Jump to content

Niak

Members
  • Posts

    475
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Niak's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

4

Reputation

  1. Niak

    Obenauf's LP

    Gikk tom for skosmurning i vår, har for det meste brukt crispi på tube og snoseal på boks de siste årene. Tenkte prøve noe nytt og snublet over Obenauf's LP (Leather Preserver) på nett, som tydeligvis er populært i "Unaiten". Skal være et naturprodukt uten silikoner og petroleum, basert på bivoks/propolis. Minner kanskje mest om Snoseal eller gammeldags mink-oil i ren form, men er noe fastere (og drøyere?) i konsistens, smelter til en klar olje mellom fingrene. Mild behagelig lukt, skal funke på det meste av lær. Lyst nubuklær blir merkbart mørkere dog. Gir en fin, halvmatt finish, ikke klissete eller voksaktig. Et par gamle Alfa WalkQueen's som så ut til vært med på begge verdenskrigene ble seende ut som nye etter to omganger med LP'en. Skal visstnok ikke løse opp lim, reagere med gummi eller skade membraner. Tipp topp fornøyd så langt, virker som et skånsomt og behagelig produkt. Funker også utmerket som hylsefett, en liten touch med "fete" fingre på hals og nedenfor skulder gjør susen. Kommer i 4- og 8-oz. bokser, 10 og 15dollar og bøtte på en gallon. Fins også en flytende utgave, Obenauf's Leather Oil.
  2. I samme liga: Armytek og Olight tilbyr nå modeller som lar deg lade med USB-kabel, magnet-tilkobling. Om det kan være praktisk? Her i huset er det pr. dato en Armytek wizard, en Spark 460nw og en Nitecore. Spark'en er foretrukket på nærme hold da den sprer best, men Armytek blir mest brukt i felten. Nitecore'n ser litt mer spinkel ut enn de to andre, men har funket greit den ene sesongen den har fått. Ett batteri har gått kaputt, (Eagletac), ellers ingen feil på noen. Kommer aldri vende tilbake til lykter med plastdeler og/eller løse ledninger.
  3. Kjøpte en slik sammen med Exo-sekken for ca et år siden. Er egentlig akkurat slik den ser ut på bildene, lett "lomme" i 420-cordura, lett polstret. Har brukt den slik som bildene fra Exo viser, rifla hengende på siden av sekken, sikret med kompresjonsreimene på sekken. Passer fint til mitt våpen, senker man stokken ca 15-20cm under sekkbunn/hoftebelte får man børsemunning ned på cap's-høyde,(praktisk i skog og annet vanskelig terreng). Nederste kompresjonsreim krysser da fremst på pistolgrep (Niggelohreima som padding), øverste i overgang kikkertrør/objektiv (scopecoat xp-6 som støtdemper). Sitter trygt og godt uten etterstramming, nesten så man glemmer at den er der, men ikke lynrask å få fram. Å bære på den måten fungerer best om man har andre relativt kompakte ting å lage motvekt med på motsatt side, (f.eks teleskop, stativ, vann,kniver..) Ellers blir sekken i ubalanse, noe man kanskje ikke legger merke til med det samme, men som blir merkbart etter noen timer.. Er geværet det eneste tunge kolli man har (og den ikke er delbar) vil det sikkert være en fordel å bære den mellom ramme og sekkpose a la Eberlestock.
  4. Niak

    Go light!

    Hei msterio! Jo sekken er kommet og har til og med fått litt blod på den En ganske stor overgang fra Recon,skal innrømme at førsteinntrykket var at dette så spinkel ut, men den har imponert stort så langt. Velsignet lett og smidig, men tåler likevel bra med vekt, 53kg gikk fint her forleden. Ikke et eneste knirk. Gode komponenter. Load-criben helt genial, mye mer fleksibel enn en fast sekkpose. Har den fast på, rullet sammen innom sekkpose. Tenkte skrive en liten review senere når den er mer prøvd ut. Å modifisere en gammel ramme-sekk har jeg også tenkt på. Skjære opp sekkpose med hård hånd og fått en slags bat-wing design kanskje. Børsa i senter a-la Eberlestock? Fremdeles en tung platfom dog, og man blir avhengig av en ekstra pakksekk for små-rusket.
  5. Reinfett er sunt og godt, en fantastisk råvare. Men alt med måte, 3-4 tommer øverst på Flatbiff og Ytrefilet kan bli vel mye selv for de mest hardbarkede.. Men fettet kan brukes til å "spice" opp ellers magert og kjedelig kjøtt i kjøttdeig og er rent gull i spekepølser. Også fantastisk å steke i, smelter inn til en blank olje som tåler veldig temperatur og gir herlig aroma. Hva gjelder øvrig regler for pussing og mørning trenger du ikke ta så veldig hensyn til. Noen har veldig tro på å la henge veldig lenge, er hygiene og klima bra kan det være med,men pass på spesielt snitt-flater og andre steder hvor den naturlige hinnen kan være skadet. Se opp for bakterievekst/muggsopp på slike steder. Mørkere farge etter hvert, helt naturlig.
  6. Niak

    Go light!

