klassene er: - revolver - cal. .38 - .455, ikke magnumladninger - mag1 - cal. .357 - .40, faktor over 190 - mag2 - cal. .41 - .505, faktor over 275 Det er da ikke noe problem å anskaffe et våpen i .357M til Mag1, og det våpenet du har kan ikke brukes i Mag1.
  7. Hei, kjetilbork Svaret er vel egentlig gitt i innleggene over, men for å samle trådene litt. Nei, .22LR og .22Short går normalt IKKE om hverandre i forhold til våpentillatelse fra Politiet. Dette fordi det ikke lenger finnes noen program som skytes med .22Short ( med et mulig unntak av sivilpistol 1 innen DSSN). NB!! Det er også slik at hvis du får kjøpstillatelse og anskaffer en pistol i .22Short, og det i ettertid viser seg at du ikke skulle hatt våpen i dette kaliber (det er likegyldig om feilen er oppstått på grunn av feil i klubbdokumentasjon eller at ikke våpenkontoret har hatt kunnskap om kaliberkrav) så skal våpenkortet bli tilbakekalt, og våpen i .22Short er normalt vanskelig å få solgt.
  8. longsjott

    1911-tråden

    Blir alltid litt fasinert av bombastiske utsagn, og begynner derfor å surfe litt på nettet for å se hva som står. Finner disse sidene: http://www.pvas.no/agenturer/sps http://nitro-armasdefuego.blogspot.no/2 ... e-los.html De indikerer at SPS pistolene håndbygges i spania av børsemakere fra de nedlagte våpenfabrikkene astra, star og lama, og tildels bygges på bestilling. Når det gjelder hvilke våpen som blir produsert i filippinene, så produserer armscore bl.a. for STI og Auto Ordonance. For sti produsere de modellen Spartan, så siden STI har denne i sitt program går jeg ut fra at det ikke bare er dårlig kvalitet fra filippinene. Hva er begrunnelsen for "montert på filipinene = jeg kjøper det ikke" ????
  9. longsjott

    1911-tråden

    Det er da flere, Pedersens Vaapenlager fører SPS Falcon Master, tror også Børselars har disse, og det er jo et godt alternativ.
  10. longsjott

    1911-tråden

    Dette er da en 5" pistol. Har selv absolutt sansen for 6" 1911 pistoler, men har ikke sett at Sig Sauer produserer noen. Har du sett noe som indikerer at Sig lager 6" 1911???
  11. longsjott

    CZ SP-01 Shadow

    TS ønsker å bruke pistolen i grov og militær, med en avtrekksvekt på ned mot 1000g vil den være ulovlig i militær. Nå er det min mening at et godt SA avtrekk mellom 1400 - 1500g, kan være veldig konkuransedyktig både i militær og grov, så gå for det.
  12. Nå ble denne tråden bare rar. Trodde ikke den handlet om hvordan kruttet var oppbygd, men om hvordan produsentene fastsatte minimums og maximums ladninger for de forskjellige kruttkvalitetene i tabellene sine. Og når det gjelder max oppgir Vihtavouri at de bruker den av enten CIP eller SAAMI-standarden som har lavest verdi, så tester de ut i laboratorium etter CIP-standard hvor mye av den enkelte kruttkvalitet som må til for å oppnå dette trykket, og settes dette som maximumsladning. Vihtavouri oppgir ikke hvordan de kommer frem til minimumsladning, men sier at en reduksjon på 5% gir en reduksjon i trykkoppbygning på 10% og bare en reduksjon på 3% på utgangshastighet. I tillegg anbefaler de en reduksjon i ladningen på 15% hvis man ikke har data for minimumsladning. NB! må i tillegg få påpeke at brennhastighet IKKE måles i psi, men i m/s da det er en hastighet.
  13. Man har en viss peiling, max er CIP-standard (dette er et eksakt tall for hvert kaliber, for 9x19 er dette 235.00 MPa (34,084 psi)). At jeg skrev "det ser ut for at de starter 5-10% under max" , var bare en rask hoderegning på 9mm ladetabell hos vihtavouri, ikke noe de oppgir. Og, ja, selvfølgelig tester de ladningene, det er oppgitt for hver eneste ladetabell, løpslengde, tennhette og hylsefabrikat. Mye interessant lesing på internettet.
  14. ok, razumny, ser den, men siden jeg fikk den asosiasjonen, vil jeg allikevel advare mot blanding av krutt. At ikke krutt er et grunnstoff er jeg også klar over. Ja, man kan kalkulere seg frem til ladninger med utgangspunkt i måleverdier for bestandelene, men TS spørsmål var hvordan produsentene kom fram til sine verdier og jeg refererte hva jeg fant hos vihtavouri.
  15. Huf, huf, dette høres ikke bra ut, å foreslå litt av det stoffet og litt av et annet stoff, altså blanding av flere krutt for hjemmelading det er ikke noe man bør antyde som løsning. Når det gjelder hvordan produsentene kommer fram til max og min ladninger, så oppgir vihtavouri at de har lagt sin max ladning opp mot CIP standarden for de forskjellige kalibrene ut fra laboratorieforsøk med kammertrykksmålinger etter denne standarden. Vihtavouri oppgir ikke hvordan de kommer frem til min ladninger, men det ser ut for at de starter 5-10% under max fordi en da med det som utgangspunkt kan finne en god ladning, min ladningen må ikke være for lav for man vil beholde de egenskapene som skal være i patronen. NB! Det er ikke lurt å gå rett på max, fordi det er mange ukjente variabler i ladekomponentene, for eksempel kan hylser fra forskjellige leverandører ha forskjellig tykkelse og utforming og derfor gi ulikt «kammer», så dette kan gi endret trykk, begynn på min ladning.
×
×
  • Create New...