Jump to content

Kjemikeren

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kjemikeren's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

4

Reputation

  1. Her er link til lykten jeg bruker: https://www.skittjakt.no/pulsar/182021/pulsar-940-ir-lykt-ir-lykt-for-digitale-nattkikkerter Denne kan monteres på siden av min Yukon. Da får du i tillegg den bonusen at lykta ikke spiser av batteriet til kikkertsiktet.
  2. Har jaktet en del gris på natterstid med en Yukon Photon RT4.5x42 L. 'Jeg bruker ikke den innebygda lykta i det hele tatt, men en ekstern 940 nm fra Pulsar. Har aldri trengt å bytte batterier på hverken sikte eller lykt i bua, og vi sitter uten lys på åtene. Dette siktet kan ikke lades fra powerbank eller ekstern batteri, det var ihvertfall det TenoAstro opplyste meg da jeg hørte om hvilket eksternt batteri som passet siktet mitt i sin tid. KAn unasett anbefale den pakken på det sterkeste!
  3. I min Weatherby Vanguard 30-06 går både Norma Jaktmatch, Oryx 11,7g og Federal Premium Trophy Copper 11,7g veldig godt og med likt treffpunkt for alle 3 ammoene.
  4. Min T3 samler godt med UMC 55grs MC.
  5. Jeg har gleden av å inneha en Weatherby Vanguard i 30-06. Jeg vil nå oppgradere denne slik at jeg kan bytte mellom to eller flere kikkertsikter, hva vil være den beste løsningen ifølge Kammeret? Jeg tenker å få skrudd på en Picatinny-skinne som trinn 1, deretter burde det vel være en smal sak å ha et system som gjør at jeg kan bytte mellom flere kikkertsikter uten innskytning mellom hver gang? Har dere noen tanker om dette? Idiotisk, genialt eller praktisk umulig? Noen tips om hvilke produkter jeg evt bør kjøpe inn?
  6. Nei, XXL har ikke denne. Jaktdepotet har den, men jeg kjøpte den på Intersport i Kirkeveien her i Oslo. Hvis du har en Schoupartner eller -forhandler i nærheten av deg (http://schouvapen.no/forhandlere/) er det sannsynlig at de har den på lager.
  7. I min Weatherby Vanguard 30-06 går Federal Premium Trophy Copper 180gr dønn likt som Norma Oryx og Jaktmatch med samme vekt. Jeg har ikke fått prøvd de på vilt ennå, men jeg regner med at grisen faller. Lykke til!
  8. Opticron får ofte gode anmeldelser, og Steiner er også noe å vurdere. https://www.kikkertspesialisten.no/handkikkert/jakt-villrein/4000--6000-kr-c-320-1.aspx http://schouvapen.no/produkter/optikk/steiner/steiner-handkikkerter/steiner-ranger-pro-10x42/ Jeg har Steiner'n over, og var veldig fornøyd med den på fjorårets villreinjakt.
  9. Jeg vurderer å kjøpe rådyrkort hos Holter almenning i Nannestad, er det noen Kammermedlemmer med erfaringer herfra? Jeg har aldri jaktet rådyr før, er dette noe for meg?
  10. Altså Grønland politistasjon. Kan også sendes med posten. https://www.politi.no/oslo/tjenester/vapen/Tema_214.xhtml
  11. Helt enig. Det kan være forskjellen på "201 meter? Da får jeg holde litt høyt" (hjerteskudd) eller "sikkert 100 meter, jeg sikter som vanlig" (en simle med ett bein mindre). Og ja, jeg har sett akkurat dette.
  12. Jeg har både Classic Diavari 2,5-10x50 og Duralyt 3-12x50, begge med lys. Jeg er fornøyd med begge, men Diavari er hakket bedre enn Duralyt. Hvis du kan vente til XXL har venners venners dag, eller en dag med rabatt til Diners og DNB Mastercard, vent til da og kjøp Diavari. Da er det 20 eller 25% rabatt, så da blir det jo godt innenfor budsjett Venners venners dag gjelder vel bare i varehusene, men sist gang de hadde rabatt til kunder med DNB Mastercard gjaldt det også xxl.no.
  13. Har noen tips til billig, ferdigrulla ammunisjon i .223 som går bra i Tikka T3? Har brukt Fiocchi en stund nå, men da har jeg ca 10% klikk på første forsøk. De fleste smeller på andre eller tredje forsøket, men dette er jo ikke optimalt. Kan det være sluttstykket som er fullt av hardt fett fra fabrikken eller er det Fiocchi som produserer crappy ammo? Har skutt 40 skudd med Norma Oryx i samme børse, uten ett eneste klikk. Det optimale ville vært billig helmantla ammo til "koseskyting" på banen, 50 - 100 skudd pr besøk.
  14. Da har jeg testet ut Federal Premium Trophy Copper 180grain i min Weatherby Vanguard 30-06. De går glimrende, og med samme treffpunkt som Norma Jaktmatch og Norma Oryx 180grain. Anslagsenergien er mer enn høy nok, så da blir det nok blyfritt på den neste jaktturen for min del.
  15. Er det noen her inne som har erfaring med ferdigrulla blyfri ammunisjon til 30-06? Dette skal brukes hovedsaklig til villrein og villsvin. Jeg er litt lysten på å teste ut blyfri ammo på storviltjakt, men siden hovedjaktene mine er villsvin og villrein er jeg likevel litt skeptisk. Villsvin er vel anerkjent som hardskutt vilt, uten at jeg kan si at jeg har sett harde data på dette noe sted, så da er spørsmålet om det er noe ferdigrulla blyfritt som tilfredsstiller kravene til anslagsenergi... Og på villrein oppi ura er jeg jo bekymret for rikosjetter. Blant oss som er glad i bly i alle våpnene våre er jo ofte den generelle holdningen at blyfrie riflekuler vil rikosjettere vilt i steinura. Erfaringer mottas med stor takk, synspunkter likeså.
×
×
  • Create New...