    Ja,ja. Har blitt smittet av syndromet: "Sleng-vekk-pakkerammesekken og kjøp-en-svindyr-sekk-fra-en luguber-bakgårdsprodusent-i-Amerika"... Ville være litt gærning og ikke kjøpe en StoneGlacier, tenkte først på en Kifaru, men ble litt forvirret av deres utall varianter av rammer/sekkposer, dernest på Mystery Ranch som kommer med ny og lettere ramme i disse dager,(og svensk distributør.) Landet til slutt på en ExoMountain 3500 med "crib load carrier" og hele hopprennet. Så får vise hvordan det fyker av...
  7. På min K95 fikk jeg frest ned et par Leupold-ringer (stål) istedet for de orginale i lettmetall. Vet ikke helt hvor smertegrensen går hva gjelder hva gjelder styrke, i mitt tilfelle er det nå knapt 4mm fra laveste punkt på sikte (justeringshuset) og ned til base. Sikte er en Swarovski AV 4-12x50 (lik dagens Z-3). Fra objektiv og ned på løp knapt 7mm, okkular til top-lever ca.8mm. Mener å ha sett en løsning med å frese ut på selve basen, for så å tjene noen millimeter, (skal tro om det var i et gammelt Vapentidningen?) Kommer man helt ned på løpet vil man muligens få litt skygge av de åpne siktene? Og med visse sikter med store okkular kan det bli trangt å betjene top-lever, men kanskje mest et spørsmål om rett teknikk.
  8. Det er den gamle Norma-helmantelen du har funnet, ei fin-fin rypekule. Synd og skam at Norma faset den ut til fordel for ei spiss 55gr., i den klassen var det nok fra før. (Heldigvis kan man nå få tak i ei 50gr sako fmj som ligner veldig.) Om jeg ikke husker feil så fikk man den ferdigladd som jaktmatch i to utgaver fra Norma, en merket "fågel" med lavere utgangshastighet enn den andre som var ladet ganske friskt, (oppgitt hastighet 975m/s.) Fågel-utgaven prøvde jeg aldri, men skjøt noen esker av den andre med godt resultat i en Sako vixen. Ladet også noen skudd med denne kula til en helstokk Mannlicher som gikk magisk godt med 21gr N-130 bak seg. I .222-land er 850m/s ganske slappt, kanskje er ikke N-130 det beste. Ser i Hornady si bok at 17,9gr. N-130 og div 50gr. kuler er stipulert til 2800fps. Muligens noe soting? Prøvde aldri mindre enn 20gr. Vet at i Sverige er det flere som har eksprimentert med N-110 og kommet ned på .22hornet-nivå (12-13gr.?) Vær obs. på at det kan være forskjeller fra våpen til våpen så data trenger ikke være direkte overførbare. Og at små doser N-110 fyller dårlig i hylsa. N-120 kanskje litt bedre i så måte. Men strengt tatt trenger du kanskje ikke så reduserte ladinger? Skjøt som sagt en del ryper med de friskeste jaktmatchpatronene og såvidt jeg husker ble fine skrotter og god effekt. Flat, fin kulebane som er fordel til fjells. Som alltid skuddplassering og vinkel har mye å si.
  9. For de som ikke har XXL som nærmeste nabo: Fjellsport.no har Recon på "tilbud" i disse dager. Fri frakt og rask levering.
  10. Akkurat. Min gamle Vixen tåler ikke noe særlig over 58mm, og det gjør at enkelte kuler må settes unødig dypt. 3mm ekstra lengde på magasinboksen hadde vært fint.
  11. Skikkelig spenstig av danskene! Og så i 6x45 tilogmed.... Er det noen som vet magasinlengde?
  12. Fikk skiftet den harde plastkappa skiftet til fordel for en Pachmayr Decelerator, merkbart mer behagelig. Limbsaver er kanskje enda bedre? Og tyngre?
  13. For noen år siden kostet ekstra løp drøyt 8 tusen. Vil tro det fins veldig lite "på lager" uansett kaliber, så noen måneders venting blir det nok. Blir vel også anbefalt at tilpassing blir kontrollert, (løp-låseblokk).
  14. Nytt eller gammelt vet jeg ikke, men fikk justert avtrekket på min 527. Det ble veldig bra, snellert-funksjonen forsvant, men den fikk jeg ikke dreis på uansett.
  15. Har du sjekket at ikke kulene er underdimensjonert?
×
×
  • Create New...