Jump to content

Batman123

Members
  • Posts

    213
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Batman123's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. Er det noen som vet om det er mulig å kjøpe Sauer "over disk" hos skytterkontoret?
  2. Aha. Da betyr det vel egentlig at jeg kan/bør holde på CC'n til vanlig baneskyting med Sauer, men til feltskyting og muligens jaktfelt så kan RDF være et godt alternativ dersom riflestigningen tillater det.
  3. Mange takk for svar. Slik jeg forstår det og etter noe erfaring med Scenar-L, så må da konklusjonen bli: Om du finner den perfekte konfigurasjonen som passer ditt våpen så gir RDF deg god presisjon, stabilitet og flatere kulebane så lenge det ikke er andre faktorer inni bildet som f.eks. løpsslitasje. Er man ute etter en kule som det er lettere å finne en presis ladning som også kan fungere i flere våpen, så er CC det klare valget av disse to. Presisjonen blir ikke nødvendigvis like god som RDF, men den gir deg mer slingringsmonn. Har jeg forstått dette riktig?
  4. Som tittelen sier: Hva er det som skiller disse to? https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=29F2&prodid=16616 Vs. https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=29F2&prodid=13003 Jeg har brukt Custom Competition til DFS-formål i mange år og kan ikke se noen grunn til å betale mer for andre merker. Er vel kun på felt over 500m at jeg har merket forskjell, men det kan vel så være manglende perfeksjonering av ladning til formålet. Jeg må innrømme at jeg ikke sjekket nøye på det store internettet etter dette siden jeg vet det sitter folk her inne med mye kunnskap om lading og ikke minst lading med Nosler.
  5. Her vises de: Crimp die vil "klemme" en "ring" rundt kula. Kun nødvendig dersom kulen har et spor for dette ( og ikke alltid da heller ). Treningskuler har så og si aldri dette. Jaktkuler har av og til dette. Collett die er kort sagt en neck-sizer.
  6. Full sizer-dia presser hele hylsa slik at den kan passe i flere kammer av samme type. Denne trenger du hvis du plukker hylser på banen e.l. Noen bruker kun dette. Her må hylsene smøres på kropp og hals. Neck sizer-dia tar kun hylsehalsen og krever at du har skutt hylsa i kammeret du lader til. Her finnes det "smørefrie" og andre typer. Seater die setter i kule etter ønsket dybde. Ingen smøring her ? Det er disse tre du som oftest benytter som nybegynner ( og erfaren ), så sant det ikke er til noe meget spesielt du skal lade. De fleste sett duger, men personlig har jeg en forkjærlighet for Forster/Bonanza. Jeg ville anbefalt å begynne med et 2-die det med en seater-die og en full sizer-die. For eks. denne, så sant du ikke trenger crimp ( hovedsaklig enkelte jaktkuler ): http://www.hjemmelading.no/65mmx55-swedish/scan/forster-65-mm-x-55-mauser/skan-2-die-sett Du har mye igjen for å lese ladebøker og se instruksjonsvideoer fra annerkjente leverandører. Sikkerhet først. Ikke lek ekspert. Det er det ingen av oss som er. Noen har dessverre også fått lære ting den harde måten. Ikke bli en av de. For eks. denne: oooops. Feil link. Dette vet jeg ikke hva er og den dustete Android dingser min vil ikke fjerne video. Skal fikse dette senere og komme med tett link
  7. Hei. Jeg har Megaline pussestokk og børster ( 6.5 ) fra Skytterkontoret. Er det noen som vet hvor jeg kan få tak i cal .22 børster? Evt. dette settet: Megaline cal .22 børstesett eller en adapter ( gjengestørrelse )
  8. Da er denne på vei http://www.ebay.com/itm/BirchWood-Casey-Tru-Oil-236-6-ml-240ml-Bottiglia-/272360774984?hash=item3f69f79d48:g:ndsAAOSwal5YHHRW Ikke 32oz riktig nok, men blir jo ca. samme literspris når alt kommer til alt. Takker for hjelpen.
  9. Topp. Takk Setter inn hvilken jeg kjøper ila. kvelden.
  10. Topp. Mange takk. Får håpe jeg finner en til 349,99 ink frakt
  11. Så ingen toll altså? Kun moms?
  12. Takk. Noen som vet hva toll for slikt er?
  13. Hei. Felt sesongen og en bløt vinter banker på døren og da må mange stokker oljes. Noen som vet hvor det selges tru-oil i stor flaske ?
×
×
  • Create New...