Jump to content

Tavi

Members
  • Posts

    155
  • Joined

  • Last visited

About Tavi

  • Birthday 11/07/1946

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tavi's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Tavi

    lyman gen 5 vs6

    Jeg har brukt gen 6 i 3år nå og er veldig fornøyd,den måler opp krutte så raskt at 39-40grs at jeg akkurat har tid til å få kruttet i hylsa,før neste ladning er ferdig,gir en god flyt i ladinga,jeg er veldig fornøyd med den.
  2. ja det er riktig og det grafitpulvere er glattere en glattest,fikk det på fingeren når jeg tok i hylsa det er super glatt,da jeg kjøpte det snakket jeg med han som ekspederte meg,han hadde brukt det på 4-500 hylser og fortsatt ingen problemer,varer kansje 1000-1500hylser.kostet 180 kr på landrø
  3. jeg har bestilt en lee collet die,kommer i posten neste uke fra ebay usa,grunnen er at etter å ha vasket og neck sizet med lyman dien oppdaget jeg at halsen på hylsa ble skjev,har jo hodlt på med lyman die i 223 i 3 år nå og aldri hatt noe problemer slik jeg fikk med den for 6.5-55mulig det er en feil på den men gjordt alt etter boka og vel så det.Den jeg lenket til er en boks med små perler innsat med grafitt pulver som avsettet på inn/utsiden av hylsa da du putter hylsa ned i boksen.
  4. Kjøpte den igår ,fulgte med en rekke verktøy for store og små hylser for meg typisk 223 og 6.5-55,en av de verktøyene som fulgte med er en "fres" for LP large primer pockets,for søkte denne i en engangs skutt Lapua hylse ,det ble rimelig mye spon som kom ut av tennhette lomma,satt in en ny cci large primer den gikk meget lett inn men satt dypt i forhold til ikke freste hylser,så nå lurer jeg på om det er forskjell i strørrelsen på de forskjellige tennhette fabrikantene(diameter) da jeg er redd for att det vil bli lekkasje rundt tennhetta ved avfyring av skudd,om du bruker " fresen" for å rense hette lommene.
  5. jeg kjøpte en boks av denne hos Landrø veldig fornøyd med den,har før brukt en smøretype (husker ikke navnet) men den var i pulver form den nye er mye bedre,i ,mye mindre motstand når carbid knappen skal ut av hylsa.
  6. mitt skjefte kom med en skrue på kolbeforhøyer og integret picatunny skinne foran,eneste tingen jeg lurer på nå er hvor tykt "gods" det er i skjefte for å få festet en reim feste skrue for å få hold til monopodden jeg venter på noen som har noe formening om dette? er det skum eller hulrom inne i skjefte eller er det fast fisk hele veien.
  7. vel det passet bra for min del denne gangen da tørketrommel gikk istykker og madamen ville ha en ny MED engang.
  8. jeg har vørt i den samme klemma ca 2mnd ,men tok en avgjørelse siste uke og endte opp med mcmillan fremfor bolthorn om trent samme pris på de nå skiller ca 1600kr,macmillan med tofot og monopod bak hadde en atlas br10 og monopod er på vei fra usa,jeg tenkte som så at på langhold blir det liggene skyting slik at vekta ikke spiller så mye inn,ender opp med alt på skrudd uten patroner i kammeret på rett under 7kg.Så samtidig på 2 bredvold stokker en i laminat og en i nøttetre skiller ca 200gr på vekta mot macmillian om jeg ikke husker feil,med det bredvold skjefte i nøttetre skal jeg ha senere med en lettere og litt kortere pipe på sauern for jakt/jaktfelt,har ikke fått skutt med macmillan enda grunnet dårlig væ/kald og surt,men på torsdag og lørdag blir det skyting,etter å ha klådd og prøve ligget/siktet syns jeg det stemmer bra,måtte flytte avtrekket lenger bak da håndgrepet er tykkere en på orginal stokken på sauern.
  9. er det mulig å få en egen "avdeling" for våpen puss/våpen vedlikehold/pusse utstyr?er mye erfaring på kammeret og nybegynnere lurer kansje på hva/hvordan/uttsyr er jo en egen vitenskap dette med puss og stell av våpen.
  10. bestilte akkurat denne monopode fra us:https://www.ctkprecision.com/p3-ultimate-monopod.aspx festes på reimfeste og passer blant annet på mcmillan stokken.
  11. nå er saueren nesten klar ble en i 6.5-55 70 cm pipe,var å kjøpte nytt skjefte på skytterlinken i går det ble mcmillan betalte 10900 for det skjefte nå,mangler en monopod bak men funnet en som passer på nett,kikkerten er en vortex 4-16 ffp med mrad,har skutt noen ganger med det sikte men kommer ikke helt overens med det,om du øker til 16 ganger forstørrelse blir det veldig "tåkete" i ytterkantene,det sikte får en sjanse til og blir solgt om det ike fungerer for meg.Jobber med lading for å finne det som blir optimalt for børsa.er på vei oppover ladestigen.
  12. de to krutt typene er skytterlags krutt med mer variasjoner en annet krutt lot nr etc,vil helst forholde meg til en mer "stabil kvalitet" om det er mulig sikkert ikke noe galt med kruttet men jeg skyter mye til meg å vøre ca 100-150 skudd i uka og tenker å øke dette med deltagelse på jaktfelt stevner.
  13. søker data for en patron som går bra spesielt med tanke på presisjon (om skytteren gjør jobben sin) børsa har en løpslengde på 70cm ,har Lapua hylser og har tenkt å prøve norma diamond line kuler i forskjellige vekter fra 123 grains til 140grains ,har en boks med nt 150 krutt men kjøper gjerne nytt krutt om det er nødvendig.Blir langhold når jeg finner den rette blandingen opp mot 500m
  14. den praksisen kan jo være lite heldig for en hjemmelader,i kveld har jeg lært noe nytt ta ladedata med en klype salt selv om de kommer fra anerkjent produsent dobbelsjekk på kammeret der er det mye viten
  15. tror du har lest tankene mine akkurat hva jeg vil gjøre starter med 38.5-38.8 grs n150 og 2-2.5 mm friflukt
×
×
  • Create New...