Jump to content

marlin95

Members
  • Posts

    188
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

marlin95's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Reputation

  1. Ja, det var snakk om Norma og Hodgson. I flge forhandleren alle bokser med QR kode. Han skannet boksen på meg. Han sa at kruttet har syntetisk DNA. Introdusert i 2015. Men uansett så vil jeg bare bruke dette selv, bare ville sjekke om det var noe i påstanden.
  2. Jeg snakket med en leverandør/våpenforhandler som sa at jeg ikke måtte selge / bytte patroner jeg selv hadde ladet eller krutt, selv om vedkommende har våpenkort. Årsaken er at krutt nå er direkte sporbart til meg og at jeg kan få problemer dersom den nye eieren bruker dette på en ulovlig måte. Han hevdet at det var en gråsone her selv om det var juridiske lovlig. Nå er ikke jeg så aktiv på ladefronten at jeg kommer til å selge selv ladet patroner, men er dette virkelig sant?
  3. Tenkt på det, men er litt redd for at det blir vanskligere å lade, siden skinna er litt i veien.
  4. Det er akkurat det jeg også grubler litt på. Hva skjer om jeg shimser opp i bakkant med 0.5mm ? Det andre problemet er at de nye basene til Leupold har skruer som har en liten kappe som skal styre basen riktig. Dvs at den delen av skruen som er inne i basen har en glatt sylynder og ikke gjenger. De gir økt nøyaktighet sies det. Men det er mulig at 0.5mm mindre skrue feste ikke er viktig, men jeg kommer sikekr til å gruble mye på dette likevel. Jeg kunne tenkt med litt lenger skruer, men det er ingen som har den nye skrue typen.
  5. I mitt tilfelle, så fikk jeg noen til å montere den, de trodde at de hadde siktet inn riktig. Men akkurat som TS sier, traff min på 7-8 på blinken rett under senter. Noen Meopta kikkerter, doctor etc på ca 3-12 x 56 har litt lite justerings område, det er på rundt en meter på 100 meters avstand. Se etter spec som heter " Square adjustment range " eller " Adjustment Square at 100m " De fleste Kahles, doctor etc med andre mindre front objektiv ligger ofte på rundt 2 meter justeringsområde på 100 meter. Derimot nye Zeiss Victory HT 3-12 x 56 har et justeringsområde på 140 cm på 100 meter, så det burde gå fint. Spec på Docter 3-12 x 56 : Adjustment range elevation turret: 100 cm / 25 MOA Slik oppgir 2.5-10x50 Polar T96 : Adjustment range elevation turret: 100 cm / 25 MOA Det blir for lite justeringsområde.
  6. Enig i det, men det er vist noe som gjelder alle howa rifler. De er ikke 100% kompatible med Remington fester, bare 99%. De treffer ca 1 meter under sentrum på kikkerten. Dette er vanligvis ikke noe problem siden vanlige 1.5-6x42 kikkerter etc kan justere 1.5 til 2 meter på 100 meters avstand, vil mange ikke merke denne lille forskjellen. Da jeg ringte til en børsmaker jeg vet har montert mange kikkerter og jeg sa at jeg ikke fikk siktet inn den nye rifla, gjettet han på at skuddene gikk for lavt og at jeg hadde en 3-12x56 kikkert. Litt synd, siden rifle og kikkert er helt nytt, men alt er kjøpt til litt forskjellig tid.
  7. Har det samme problemet med samme Howa rifle og Leupold stålmontasje. Montasjen er for en Remington 700 som også brukes av Howa. Kikkerten min er også en 3-12 x 56. og skuddene går 10 cm for lavt på 100m. Jeg har ikke mer å justere. Har fått beskjed om å shimse opp 0.5mm i bakkant noe som tilsvarer 50cm på 100m. Jeg har en stålplate på 0.5mm jeg kan bruke, men jeg er egentlig ikke så veldig glad i å shimse. Derfor lurer jeg på om jeg skal file eller pusse ned basen i forkant ned 0.5mm i stedet for å shimse i bakkant? Jeg tenkte å bruke sandpapir, feste det rundt en stokk og så bevege basen opp og ned til den blir 0.5mm tynnere?
  8. Marlin ( pre 2007) er meget solid og etter å ha prøvd det meste innen leveraction har jeg aldri hatt tull med disse. Et bra alternativ til 45-70 er 444 om du lader selv, det er viktig og velge kuler som egner seg, de fleste til .44 mag tåler ikke belastningen, men noen er gode, feks Sierra 250 grains Match FPJ som ekspanderer dypt i 444 hastigheter. Et pluss er at 444 Marlin er lov å bruke i Frankrike også i motsettning til 45-70 som regnes som en arme patron.
  9. marlin95

    Rense optikk

    Jeg er helt enig i å la optikken være. Har alltid greid meg med bare å blåse vekk litt støv. Men jeg har også sett et fingeravtrykk etse seg inn i et UV filer, så da følte jeg behov for å fjerne fingeravtrykkene på kikkerten.
  10. marlin95

    Rense optikk

    Jeg er alltid forsikt med optikk og har vanligvis bare brukt å blåse den ren med belg. Etter at noen lånte en Docter kikkert oppdaget jeg fingeravtrykk og dro til optikker for å kjøpe rense veske for kikkert. Den sier at jeg skal sprraye på optikken og så tørke forsiktig av med linsepapir eller silke. Noe jeg også har gjort. Finger avtrykkene forsvant og optikken se ren ut, men det virker som det er en liten tyn film igjen. Spesielt på kanten av glasset. Det er ikke lett å se, det er bare under sterkt lys man kan se det. Noen forslag til å rense den 100% ?
  11. Er det noen måte å få ut tennheter på ladede patroner for å bruke de på nytt i et annet kaliber?
  12. Jeg har noen litt eldre patroner fra 60 tallet (Norma), jeg har sett at noen få av de har en liten sprekk i hylsa, helt framme i halsen (der kula er festet). Den går fra kanten og 3-4mm innover og er ikke lett å se. Er det viktig å sjekke dette nøye, eller er det ikke nøye?
  13. Kan man søke om og bruke 7.92x57 Mauser i skytterlag? eller er det bare 6.5x55 og 308 som er godkjent?
  14. OK, men disse våpene kan også brukes til jakt, da er det OK slik jeg tolker det, er det noe jeg kan søke om selv om jaktgarderoben er full?
  15. Jeg tviler på at den blir brukt på jakt, men tenkte kanskje å teste den på lokal skytebane. Men når jeg fyller ut hva den skal brukes til, skriver jeg bare affeksjonsverdi? Kan jeg da om jeg ønsker bruke den til øvelsesskyting?
×
×
  • Create New...