Jump to content

dagvt

Members
  • Posts

    76
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dagvt's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

11

Reputation

  1. Veien å gå for å oppnå faktor til mil felt med mer behagelig rekyl, er tunge kuler med mindre krutt. Jeg er operert for atrose i begge hender, og 60 skudd 9mm 115 gn er ikke særlig behagelig. Så jeg benytter en såkalt "geezer load", 148 gn belagte blykuler og 3,3 gn N320. Kompisen i klubben forsøkte med mitt våpen, og uttalte "de der holder aldri i verden faktor!" Fram med kronografen, faktor 130+. Men dette er med 6" løp.
  2. Det glemte jeg. High Standard Supermatic Citation har justerbart avtrekk med utvendig skrue! Helt supert. Og overtravel skrue på avtrekkeren. Jeg liker nesten null bevegelse etter trykkpunkt.
  3. Enig med Spinnvilt, en High Standard Supermatic Citation blir aldri feil. Hvis du klarer å få tak i en, det er aldri noen som ved sine fulle fem som selger en slik. Det må i så fall bli dødsbo. De koster mer "over there" hvis det er noen trøst. Jeg har en M107 (serienr som begynner med M), som har samme grepsvinkel som en 1911. Visstnok skal M stå for Military, og iniativet kom fra det amerikanske forsvaret. Vel, der stopper all likhet, halv kilo tyngre, etc, etc. Min gikk faktisk i stykker, utdrageren knakk etter bare 27 år og >30.000 skudd! Men børsemakere har deler, selv om den gikk ut av produksjon tidlig 80-tall. Ferskingene i klubben elsker den. De skyter Rugere (som og er bra). "Hvordan klarer du å treffe så bra?" sier de. "Det er pistolen, kommer helt an på den" sier jeg. "Se her, ta den, finn forsiktet mot skiva, fokuser på siktet, press avtrekkeren til det smeller." Ploff, fem i svarten. "Hvordan får vi tak i en sånn en!" Det går nok ikke, sier jeg, gikk ut av prod for leeenge siden. Så slutter jeg å tulle og viser at de kan gjøre (nesten) det samme med en gammel Ruger.
  4. Jeg har lurt på det der med vekselsett (eller .22 topp som noen kaller det). Har det egentlig noen funksjon for å bli en bedre 9mm eller .45 ACP skytter? Overhodet? Rekyl og sleidebevegelse er jo radikalt forskjellig? Eller er det noe jeg ikke har skjønt her? Jeg bruker en .22 High Standard M107 for å trene siktebilde og avtrekk. Og jeg blir jo en bedre 9mm og .45 ACP skytter av å trene med den. Når du på feltskyting har 6 sek på 3 mål kan du ikke tenke siktebilde og avtrekk. Det må sitte av seg selv. Fokus er å få siktene tilbake etter rekylen.
  5. dagvt

