Jump to content

lærling

Members
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

lærling's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Som sagt så er stokken syntetisk, så den har aldri vært olje på den. Normalt har jeg brukt kun vann og mikrofiberklut. Nå forsøkte jeg i tillegg med litt mild håndsåpe. Stokken lukter ingenting, om så våpenolje etter puss av pipe og kammer.
  2. Etter noen år uten skyting eller jakt har jeg nå hentet frem rifla fra våpenskapet hvor den har stått i over 3 år. Til min store overraskelse var stokken veldig "klissete". Nesten som limet på en post-it-lapp. Rett og slett ubehagelig å ta på. Har forsøkt å rengjøre stokken, men den er like klissete. Noen som har vært borti dette før, eller vet hva man kan gjøre for å få stokken tilbake i bruksstand? Har sendt melding til forhandleren der jeg kjøpte våpenet, og venter på svar fra de. Rifla er fra 2013.
  3. Da ville tilfeldighetene til at jeg har fått tilgang til et kalvekort i Sølnkletten. Helt ukjent terreng for meg, men skal gå med kjentmann. Noen som har erfaring fra området?
  4. Og da har Sollia hatt sin trekning. Pga lav kvote er det ingen utabygds som får kort i år, men det er utarbeidet en reserveliste på 422(!!) stk. http://www.sollia-fjellstyre.no/meny_2_7_00.asp http://www.sollia-fjellstyre.no/dokumen ... ds2016.pdf Svigers fikk heller ikke kort i grunneierlaget, så da er jakta plutselig veldig, veldig langt unna i år...
  5. Reservelista for Oppland og Sunndal er nå klar: http://fjellstyrene.no/siste_nytt/vente ... lreinjakt/
  6. Grattis! Hvordan klarte du det?
  7. Ingen dyr på meg i år dessverre. Var vel som forventet da jeg har vært heldig og fått dyr tre år på rad via inatur. Men er fortsatt mulighet via Statskog. Grattis til alle som har fått!
  8. Øst skal det selvfølgelig være.
  9. Om du har fått via inatur så betyr det at trekninga er ferdig. Da bør trekningslista i sin helhet være tilgjengelig snart.... Du fikk ikke lista som vedlegg i mailen din?
  10. Gratulerer! Fikk kort via inatur? Dalsida Øst ligger i Snøhetta Vest. Ved riktig vær er det godt med rein, godt med jegere og store muligheter for massiv gange i fjellet. Det er lite eller ingen innblanding av tamreingener, så sky og vare dyr.
  11. Erfaringsmessig så legges det en del kort ut på Finn.no rundt, og spesielt i slutten av jakta. Kan være greit å følge med der.
  12. Grattis! Kjempefint område, men veldig sky dyr! Har du tenkt å bo ute i terrenget, eller på en av "campingplassene"? I helga som var ble observert ca 200 dyr i Gråsida før Vegaskillet/bommen. Er mange veier å angripe terrenget så anbefaler deg å høre med oppsynet om de har noen tips nå tidlig i jakta. Evt kan du høre med bomvokteren. Han pleier å ha litt oversikt.
  13. Hva tenker dere om Naturalis 11g/170gr i 30-06 på reinsjakt? Like uegnet som med 308W? Jeg kjøper argumentet med rikosjettfare på snaufjellet og vil nok av den grunn ikke bruke denne ammunisjonen der.
  14. Jeg ser det begynner å komme fler og fler tilbyder av jakt på finn.no nå. Til og med på inatur er det et grunneierlag som tilbyr jakt til hyggelig pris. Så det bør være muligheter for de som ikke har fått ordnet seg jakt enda. Litt over to uker igjen nå!
  15. Knappe 3 uker igjen til jakta nå! Gleder meg så det kribler i magen. Kjørte i forrige uke og rekka området vi skal jakte i. Dalsida Øst. Kjørte Dalsidevegen helt inn til Naustvika og konkluderte med at det i grunn ikke er så forferdelig mange angrepsveier inn i terrenget fra Aursjøen. Mye bratt fjell, men er noen elve/bekkefar man kan gå inn ved. Etter det jeg kan se på fellingshistorikk fra i fjor, så ble det heller ikke felt så mye dyr "rett innafor" Aursjøen østlig side. Muligens for at folk ikke gadd å gå? Kjørte også inn til Gardsenden og Grønsætrin og her virker det som om det er lettere å angripe terrenget. Rundt her så ble det skutt veldig mye dyr i fjor, men det kan nok også ha med at det var sønnavind store deler av jakta. For å komme nærmere terrenget hadde vi tenkt å dra opp en campingvogn, men syns ikke campingplassene i Dalsida lå spesielt godt til med tanke på å "lukte vær og vind" før man reiser ut på morgenen. Plassene ligger så lavt at det gir lite verdi værmessig. Noen som har erfaring med vogn i Dalsida?
×
×
  • Create New...