Jump to content

Jotto

Members
  • Posts

    75
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jotto's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

2

Reputation

  1. Tja…… jeg har nå to esker med løse kuler, såååe……… de finns nå. Kan sikkert selge til noen som føler de vil ha.
  2. Lite aktivitet i tråden nå….. noen her som har prøvd 175 TBBC?
  3. Har skrevet det tidligere,men det tåler å gjentas. Har god erfaring med 150grs Scirocco på elg og gris-de dør......uten protester. 120grs Vmax er katastrofe for reven. Den kan kanskje være brukandes på annet mindre, tynnskinnet vilt. Her nord er det kun ett annet "mindre" tynnskinnet vilt (sjøgående), og der er det etter boka ikke lov med 120grs. Dog er jeg heeelt sikker på at den fungerer utmerket til dette formålet Trives godt med kaliberet. Blir det som tas med etter grisen om få dager.
  4. Nå, ble det noe vilt? Har kun erfaring med denne i 9,3. Noen dyr siste tre år,konsekvent gjennomskyting og død elg, stort sett der og da. Normale slakt. Knall presisjon. Du som har prøvd den i 7mm, har du funnet den i løsvekt?
  5. Du må ikkje høre på Morken, han er like solgt ang Swaro som meg.! Siktet skal du ikke gi mere enn maks 7 for. Tilsvarende sikte, pent brukt med lys-om det betyr noe- går for 7500-8500,- Amatørs forslag er også et meget godt sikte.
  6. Se der, her kom det ting,ja! Bra. Mtp hvor jeg bor, ser jeg på kjøtt-hjem-løsning som noe uaktuelt. Iom at her er lite annet av noe størrelse som er jaktbart i noe antall med unntak av sel/elg, hadde det vært moro med noe annet innimellom. Type gås/hare på øyene, samt litt annet småvilt, finnes jo, dog er det stort sett bare de to førstnevnte en er garantert mer enn en jakt/skuddsituasjon pr dag. Et godt element er også å få se andre steder og møte en annen jaktkultur. Afrika er sikkert greit det, har dog liksom ikke fristet så stort så langt...... Type cullingjakt høres jo greit ut. Opplegg med fast pris, uten noe økonomisk tenkearbeid underveis, er å foretrekke. Så får man kanskje heller råd til en lengre tur, evt flere turer Fortsett å komme med innspill/forslag!!
  7. Hei dere reisende. Kort spm : HVOR tenker dere man får mest jakt for pengene? Rammefaktorer f.eks: -Innad i Europa -Flest skuddmuligheter (vi snakker riflejakt) -Max 15.000 i totalbudsjett Jeg har ingen mål om noe trofejakt, om det er sjakal,kanin,rev, eller andre firfotinger er ikke nøye.
  8. Tja, spørs litt hva du skal jakte. I godt lys, duger det meste som er mekanisk pålitelig. 1,25-4, er en av mine favoritter på de holdene du beskriver. Godt synsfelt, og ikke trenger jeg se gåsa i øyet for å skyte den. Men folk er forskjellig. I tillegg får en lett, fin optikk som ikke ødelegger balansen i børsa.
  9. Hilleberg Unna, har vært mitt "hi" hele året de siste 7 årene. De siste 4 med hund. Lynkjapt og enkelt å sette opp, også med votter og i vind, om det rulles fra rett side. Tåler betydelig mere snø og vind enn Ringstind som jeg hadde en kort periode før. Lite "ting", bare et telt. Er du av typen som MÅ ha stor plass i forteltet - ligg unna.
  10. Har du prøveskutt på forskjellig avstand, og sett hva resultat det gir ift kulebane? Det frister å spørre på den 9,3 ladningen og den 120grs i 6,5, hva du har brukt.
  11. Sel jaktes ikkje, den fangstes-ergo kan det også brukes motorbåt. Uten jegeravgift, men med bestått skyteprøve med godkjent våpen/kaliber.
  12. Jotto

    7x64

    Det kan, for interesserte, rapporteres om at 150grs Scirocco II også går som en stråle.......
  13. Da har mere krutt og kuler passert ut....... 150grs Scirocco II, med N-19/160 bak, leverer førsteklasses samling. Det samme gjør 120grs V-max med N-19 bak-og nesten samme treffpunkt. Norma fmj er like bak, men krever enda noe fintrimming. 162grs A-max samt noen flere står for tur i "testbenken". Generelt sett oppleves 7x64 som et meget behagelig kaliber å skyte med.
  14. Sikkert bare jeg..... Oljer skruene, slik at de tar momentet. Og overdriver ikke tiltrekking. Det har sikkert ikke du heller gjort, bare et innspill. R8 har nedfreste spor for basene, ringene er delt kl 8 og kl 4. R93 har kun et rundt nedfrest hull for en tapp på ringen, ringene delt kl9/3. Jeg liker R93 best. Disse basene gir også mulighet for å bruke Leupold stålringer, samt Optilockringer.
  15. Flott med flere innspill! Og skaffer du deg det du trenger, skal jeg garantere deg jobb, min svigers har dessverre for kvasse tenner..... Ang metoden din, så hadde litt mere spesifikk beskrivelse(tider, for eksempel) samt litt forklaring rundt dette picklesbadet ditt gjort seg. Antar det ikke er snakk om å handle x antall glass pickles....
×
×
  • Create New...