Jump to content

gråhund

Members
  • Posts

    85
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gråhund's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har vel stått veldig mye dyr i vikbekkområdet. Dyr på trekk vestover idag
  2. Hei! Flere flokker har krysset kvenna ved sandhølen litt tilbake i tid. Dratt østover og inn i storfjell. Flokkene mellom sandhaug og lågaros,veit du om dem trekker på nordsiden av bjornesfjorden eller sør i elgsjådalen?
  3. Ja det har vært en fest . Håper dette er starten på en ny beitesyklus
  4. 4 dager på hardangervidda lågaros området.ikke mange levende,men ligger en del med buken i været.
  5. Har strømma den ene av mine tre tisper,den hadde saulos helga etter strømming Med de to andre har jeg vært veldig negativ når vi kjører/går forbi sau,ho på 3 skjems å veit ikke hvor ho skal gjøre av seg når vi passerer sau på jordene i bil. Har litt tru på det å stadig gi utrykk for at dette er no herk.
  6. Et kjent diskusjonstema Jeg ser ikke den store forskjellen på å skyte kalv/1,5 år forvaltningsmessig. Vi jakter både kalv og ungdyr,personlig synes jeg å jakte kalv er helt greit.Da veit du helt sikkert hva du tar ut."kvigene" kan være både kvige og voksen kyr.Det viser seg gang på gang at dette skjer og det er det største problemet i mine øyne. Når man tar ut produksjonsdyra så vil man fort merke det. Med en fast stabil produksjonrekke vil kalvene komme år etter år. Vedr jurproblematikken vil jeg tru at detta er litt annerledes hos elgen kontra husdyr. Ei elgku i et ulveterreng f.eks vil vel ofte miste kalven? Det ville da vært den sikre undergang for stammen om kyrne på sikt ikke produserer lenger om de opplever dette. Mine betraktninger Innteressant tema
  7. Hadde for noen år siden en sak med jaktfall,den ordna seg til slutt men ikke av god service fra dems side. Mye mas før det gikk i orden.
  8. Hvor langt øst har du hørt om dyr gråhund? krøssvasshøgde tidlig i uka, hørte også om noen få dyr som hadde passert sjåbu men veit ikke om det stemmer. Ellers har holdt på rein rundt der vi lå i fjor
  9. Det er i allefall dyr på nore og uvdal
  10. Da er mulighetene gode Vi drar t fjells neste mandag,veldig klar for det nå. Leiren blir vel også i år mest sannsynlig i steintjønnhøgde,det meldes om dyr i området så da får man be om nordavær neste uka så bør mye ligge til rette.
  11. Ingen erfaring fra jakt i disse områdene,men i siste halvdel av jakta ifjor trakk det mye dyr sørvest og kryssa songavassdraget.De kom i retur på trekk nordøstover igjen, så områdene vest og nordvest for songavatn ser ut til å være brukt en del. Men mye avhenger nok av hvor dyra står i starten og værtrekk deretter. For min egen del blir det forhåpentligvis jakt i grensetraktene viuvasshovda-storheller på nore og uvdal. Så evt jegere i gjuvsjå området må sørge for å få de opp den veien
  12. Hei alle sammen! Håper alle har hatt en fin og innholdrik høst Yngstejenta arja fikk et par fall i høst. Siste etter 1,5 timers stålos mot slutten av jakta så det var en artig opplevelse. Har bedret seg gradvis utover i jakta,startet høsten med en voldsom fart inn på elgene.Og da trenger jeg vel ikke si noe mer Senere har ho hatt noen loser som har stått i uttaket så håper å trur ho har roet seg litt.Får prøve noen slipp nå utover i hjortejakta og se hvordan det utvikler seg. Eldstejenta hera sliter litt mer. Har hatt noen loser men kutter og kommer igjen,går hu på igjen og ho tar det opp igjen.Men kutter igjen og kommer tilbake.Gått på igjen og det samme gjentar seg. I fjor jaga ho godt på hind og kalv,så lurer på om motet svikter litt på elgen? Noen som har noen gode råd/synspunkter?
  13. Hei! Takk for sist,var trivelig Såg ein fin flokk på vestfjellet her igjår ja,moro å sjå dyra hjemover! Går atskillig mere dyr noe lenger vest, så nå er det bra med trafikk heimover.Er vel egentlig ganske normalt at vi får dem hjemover på denne tida,men luftsjåtangen er ikke alltid i bruk.Moro at det trakk over nå! Blir nok diskusjoner om tinnsvegen nå,men den lar jeg ligge her inne Det var dårlig felling i år ja,men også dårlig kalving mener dem.Så den voldsomme veksten blir det vel ikke. Vi får bare håpe på bedre tider for de nordlige områder! Nå må vi vel begynne å bygge opp konkuranseinstinktet til 1 februar
  14. Trur ikke boikott er veien å gå jeg da. Mannskapet i lakksko og dress kommer aldri til skogs for å jakte gaupe! Deres største interesse er at stammene er størst mulig,de gnir seg sannsynligvis i henda over boikotten. Når det er sagt er jeg vel redd nemndas forslag kommer til å dette betraktlig.Men vi får ut å jakte på det som blir, noe er bedre en ingenting!
×
×
  • Create New...