Jump to content

pluto

Members
  • Posts

    311
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pluto's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Du får ikke til noen subladninger med Maxim demper. Og så ville jeg gått for 220 grains Hornady RN Prøv å start med 10 grain, men du må ha en kronograf. Demperen din funker ikke.
  2. Det er litt for otimistik . .243 er en løpsbrenner p.g.a. forhold hylsevolum og diameter . En utmerket jaktkaliber , men bare for jakt . Vanligvis er en løp utbrennt etter 1500 skudd delvis etter 2000 skudd . Hadde den selv og har begynt å miste presisjon etter ca. 1500 skudd. Hatt pipa mi i 8 år. Og den var brukt når jeg kjøpte den. Jeg har sikkert skutt 2000 skudd med den og vel så det. Må jeg bytte pipe nå når den er utbrent, eller kan jeg bruke den litt til? Hvordan ser jeg at den er utbrent) Kan jo legge til at denne pipa er pusset 3-4 ganger i løpet av disse årene. Så prøver å pusse den litt og ser om det blir bedere.
  3. Her er 19 raske skudd med 55 grs Zmax. Med demper og tofot. Ikke helt lett når det ikke er noe å sikte på. Elektronikk suger. "Litt" vrient å se pga varmen fra demperen var det også. Fin ladning til Blaser`n er 40 grs med 160 vh og en 85 grs winchester PSP. Litt lav hastighet, men du får kulehul størrelse på rådyra om du skyter dem bak bogen. Funker fint på Tiur og veldig bra på papp. Z max er den eneste ladningen jeg har prøvd utenom den med Winchester PSP på 8 år.
  4. Jeg har en MR 223. Skal se til uka om det er noe som går om hverandre.
  5. .30 kaliber i 200 kobber og 170 messing.
  6. Jeg har ikke noe på 308 ennå, men det kommer. Ser at jeg må opp i grains i forhold til 330 som jeg her brukt tidligere. Men fungerer helt greit og fyller helsa bra.
  7. Norsk jakt som har disse. Vet ikke helt hva som er minste hastighet, men skal prøve de på rundt 270 på vilsvin til helgen. Kommer mer av de, men har bare ti stykker igjen som jeg har ladet i 45 blaser. Det kommer mer info når jeg har skutt en gris eller dovhjort med dem.
  8. Og til korporal. Setter du fast en kule i løpet, så ta ett bor. Sveis på en bit så du får det lenger. Sett en bit på tvers, så du får en T. Da kan du forsiktig borre ut senter i kula. Gjør det lettere å dytte ut resten.
  9. De er vel ikke helt på markedet ennå, men det er på vei hit. Kobberkuler og messingkuler. Norsk jakt som har disse.
  10. Tin star N32C er så langt det beste kruttet jeg har brukt til subladniger. Testet litt 30-06, 9.3x62 og 45 blaser i går. Ingen problemer, men litt for lite tid. Fikk bare testet hastighet på 9.3 og der kom jeg opp i 890 fps med 14 gr tin star. Husker ikke kulevekta, men det er en partisan kule jeg hadde liggende. 45 blaser'n hadde ett kuledropp på ca 30 cm fra 50 til 100 meter. Altfor lav hastighet, men skal prøve meg litt mer når jeg får mer kuler til denne. Skjønner forøvrig at dere skal sette kuler bak frem? Eller hva som er hensikten med dette. Jeg bruker kuler som ekspanderer i subhastighet til mine ladniger. (Ikke 9.3 ennå.) men i 30 og 45. I 30 har jeg 170, 186 og 200 grains kuler som ekspanderer og i 45 har jeg 572 grains.
  11. Så er 6,5x55 en stygg patron også.
  12. Ikke den dårligste stokken det der. Gratulerer.
×
×
  • Create New...