Jump to content

Kutips

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

About Kutips

  • Birthday 04/16/1987

Kutips's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei folkens Har prøvd å søke meg fram til svaret her på sidene, men finner ikke noe lignende "problemstilling" som jeg sitter med nå. Sitter å planlegger en tur på østlandet med bobil, og vil veldig gjerne ta med meg haglen på turen for å prøve ut noen trap/ sporting baner på andre siden av fjellet. Det er ikke selve transporten av våpen jeg stusser på, men hvorvidt det er lovlig å Oppbevare våpen i bobil... Jeg har ikke mulighet til å stroppe fast våpenskapet på bilen, så hva tror dere? Vil det være det samme som å være på en hytte el ? og er det isåfall noen spesielle regler på dette - hvis fristelsen for en kjapp svenskehandel skulle melde seg, vil det da kreve at jeg søker om innførsel av våpen via tollvesenet også da eller Beklager hvis noen har spurt om det samme, men kan som sagt ikke finne noe vetugt her ang tema på forumet. Takker for hjelp.
  2. Hehe ikke dumt forslag.. Hadde nok vært litt tryggere om jeg hadde vært litt mer mekanisk anlagt, for å si det sånn Skal prøve å se hva jeg finner ut, må uansett ha skræpet på service snart.. Men takker for svar!
  3. Hei! Jeg sitter å lurer på en ting,som jeg ikke helt klarer finne ut på egenhånd,og vil derfor spørre folket her inne.. Det gjelder frakt av våpen til og fra skytebane/jakt. Jeg vet godt at loven sier at våpenet skal ikke være lett tilgjengelig for fører eller passasjerer, samt ammo adskilt. Alt dette er ok, men ved 'ikke lett tilgjengelig, vil det da si utenfor rekkevidde?.. Det har seg slik at bagasjerommet mitt/sentral låsen til bakluken på bilen har en tendens til å lukke seg opp i tide, og utide spesielt når bilen er i fart .... Har en sporting hagle, demontert, og pakket ned i koffert.. Helt siden hele kofferten nesten havnet på motorveien i fart en gang på vei hjem fra banen, har jeg fraktet våpenet i baksetet,og dekket over den med en stor jakke.... Hvis jeg har ammo med meg legger jeg dette i bagasjerommet (heller miste en pakke ammo ,enn en hagle til over 15 000...) Er dette tillatt? .. Ville jeg få evt problemer ved en politi kontroll tror dere?
  4. Måsabjønn : Beklager, skulle gjerne spesifisert hvor jeg er fra og hvilke butikker jeg har besøkt. Bergen, hordaland . Og butikkene heter Bergen Aktiv og Våpen søilen... definitivt ikke g sport eller xxl =) Stipay: Så på Lanber også, men desverre ingen hagler som var like behagelig som Lincoln.. prøvde ut div modeller bl.a 2082. Flott hagle men desverre litt for lav/kort... =/
  5. Hei og takk for det =) Når jeg tenker meg om, kan det jo være jeg ressonerte meg frem til svaret på mitt eget spørsmål, er jo fornuftig det du sier =) Er så mange meninger om førstegangs hagle,det at man ikke trenger å investere så mye i selve våpenet da det er skytteren det kommer an på..osv osv.. Er litt vanskelig da de andre haglene ikke passet meg, og jeg må kanskje ut med evt ekstra kostnader for å få den justert... men er det et kriterie som må oppfylles, så er jo det at hagla må passe nettopp meg så hvorfor ikke gå for justerbar kolbe.... Skulle gjerne hørt om noen har noen erfaring med merket ? Men takker så mye for svar =)
  6. Hei folkens ! Er helt ny på forumet her, dog jeg har brukt det en del til å finne info, men akkurat nå har jeg en problemstilling jeg gjerne skulle hatt litt "input" på. Er helt fersk jeger, nettopp bestått jegerprøven og er på utkikk etter en hagle. Har skutt en del leirdue med kompiser på bane en stund, og synes dette er kanon gøy og god trening ! Tingen ved valg av hagle er litt problematisk for meg, da jeg er ganske høyere enn gj. snittet og bredskuldret. 194 høy (og laaange armer ) Når jeg har skutt på bane har det som regel vært med "lånehagler" som ALDRI passer meg helt. Jeg får forskjellig siktebilde og må strebe for å komme skikkelig i "vater" ved pipa. har vært i foretninger og snakket mye med de ansatte, og har kommet frem til den konklusjon at jeg trenger en hagle med justerbar kolbe ! ... Han måtte sette den i full off cast, samt heve kolba høyt for at jeg skulle komme i riktig "posisjon" hver gang jeg la an.. Ble litt tenking på meg da jeg hadde sett på Lanber 2082 eller Remington 870 (disse ble altfor lave for meg, og for kort.. ) Han dro frem en Lincoln Premier Luxus 12/76 med lengre løp ( 76 el 79 cm.. husker ikke helt) , men tingen var at den var som "skreddersydd" for min kroppsfasong.. ! aldri tatt i ei hagle som lå så godt i anlegg og hadde nærmest perfekt balanse.. Eneste dilemmaet mitt er pris for øyeblikket... det gikk fra 5000-8000 kr som var budsjettet mitt ... til 14 500 noe som er overkommelig men litt mer enn det jeg hadde tenkt på ... Hagla skal brukes primært til konkurranse (trap, skeet) men også jakt under jakttiden på småvilt som hare,skogsfugl etc.. Hva ville dere ha gjort... ? Setter pris på tilbakemeldinger =)
×
×
  • Create New...