Jump to content

Xprez

Members
  • Posts

    1,325
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Xprez's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det er vell Nosler sin Ballistic tip som sitter i. Dersom det er fakta, så ville jeg kun brukt den på jakt der mat / ødelagt kjøtt ikke har noe å si. Den er ikke loddet/ bondet mellom kjerne og mantel. Og min erfaring er "eksplosiv" effekt.
  2. Hei! Litt eldre tråd, men ville bare skyte inn, at 140 gn SST i 6,5x55, er et godt valg dersom du skal jakte sel. Funker "som snus".
  3. Du kan bruke data for en lignende 180 grains blyspiss kule. Start lavt og jobb deg opp. Når det gjelder Nosler BT til kjøttvilt, ville jeg valgt noe annet. Funker fint på sel (skyter tross alt i hodet), men den er meget bløt og går i fillebiter, selv ved moderate hastigheter. Det er ihvertfall min erfaring. Men det fins sikkert noen som har positiv erfaring på storvilt med denne kulen, hva vet vel jeg. Uansett, lykke til og fortsatt god sommer! Mvh, Xprez
  4. Xprez

    Mat av sel.

    Marinert og grillet selbiff er nyyyydelig! Anbefales på det varmeste. Ellers er det som nevnt godt og mørt kjøtt som kan brukes med stort hell i gryter.
  5. Hei! Jeg kan dessverre ikke anbefale noen direkte, men min erfaring, er at å forklare problematikken til en optiker, vil som regel gi resultat. Personlig slet jeg veldig med min Aimpoint Hunter, så det reneste fyrverkeriet inni den og ikke et bestemt punkt / prikk. Optikeren (Interoptik lokalt) sa "aha, ja da vet jeg hva vi kan prøve". Så noen tester og dager senere (ca 5-6 dager), kom brillene og vips var alt i orden. Nå ser jeg en rød prikk og ikke nyttårsaften i mitt rødpunkt sikte. Ta deg en prat med en lokal optiker og forklar saken, hør gjerne med venner / familie om hvilken optiker de er fornøyd med. Håper du får den hjelpen du trenger. Lykke til. P.s. jeg har skjeve hornhinner, derfor fyrverkeri istedenfor punkt.
  6. Til den siste saken: Ja, det burde vært gjort med det samme og ikke etter en stund. Men et krav til å inneha våpen, er jo plettfri vandel?
  7. Men hva er egentlig en "billig" kikkert? For noen blir det under 3000, for andre igjen er alt under 10000 billig. Jeg selv er kjempefornøyd med Sightron Slll serien. Begge rundt 7000. Den ene 8-32x50, den andre 6-24x50. Begge holder null / returnerer til startpunktet. Ingenting å si på det optiske. Klart det er ingen Zeiss, men mye for pengene.
  8. Den viktigste grunnen til å ikke pusse fra munningen, er at du kan ødelegge kroningen på løpet. Dette vil isåfall ødelegge presisjonen veldig.
  9. Eneste grunnen som jeg mener betyr noe, er vil-ha faktoren. Selv har jeg både 308 win og 300 win mag. 308 har aimpoint for raske skudd på korte hold. 300 er en t3 sv med br refleks demper, tofot og 6-24x50 kikkert for lengre hold og mindre "blinker". 308 win blir som regel hjemme når jeg drar ut.
  10. Legg merke til "Hullspisskuler beregnet for baneskyting f.eks. Sierre matchking er ikke tillatt på storviltjakt." Dette er totalt svada og ikke lovfestet! Så lenge prosjektilet er ekspanderende, så er det opp til hver enkelt person å bevise at det fungerer. Uansett, var det jeg mente med å ikke ta det MD sier for god fisk. Beklager evt. off topic.
  11. Jeg anbefaler ikke å ta hva MD sier for god fisk. Dette da de gir ut "veiledninger" som forvirrer jegere. (Henviser til søkefunksjonen angående hulspiss kuler beregnet til "banebruk")
  12. Her sjekker de hvilket prosjektil vi bruker (ekspanderende, blyspiss, hulspiss osv) før vi før avløse skudd mot reinen. Enkelt og greit: Så lenge du oppfyller kravet til Rådyr, så skal du bare bruke kuler som ikke er 140 grains. Så skyter du inn / sjekker du treffpunkt med de kulene du skal bruke på elgen, før du jakter. Enklere er det ikke. Lykke til.
  13. Nei, som nevnt over, skyter du opp til rådyr jakt, trenger ikke kulevekten være 140 grains. Dersom det ikke er noe jeg har gått glipp av.... (det er jo selvfølgelig en mulighet)
  14. Du må bruke godkjent ammunisjon for storvilt under oppskyting.
  15. Det eneste man oppnår med det er at søknaden avvises pga. manglende behov. Forskriften sier: Vell, min samboer la frem medlemskaps-kontigent i det lokale skytterlaget. Thats it. Det var alt de krevde.
×
×
  • Create New...