Jump to content

Hatlebakk

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Hatlebakk's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hatlebakk

    Viltkamera

    Ukens fotofangst
  2. Var det synlig at patronen lå litt lavere bak ?
  3. Ikke noen som har noe formening om hva årsaken kan være ? Har lagt til merke at om jeg hjelper til med å trykke magasinet opp i geværet under lading, så går det stort sett greit.. er det noe justeringer av noe slag for å dette bedre ?
  4. Blir ikke sauer produsert på blaser fabrikken ? ivertfall det jeg har hørt.
  5. Har nå fått sauer'n jeg bestillte i hus.. var på banen her en dag, og skjøt inn rifla, samt justerte inn kikkerten. Men oppdaget det at siste hylsa i 3 skudds magasinet mitt vil ikke bli med inn i løpet ved ny lading. har også et 5 skudds magasin, men der er jeg ikke plaget med dette. hva kan årsaken være ?
  6. Hatlebakk

    Viltkamera

    Hva er erfaringene med Acorn Ltl-5210MC eller Acorn Ltl-6210MC ? Sitter og har lyst til å kjøpe et viltkamera uten å bruke så alt for mye penger på dett. Synest de nevnte kameraene har gode dag/nattbilde etter hva jeg har greid og funnet ut. Men ser fra en annen nettside at noen skriver at de har problemer med at bildene ikke blir lagret på minnebrikken o.l etter en periode uten at kameraet verken har fullt minnekort, eller er tom for strøm. Eller forslag til andre kamera med gode bilder i en ikke alt for høy prisklasse ?
  7. I hvilke forhold testet du siktene ? Hvordan sammenlignet du dem ? hadde du noe spesifikt punkt du brukte på en gitt avstand ?
  8. Har summert fordeler og ulemper som har blitt nevt i tråden.. Swarovski Z6i 2,5-15x56 Fordeler : - Større synsfelt - Bedre kant skarphet - Kulebanekompensatorn - Valg av dag/nattstilling av rødpunkt - Parallaksejustering Ulempe : - Dårligere skumringegenskaper iforhold til Zeiss Victory HT - Retikkel i kobberbrun farge - Dot'en på lyspunktet har dobbel så stor diameter på tversnitt som trådkorset Zeiss Victory 3-12x56 HT Fordeler : - Gode skumringsegenskaper - Sort retikkel - Dot'n på lyspunktet er ikke synlig når lyset er avslått. Ulemper : - Dorulleffekt ved 3x forstørring - Kulebanekompensator kommer som et tillegg (om man i det hele tatt skal se dette som en ulempe da) Er det noe mer å tilføye så kom gjerne med det Men hvis jeg skulle velge Zeiss Victory 3-12x56 HT, må man da oppgi om man vil ha medforstørrende, eller ikke medforstørrende retikkel ? Har Zeissen sort retikkel ?
  9. Ja, du sier kanskje noe der. Ser faktisk mye mer reklame fra Zeiss, enn fra Swarovski
  10. Ja, skjønner at jeg må velge den som er best for meg. Hadde igrunn bestemt meg for Z6i'en da jeg var innom den lokale forhandleren.. for jeg likte så godt kulebanekompensatoren, og bryter + funksjoner til rødpunktet. fikk også da fortalt at dette var en bedre allroundkikkert, med litt bedre synsfelt enn zeiss'en. Men har nå i ettertid lest at mange mener den ikke har så gode skumringsegenskaper.. og det er jo det jeg er på jakt etter da jeg kommer til å jakte en del på hjort. Skulle gjerne prøvd begge kikkertene ute en kveld, for å sammenligne de.. men desverre tror jeg dette er litt vanskelig da butikkene lite trolig låner ut kikkerter for testing. men skulle gjerne likt å vist om forskjellen er rent teoretisk, eller om forskjellen merkes til praktisk bruk ? og mange av ryktene kan også være at en fjær har blitt til 10 høns, om du skjønner hva jeg mener
  11. Hva kan swarovski Z6i sammenlignes med ? hva er grunnen til at Z6i er så mye dårligere enn konkurrenten ?
  12. Sitter nå og vurderer hvilke kikkertsikte jeg skal ha på geværet mitt. Hovedsaklig så vil det bli jakta på hjort, som vil si at jeg vil ha en god skumringskikkert. men tenker også at det kan bli jakta på andre ting som feks. rev, villsvin. Er 3 kikkertsikter jeg tenker på : (Swarovski Z6i BT er den som egentlig frister mest (har fått en god pris )) Swarovski Z4i 2,5-10x56 Swarovski Z6i BT 2,5-15x56 Zeiss Victory HT 3-12x56 Men har blitt litt usikker da jeg ser her på forumet at diskusjonen er stor om hvilken kikkert som er best, og at mange mener at Zeiss victory'en er en bedre skumringskikkert. Ønsker og ha kulebanekompensator selv om behovet ikke er så alt for stort, og hvis man skal sammenligne løsningen til swarovski og zeiss, så må jeg si at jeg likte swarovski sin løsning best. dette gjelder også bryteren, og justeringene til rødpunktet. hva er forskjellen mellom Swarovski Z4i og Z6i ? får man kulebanekompensator på Z4i'en ? ser også at mange sammenligner Z4i'en og Victory HT'en. Så til det store spørsmålet... Hvor stor forskjell vil det være mellom Z4i/Z6i og Victory HT kikkerten når det gjelder skumring, er det noe vi vanlig dødlige klarer og skille mellom ?
  13. Er det noen som har sett, og tatt på den nye GRS decima stokken ? Hvordan føles den iforhold til den gamle sporter stokken ?
  14. Låner denne litt.. Er det noen som har syntetisk stokk fra sauer 202, og som har lyst å sjekke vekta på kun for- og bakskjefte ?
  15. Og dette er uten kikkertsikte, og GRS stokk ? hørtes jo litt tung ut for å kun være geværet, da jeg mener classicen er målt til ca 3.3 kg i brosjyrene til sauer..
×
×
  • Create New...