Jump to content

Janoks

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Janoks's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Denne er vel ikke ny..? Jeg spurte Søilen om pris på den i fjor en gang, det var ca samme pris som en 1416. Etter det jeg har forstått er denne nesten identisk med quad, med samme innfesting av løp. Forskjellen er vel at skruene er permanent festet, slik at en ikke kan ta av løpet.
  2. Bruker selv denne: https://vertebrae.no/thlr/thlr-rifle-haul-cover.html Enkel og svært robust. Ble kjøpt inn for det bruket du nevner, men nå bruker jeg den til nesten all transport siden det tar så mye mindre plass enn andre bagger. Akkurat som en pakksekk kan den rulles inn til den lengden du vil.
  3. Jeg har hatt en slik 4 - 16 FFP og vil absolutt si den var verdt pengene - i forhold til det den er laget for. Skulle jeg kjøpt en optikk for all jakt og trening hadde jeg kanskje kjøpt noe annet. Men da er vi over på bruksområde. Optikken er helt grei, ihvertfall til fuglejakt/trening i dagslys. Sammenlignet med Zeiss er det selvfølgelig en forskjell, men jeg må helt ærlig si at jeg ikke merket dette noe særlig i praktisk bruk - ihvertfall ikke etter at jeg hadde brukt den en stund. Når en snakker om verdt penger, finnes det i det hele tatt noen alternativer med samme funksjoner til denne prisen? FFP, mil/mil, lys, zero stopp (litt jall, shim ringer) og skikkelige tårn med solide knepp? Nå skal det sies at min ble solgt, men det var kun grunnet endret bruksområdet. Hadde uten tvil kjøpt samme optikk igjen hvis jeg hadde hatt behovet (med mindre jeg vinner i Lotto, da finnes det andre alternativer).
  4. Janoks

    Cz-Klubben

    Ja, den er ambidextrous. Hadde den selv for noen år siden. Veldig behagelig stokk.
  5. Janoks

    Cz-Klubben

    Da kan jeg også melde meg inn her. Har hatt CZ i flere år, men har ikke vært 100% fornøyd med de modellene jeg har hatt - av forskjellige grunner. Denne 453'en har derimot svart til forventingene. Står en Vortex Viper PST på den nå som jeg vurderer å bytte ut etterhvert. Veldig fornøyd med den, men siden jeg ofte skyter under 50 meter er den ikke helt egnet.
  6. Jeg har en slik fra Armageddon (multicam) tilpasset en Hausken SD228. Kanskje den vil passe? Jeg har aldri brukt den, og har for lengst solgt demperen. Du kan få den billig hvis den passer.
  7. Måtte prøve noen flere fra Eley i dag, siden den lokale butikken var tom for alt annet. Ingen problemer med de 100 skuddene jeg rakk. Så det ser ut som dette var relatert til batch 3514-30268
  8. Vil det ikke være enklere og mer anvendelig å bruke ett mildot retikkel, og lage en tabell utfra det..? Det vil ihvertfall stemme, uansett kaliber.
  9. Prøvde å finne noe info på dette, men fikk ikke frem noe.. Begynner å helle mot at det kan være noe med batchen ja..
  10. Interessant. Hva kan da problemet være hvis det kun er en type patron som klikker, på tross av at den har ett solid anslag? Jeg vil tro at lukkeavstanden er den samme uavhengig av patron..? Til info er den denne jeg nå har skutt endel av: http://schouvapen.no/produkter/ammunisj ... -subsonic/
  11. Det er en CZ 453. Som nevnt er det kun Eley det gjelder. Det er også den eneste som jeg merker er hardere å kamre. Har søkt litt rundt på nettet og det ser ut som dette er noe som går igjen med Eley. Både presisjon og anslag (ny kraftigere fjær er installert) er som det skal være.. De går fint på andre forsøk. Mistenker foreløpig at riflen har ett trangt kammer, samt at Eley er litt feitere enn andre.. Er det ingen andre her som har samme erfaring?
  12. Er det flere som opplever klikk ved bruk av Eley sub? Det virker som disse er litt videre en andre patroner og dermed litt hardere å kamre enn andre. Ca 1 av 10 vil ikke tenne, selv om det er tydelige anslag. Det er også tydelige merker på kulen fra riflingen. SK sub og Winchester sub kamrer helt fint, og har enda ikke opplevd klikk på disse. Edit: Når jeg tenker meg om er det vel mer 2-3 på 50 sk. Uansett, kun Eley jeg opplever dette med. Sent from my iPad using Tapatalk HD
  13. Mulig jeg har misforstått her, men det er vel forskjell på rekylbrems og flammedemper? Når jeg tenker flammedemper, så tenker jeg ala det som står på f eks en AG3, hvor stort sett eneste funksjon er at den redusere omkresten av munningsblåsten. En rekylbrems/munningsbrems har en annen utforming. Jeg har selv ett kort 308 løp, og får en enorm munningsflamme når jeg ikke bruker demper.. Så jeg ser absolutt nytten av noe som reduserer denne hvis jeg skal på banen - uten at jeg ønsker bivirkningene til en rekylbrems (grusomt å ligge ved siden av). Men ikke stor nok nytte til at jeg gjør noe med det
  14. Janoks

    Inrullert i HV

    Det kan nå være at DSSN også er ett alternativ, men de jeg kjenner i HV som har bakgrunn i DFS klarer seg veldig bra på den skytingen som vi gjør. Husk at dette er skyting på ett veldig lavt nivå, og det finnes trolig ikke spor av dynamisk skyting i HV sine program. Jeg må innrømme at jeg dro litt på smilebåndet når du trekker frem F-1 i en tråd om HV (F styrken) Siden trådstarter ønsker å legge ned en innsats, så kanskje I-styrken er ett alternativ?
  15. Janoks

    Inrullert i HV

    Med unntak av nærstridsskyting og magasinbytte så er er vel de grunnleggende ferdighetene ca det samme som med andre rifler..? Hvis du tørrtrener magasinbytter hjemme, og trener på den lokale banen med en rifle som har ett dårlig avtrekk - så skal du være godt rustet.. Når det er sagt så tror jeg at jeg ville brukt tiden på noe annet. Jeg tror at det er få eller ingen i HV F som bryr seg om du kan skyte, og du oppnår ikke annet enn venting hvis du er kjapp på byttene. Vil du bli flinkere for egen del får du nok mye mer igjen av å rullere deg inn i DFS.
×
×
  • Create New...