Jump to content

Blaserist

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

About Blaserist

  • Birthday 09/20/1981

Blaserist's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Noen med ladedata for 6.5x55 for Barnes TTSX 120gn for VV N160 (N150 til nød)? Takker!
  2. Takk for svar! Ang. gjennomskyting og rikosjettfare, så er den til tider overhengende der jeg jakter selv om det ikke er ytterst ute i skjærgården, så det er et tankekors for min del ang. denne kulen. Spesielt med gjennomskytingskvalitetene denne kula åpenbart har. Ja, det hydrostatiske trykket er synderen hva angår blodutredelser og kan neppe unngås med lette kuler pga. farten som kreves for å gjøre kula effektiv. Så hold er sikkert en faktor. Jeg skyter rådyra på alt fra 30-300 meter, så dette er et problem jeg må leve med uansett kaliber. Jaktet en stund med Federal Fusion, en kule som ikke har nevneverdig høy fart, men opplevde gang på gang utrolig mye blodskutt kjøtt. Om det var bogtreff, så kastet jeg bare hele bogen da denne var gele! Deretter gikk jeg over til Oryx som jeg opplevde blandede resultater med, men der var slaktene bedre enn ved Fusion-skutte dyr. Med Norwegianwoods' datagrunnlag så enser jeg et lite håp om at denne kula innfrir mine forventninger! Har du fått kronografert ladningene dine, Norwegianwoods?
  3. Ja, jeg tenker at høy fart = blodskutt kjøtt. I allefall i konvensjonelle kuler, men dette er jo ikke en konvensjonell kule, så jeg lever i håpet om at ekspansjonen skjer på en eller annen magisk måte slik at dette unngås.. Eller noe i den dur
  4. Har fått 50 stk Barnes TTSX 120 gn i posten som jeg vurderer å bruke på rådyrjakt, men jeg finner ikke så mye brukererfaringer om denne kulen for 6.5x55. Jeg vet at effekten og presisjonen på denne kula stort sett er bra - det jeg er mest nysgjerrig på er hvordan slaktene ser ut. Er det mye blodutredelser? Er kjøttødeleggelsene store? etc..
  5. Hei, Sørlendingen! Hva var COL her? Og fikk du kronografert skuddene?
  6. Noen som har gått for denne løsningen? http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... ica=Blaser
  7. Tjaaa - ikke jeg i allefall, hehe! Men det hadde vært litt gøy å hatt en stille patron til 17'en også til spesielle anledninger. F.eks. kråkejakt i litt tettbebygde strøk.
  8. Noen som har prøvd å lade 17 HMR til å ha subsonisk hastighet? Erfaringer mottaes med takk!
  9. Hei! Skal starte med hjemmelading og trenger en sjekkliste over utstyr jeg MÅ ha, BØR ha og som er kjekt å ha. Setter pris på alle innspill!
  10. Ok, og er det som på HT-siktene at man kan skru styrken ned til det bare er en liten "glo" igjen?
  11. Noen som har eksempelvis en Zeiss 6-24x72 med retikkel 43? Hvordan er dette retikkelet på måne/skumringsjakt? Blir det for lyst? Takk for svar!
  12. Akkurat der er HT (og Duralyt forsåvidt) helt perfekt - helt trinnløst ned til svart
  13. Ja, jeg har jo kun R8'en til storviltjakta, så jeg er ute etter å kun bytte sikte ut i fra bruk. Takk igjen for utfyllende svar - skal se at det blir et Kahles bare for å være litt spesiell, hehe! Vi snakkes!
  14. Ja, jeg må få lånt meg Kahlesen, ikke tvil om det.. Min opprinnelige plan var å kjøpe et "billig" Zeiss Classic sikte til dag/fjelljakt og ha 6-24x72'en til bøjakta - det er vel egentlig liten tvil om at 72'en er kongen om natta, men hvor mye mer konge er den enn Kahles'en? Det var noe med den kikkerten som virkelig tiltalte meg
×
×
  • Create New...