Jump to content

Guttapåskauen

Members
  • Posts

    943
  • Joined

  • Last visited

Guttapåskauen's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Distriktspolitikk var et vellykket nasjonalt krafttak mellom 1945 og 1990. I spillet mellom USA og Sovjetunionen var det helt avgjørende at vi hadde folk og virksomhet i nær sagt alle krinker og kroker. Det er nå 22 år siden Berlinmuren falt. Alt ser anderledes ut nå. Distriktspolitikkens siste krampetrekning er Senterpartiets deltagelse i Regjeringen. Ved stortingsvalget i 2013 vil Senterpartiet være historie på nasjonalt plan. Må bare dra frem en 2.5 år gammel spådom. Senterpartiet befinner seg nå i politisk ingenmannsland, og krisestemningen i partiet er hovedoppslaget på NRK Dagsrevyen. Ledelsen er splittet og har ingen tillit i medlemsmassen. Ikke lett å lage politikk når meningene har gått ut på dato.
  2. En situasjon der tiuren ikke vinner høyde og setter seg etter 100 meter når den er påskutt er garantert en skadeskyting. Mitt tips er å ha en hund tilgjengelig til slike situasjoner. Siden fuglen ikke lar seg finne kan vi regne med at den er skadd i vingen, men frisk i beina. For en trent hund er dette som å finne igjen en brødskive med leverpostei på stuegulvet, vi vanlige døde må satse på griseflaks for å finne denne igjen. I denne tråden http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=20&t=65157&hilit=etters%C3%B8k+tiur , mener 55% av stemmene at de ikke har behov for hund i ettersøk etter tiur. Vi får tro at noen av majoritetens debattanter kan gi deg tips på å spore opp vingeskutt tiur.
  3. Nå har vel grunneiere hatt monopol på å definere folkeskikk siden 400- årsnatten. Vi skal ikke mange årene tilbake før turgåere fikk Mauser`n rettet mot seg hvis de ulykkeligvis glemte at det foregikk elgjakt i terrenget, og speidergutter ble banket opp hvis de hogg noen vedkubber fra ei tørrgran. Folkeskikk kan være så mangt...
  4. Korriger meg gjerne, men jeg mener å ha lest et sted at dette er en høyesterettsdom som gir rett til å fiske til eget bruk. Denne dommen står til dags dato og vil i praksis si at f.eks alle private vann på Hardangervidda er tilgjengelige for en vandrer.
  5. Kan vel ikke tolkes på noen annen måte at enkelte har litt for mye fritid og for mye redskap. Prøv med den mentaliteten i konkuranseutsatte næringer så er det skifteretten før du rekker å si "tilskudd til bygging av skogsvei og skattefritak for bygging og vedlikehold"
  6. @Jegermeisteren Lov om friluftsliv Det er nok ikke mange tilregnelige jurister som vil utfordre allemannsretten for å kriminalisere en tur i skogen.
  7. @hjort Hva med bærplukkere, soppplukkere, turgåere, speidere, mosjonister, syklister, osv. Det er mennesker hjortevilt reagerer på, og vi er vel enige om at folk må få vandre fritt? @Meyer Når vi snakker bruk av våpen så er nok alle enige om at det foregår innenfor gitte rammer. @Jegermeisteren Du får begynne å anmelde folk som trener hund til politiet så får du sikkert høre hvor ulovlig det er.
  8. Sånn rent teoretisk så slippes det hunder daglig hele sesongen i mine terrenger uten at jeg sjeneres av det. Så velkommen skal du være.
  9. Vi kan gjerne diskutere moral. At en borger blir nektet helt harmløse aktiviteter i utmark er prinsippiellt helt forkastelig. At en ung jeger må betale for å trene jakthund er helt uholdbart. Utmarka tilhører fellesskapet. Grunneier/rettighetshaver har ikke mandat til å innføre ektraordinær båndtvang, det er en demokratisk beslutning som taes i kommunestyret. Moralsk sett så gjør jegeren som slipper hund det samme som forfedrene våres har gjort siden landet ble befolket etter at isen trakk seg tilbake for noen tusen år siden. Siden den tid har det vært noen danskekonger og annet rask som har laget litt rot i sysakene. Føydalsamfunnet har gått ut på dato, og de engang så fornemme landeierene er blitt redusert til en gjeng som henter 60% av inntekten sin fra statsbudsjettet. Moralen er at tyven er han som nekter folk å bruke utmarka. Faktum er at friluftsloven spiser noen paragrafer i hundeloven til frokost.
  10. Jeg kjenner godt til folkeskikken i landsdelen der man skriver "ikkje", "gjera" og "sannsynlegvis". Etter min erfaring har folkeskikk fra den kanten lite å tillføre resten av landet. Så får vi sitte her i dalstrøka innafor med verdens beste jaktbikkjer og en levende jegerkultur og misunne alle som har folkeskikk.
  11. Ranger skrev: Mener du seriøst at Nordmenn ikke skal få bevege seg fritt i utmarka i sitt eget fedreland?
  12. Er det noen stor forbrytelse at en norsk skattebetaler slipper en hund i norsk utmark? Selv ikke cellene ytterst i bremsesporet på den nye Sputnik trusa mi klarer å hisse seg opp over det. La nå folk som ønsker å oppnå noe få rom til å gjøre jobben sin. Paragrafrytterene holder på å kvele den sunne fornuften i dette landet.
  13. Man trener på nyskutt vilt. Dette er mer for å se at hunden egner seg til dette, enn trening. Hunden skal vise at den går i strupen på dyret. Noen hunder vil gå i bakparten på dyret og de er ubrukelige som løse ettersøkshunder.
  14. En krenkelse av territorium er ingen invasjon. Vi kan heller kalle det en invitasjon. Prinsippielt gjør Nato det samme i Afganistan, som Tyskland gjorde i Norge.
  15. Britene kom først. Den 16 februar 1940 bordet britiske styrker transportskipet Altmark i Jøssingfjorden. Altmark var undersøkt av Norsk nøytralitetsvakt, uten at det ble oppdaget at skipet hadde britiske krigsfanger ombord. Britene aksjonerte med ordre om å besvare ild fra Norske styrker. Altmark affæren viste for hele verden hvor svak Norge var politisk og militært.
×
×
  • Create New...