    Pardini GT9

    Angående smøring av sleide. Har hatt GT9 i 9 år, og skutt PPC om vinteren ned til -15. Først la jeg alle aktuelle smøremidler i frysen, og valgte det som fremdeles var flytende etter et døgn. Benytter Tetra Gun Lubricant og LUCAS Extreme Duty, begge fungerer fint sommer og vinter.
  6. Finn en skytegren som tiltaler deg og velg våpen/kaliber etter det. Bruktvåpen kan være et godt valg. Hvis du senere finner ut du heller vil ha noe annet, taper du ikke noe særlig. Og dra på stevner, det er ganske artig. Jeg er medlem av en klubb som ikke er særlig aktiv. "Jeg synes ikke jeg er god nok til å dra på stevne" er det vanlige. Det er bare tull, man blir bedre AV å delta på stevner. Jeg skyter NSF felt (og PPC), og feltskyttere er generelt hyggelige og hjelpsomme folk, som er slepphendte med tips. Jeg husker en gang jeg gikk sammen med en 15 åring som måtte ha med modern. Hans første feltstevne. Midtveis i løypa sa jeg "hvis du fortsetter slik, er det ikke sikkert du får flere gode råd av meg!". Fikk et fett glis tilbake. Det var hans første liggende, ellers hadde nok rakkeren slått meg...
  7. Ikke glem at ammunisjon også koster penger. En rask sjekk viser 9mm 1,80, .38 SPL 2,80, .358 MAG 3,70, .45 ACP 3,00 (bra tilbud, varer nok ikke så lenge). Hvis du kjøper min 1000. Det kan være en god ide å kjøpe tre våpen og så mye ammo du har råd til. Hvis du skyter revolver kommer du til å tenke på å lade selv. Og det koster også penger, selv om du kommer til å tjene det inn igjen. Det er ikke så mye å tjene på å lade 9mm, men hvis allerede har utstyret, og du lader og skyter 6000, har du spart 1800. Ikke rare timebetalingen, men bedre enn å se noe dritt på TV.
  8. West Coast Bullet Factory wcbf.myshopify.com
  9. Har brukt 4.7 gn N320 til 200 gn LSWC i flere år. Ser ingen grunn til å forandre på det.
  10. Mest sannsynlig en salong pistol (parlour pistol), fra den gangen kara under sigarer og cognac forlystet seg med å skyte på blink inne i salongen. Skjøt BB caps, .22 uten kruttladning. Senere også CB caps, som hadde en ørliten kruttladning.
  11. Jeg skal ikke antyde noe som helst, men... Har en helt standard umodifisert Para SSP, og skyter for det meste hjemmeladet 200 gn SWC. Med temp på +5 og under må jeg skifte til lettere rekylfjær, ellers får jeg av og til "stovepipes", dvs den kaster ikke ut hylsene. For en tid tilbake lot jeg 3-4 ferske skyttere på banen låne den for å kjenne en "orntli macho gun" (he-he). En av dem fikk "stovepipes" annenhvert skudd, for de andre gikk det helt fint. Så jeg spurte "hvor hardt holder du?", og svaret var "omtrent som jeg holder dama i hånda". "Prøv å holde litt hardere enn det!", problem solved...
  12. dagvt

    1911-tråden

    Det er kanskje noen som ikke vet hva en Para SSP er, men det er altså en Para Ordnance Single Stack Pistol, en ujålete 1911 i .45 ACP. Mitt innlegg var egentlig svar til Think!, som hevdet "er det en pistol som har driftsstans så er det tett på 90% tjangs på at det er en Pardini". Kan hende vedkommende referer til .22 LR, men det er i så fall i feil tråd. Og jeg har absolutt respekt for andres valg av våpen og skytegrener, og dyrker selv skytegleden. Så jeg har litt forskjellig fra .45 ACP til 22. LR i auto, og revolvere fra 6" til 2". Jeg er happy både med 1911 og Pardini GT, liker begge ganske godt. Selv om jeg må inrømme at det blir som oftest Pardini GT på stevner. Av og til må jeg ta fram Colt Detective Special'en fordi det er så himla moro, og av og til treffer jeg greit med den også. Det var en som en gang himla med øya og sa "hva skal du med sånt tøys, du treffer ikke en låve med den tullete greia der selv om du står inne i'n!". Så jeg satte fem raske skudd i svarten på 25m double action. "Bare flaks!" Så jeg gjorde det igjen, og da ble det stille...
  13. Har vel skutt >10.000 TopShot i en High Standard Supermatic Citation. Eneste problemet er at en av 500 kan ha en lett lading, som fører til at pistolen veksler og spenner opp hanen, men ikke veksler langt nok til at en ny patron kommer i kammeret. Opplever det samme med CCI. Det skal sies at den gode gamle pistolen fra 70' tallet ikke er kresen på ammunisjon overhodet. Og når man skyter .22 LR, uansett fabrikat, må man PUSSE AV OG TIL. Våpenet blir møkkete selv om man skyter kobberbelagt. Når det gjelder presisjon er det ikke godt å si. Når man skyter pistol stående uten støtte skal man være temmelig god om man kan skylde 8'ern på ammunisjonen. Har sammenlignet TopShot og Target Rifle (xx merke) ammunisjon i en Sako Quad, med støtte. TopShot hadde bedre samlinger, overlappende på 50m.
×
×
  • Create New...