Jump to content

potet

Members
  • Posts

    70
  • Joined

  • Last visited

About potet

  • Birthday 12/18/1986

potet's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. @Blank666: Det som er poenget her er vel det at folk som driver med f.eks dynamisk skyting skal bli fratatt muligheten til å drive med dette fordi noen som ikke interesserer seg for det syns de ikke trenger å holde på med det. Den tidligere omtalte "dette driver ikke jeg med så da syns jeg ikke andre bør få muligheten heller" mentaliteten. Personlig syns jeg f.eks dynamisk rifleskyting virker som en veldig spennende skyteform, og syns det er flott at man under kontrollerte former kan få lov til å drive med det. Edit: Kan jo nevne at jeg ikke har tid til å oppfylle det kravet som stilles for å erverve en typisk halvauto dynamisk rifle, men på den annen side så hadde jeg blitt rimelig grinete om Erna kom og ville ha CZ'en min sånn ut av det blå.
  2. Signert. Får mark av "dette liker ikke JEG så det må forbys"-politikk.
  3. potet

    Pump Action Rifle

    Jeg skal ikke uttale meg for mye om hva som er gunstig og ikke for jegere og skyttere, men den jevne nordmann hadde ikke akkurat hatt vondt av å lære at folk som har noe annet enn trestokk og blånert stål, evt ou hagle, ikke nødvendigvis er psykotiske massemordere. Jeg har en gammal remington 760 og kunne godt tenkt meg en troy par i 308 både til jakt og koseskyting. Eller enda bedre, en SR25
  4. Det var da som fææn da. fikk det for meg at disse 10-skudderne var originale fra remington jeg... Men om det bare er originale 4-skuddere som muligens funker så får jeg holde meg til det om jeg skulle handle ekstra magasiner.
  5. potet

    Pump Action Rifle

    Mulig det er jeg som husker dårlig da. Kan jo hende han sa at bruk var tillatt om man allerede eier pistol ervervet på annet grunnlag.
  6. potet

    Pump Action Rifle

    Har vi ikke også i Norge mulighet for erverv av .22lr pistol til avlivning av vilt ved fellefangst? Om ikke så har nok en instruktør på jegerprøvekurset misforstått ett eller annet
  7. Nå har jeg søkt fletta av meg og finner ingenting. Jeg prøver å finne ut hvem som kan levere 10 skudds magasiner til Remington 760 .308, men jeg finner ingen i norge, og alle som selger over dammen sender ikke ut av statene. Noen som vet noe jeg ikke har fått med meg?
  8. Cowboyskyting, i den sammenhengen det blir brukt her er vel skyting utenfor satte regler og rammer, og ikke et stikk til CAS. På samme måte som at vi i byggebransjen har enkelte firmaer som blir omtalt som cowboyfirmaer. Disse gjør gjerne ting etter sine egne regler og er ikke så nøye på HMS og kvalitet i eget arbeid (Yrkesstoltheten er nå for det meste, med enkelte unntak, et tapt kapittel i hele byggebransjen, men det er en annen diskusjon) Må si meg enig i at bajas-skyting nok er et mer passende uttrykk I hvertfall hva jeg vil kalle det å ta seg til rette og gå utenfor de gitte reglene på den skytebanen de måtte befinne seg på. Ikke at jeg ser noe galt i hverken høy skuddtakt eller å skyte i stykker div dritt for morro skyld, så lenge man kan gjøre det på en sikker måte som ikke plager andre unødvendig.
  9. Nå fikk jeg inntrykk av at enkelte muligens har vært der og skutt utenfor faste skytetider, og at dette er grunnen til at politianmeldelse blir nevnt. Jeg har i hvwrtfall fortsatt et godt inntrykk av trydalen, og kommer til å stikke nesa innom. Må bare få riflene klare da de ikke er skytbare for tiden grunnet akutt mangel på siktemidler: P
  10. Skal da fortsatt ha en Mini 14. Halvauto må man ha, om ikke annet bare fordi det er tøft Tanken var å ha en MVP i .308.
  11. Jeg må innrømme at havesyken melder seg her altså. Jeg hadde egentlig bestemt meg for en mini 14 når nester rifle skulle i hus, men denne her frister stort... Kammeret.no er dårlig for både lommebok og beslutsomhet tydeligvis.
  12. Dette med trydalen hørtes egentlig litt interessant ut. Jeg har fått inntrykk av at mange rifleskytterlag bærer litt preg av gubberier og at man er "annenrangs borger" om man ikke er på banen flere dager i uka med sin matchrifle til 30 lapper. Men om det finnes at alternativ som passer for oss som bare vil stikke nesa innom innimellom og smelle litt med økonomibørsa for treninga og kosens skyld så må man kanskje snuse litt nærmere på dette
  13. Absolutt et poeng å ha i bakhodet dette med spredning, men dette løpet blir nok mest brukt til slugs og generell "skyt i stykker ting i mangel på noe bedre å gjøre"-herjing, så får jeg heller være påpasselig med å prøveskyte haglammunisjon før jeg evt bruker det på vilt, og ikke strekke holdene. Et 18,5"-20" løp med choker er i komminga etterhvert, men etter noen økonomiske krumspring den siste tia så tror jeg ikke finansministeren (kjærringa) blir så grei å ha med å gjøre om jeg bestiller akkurat nå.
  14. Jeg ser vel for meg at det blir omtrent som et løp i samme lengde med fast sylinderborring Kommer til å forske litt for å gjøre det så gjennomført som mulig selvfølgelig, så blir ikke noe full hyling gjennom pipa med baufila i 80 graders vinkel.
  15. Takk for svar Altså, grunnen til at jeg tenkte å kappe selv i første omgang var at jeg ikke ser noen god grunn til å bruke penger på å sette bort en jobb om jeg kan få et greit resultat med litt egeninnsats, en 870 med 28" pipe blir i overkant svær for en liten kar på 175 cm (min personlige mening), jeg liker å pusle med diy prosjekter og jeg ser for meg at 28" pipa er relativt tungsolgt når jeg etterhvert får handlet meg en kort pipe med choker.
×
×
  • Create New...